- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νίλα Ιμπραχίμι: Η 17χρονη από το Αφγανιστάν που κέρδισε Διεθνές Βραβείο Ειρήνης
«Η φωνή των Αφγανών γυναικών θα αντηχήσει σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η νεαρή ακτιβίστρια
Η Νίλα Ιμπραχίμι επιλέχθηκε ανάμεσα σε 165 υποψήφιους από 47 χώρες
Η Νίλα Ιμπραχίμι, σε ηλικία 17 ετών, τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης για Παιδιά, εκπροσωπώντας τις γυναίκες του Αφγανιστάν που στερούνται τα βασικά τους δικαιώματα υπό το καθεστώς των Ταλιμπάν.
Σε ηλικία 13 ετών, το 2021, η Νίλα Ιμπραχίμι αντιστάθηκε στην απαγόρευση των Ταλιμπάν προς τις μαθήτριες να τραγουδούν δημόσια. Με ένα τραγούδι διαμαρτυρίας, που ηχογράφησε και ανήρτησε στο Ίντερνετ ο αδελφός της, πυροδότησε ένα κύμα αντιδράσεων, το οποίο οδήγησε σε άρση της απαγόρευσης από την κυβέρνηση του Αφγανιστάν.
H επιστροφή των Ταλιμπάν το 2021 επιδείνωσε την κατάσταση για τις γυναίκες, επιβάλλοντας περιορισμούς στην εκπαίδευση, την εργασία και την καθημερινότητά τους. Η Νίλα, από τη νέα της βάση - ζει πλέον στον Καναδά, συνεχίζει να υποστηρίζει την ελευθερία και την ισότητα, εκπροσωπώντας τα εκατομμύρια των κοριτσιών που στερούνται τη φωνή τους.
«Κερδίζοντας το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης για τα Παιδιά, η φωνή των Αφγανών γυναικών και κοριτσιών θα αντηχήσει στον κόσμο ολόκληρο. Πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να τους δίνουμε δύναμη και ελπίδα στις πιο σκοτεινές στιγμές», σημείωσε μεταξύ άλλων η ακτιβίστρια. Η Νίλα ακολουθεί τα βήματα της οικολόγου ακτιβίστριας Γκρέτα Τούνμπεργκ και της βραβευμένης με Νόμπελ Ειρήνης Μαλάλα Γιουσαφζάι λαμβάνοντας αυτή τη σημαντική τιμητική διάκριση.
Very honoured to meet Nila Ibrahimi tonight, winner of 2024 International Children’s Peace Prize. The courageous fight of this 17-yr old Afghan for the rights of girls & women in her country inspires us all. More about Nila’s work at https://t.co/wjrXQbKBrL @KidsRights pic.twitter.com/qXKnuvhI3E
— Hugh Adsett (@AdsettHugh) November 19, 2024
Με το βραβείο αυτό, αναγνωρίζεται η γενναιότητα και το όραμά της 17χρονης Νίλα η οποία συνεχίζει να εμπνέει την αλλαγή σε παγκόσμιο επίπεδο. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η 17χρονη επιλέχθηκε ανάμεσα σε 165 υποψήφιους από 47 χώρες.
«Η Νίλα Ιμπραχίμι, που κατάγεται από το Αφγανιστάν και κατοικεί στον Καναδά, αγωνίζεται γενναία για τα δικαιώματα των κοριτσιών και των γυναικών στη χώρα καταγωγής της», εξήγησαν οι διοργανωτές κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής στο Άμστερνταμ την περασμένη Τρίτη.
«Ηχογραφώντας ένα δυνατό τραγούδι διαμαρτυρίας που έγινε viral στο διαδίκτυο, συνεχίζει να εμπνέει άλλες Αφγανές να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και να αντιτάσσονται στις αδικίες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες μιλώντας δημόσια και υπερασπίζοντας την υπόθεσή τους σε διεθνείς εκδηλώσεις», σημείωσε η KidsRights, το ολλανδικό ίδρυμα προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού που βρίσκεται πίσω από την πρωτοβουλία.
Congratulations to Nila Ibrahimi for receiving the International Children's Peace Award! Your dedication to improving children's lives and advocating for women's rights is truly inspiring. Keep up the incredible work! pic.twitter.com/27y4aHv3cM
— Basharmal Pasarlai (@BasharmalPasarl) November 20, 2024
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή από τις 28 Φεβρουαρίου
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης
Στάθηκε τυχερός που επέζησε από την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου λέει ο πρέσβης του Ιράν στην Κύπρο
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Όταν η επιθυμία για ανατροπή γίνεται εφιάλτης
Το πέρασμα είναι αρκετά βαθύ ώστε να το διασχίζουν τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ασταθής
Πώς ο πόλεμος στο Ιράν και η κρίση στη Μέση Ανατολή μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία της Μόσχας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.