- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Iσραήλ: Ηχούν σειρήνες σε όλη την χώρα - Στα καταφύγια οι πολίτες
Οι ΗΠΑ καλούν τους Αμερικανούς πολίτες να φύγουν από τη Βηρυτό
Iσραήλ: Ηχούν σειρήνες σε όλη την χώρα - Στα καταφύγια οι πολίτες
Εκατομμύρια Ισραηλινοί έσπευσαν στα καταφύγια σήμερα, καθώς ηχούν οι σειρήνες στο κεντρικό Ισραήλ, ως απάντηση σε βλήματα που ερρίφθησαν από τον Λίβανο, έγινε γνωστό από τον στρατό.
Οι σειρήνες ήχησαν μεταξύ άλλων στο Τελ Αβίβ, το οικονομικό κέντρο της του Ισραήλ, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία διευκρίνισε πως «έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για να εντοπιστούν τοποθεσίες που έχουν πλήγεί από τα συντρίμμια ρουκετών».
Η αστυνομία λέει ότι οι ρουκέτες μπορεί να έπληξαν ιδιοκτησίες στο Καρμιέλ, προσθέτοντας ότι ερευνά πολλαπλές τοποθεσίες στην περιοχή. Μπορεί να υπάρχουν απώλειες, λένε, αλλά δεν έχουν δοθεί μέχρι στιγμής λεπτομέρειες για τραυματίες.
Στο μεταξύ η πρεσβεία των ΗΠΑ στον Λίβανο κάλεσε και πάλι τους Αμερικανούς πολίτες να φύγουν από τη χώρα αυτήν «τώρα». Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι πρόσθετες πτήσεις τις οποίες οργανώνει η πρεσβεία για τους Αμερικανούς που θέλουν να φύγουν από τη Βηρυτό δεν θα συνεχιστούν επ’ άπειρον.
Nωρίτερα σήμερα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε πολλά βλήματα που εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο με στόχο το κεντρικό Ισραήλ, την ώρα που δημοσιογράφοι του AFP δήλωσαν ότι άκουσαν εκρήξεις στην περιοχή όπου βρίσκεται η στρατιωτική βάση που έγινε χθες Κυριακή στόχος επίθεσης της Χεζμπολάχ.
«Οι σειρήνες ακούστηκαν πριν λίγο στις περιοχές Σαρόν, Μενασέ και Ουάντι Αρά και ένας αριθμός βλημάτων εντοπίστηκε να περνά στο ισραηλινό έδαφος από τον Λίβανο. Η πολεμική αεροπορία κατάφερε να αναχαιτίσει όλα τα βλήματα», διευκρίνισε ο στρατός.
Χθες Κυριακή το βράδυ η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση με drones εναντίον στρατιωτικής βάσης στην Μπινγιαμίνα, κοντά στη Χάιφα, από την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες.
Σήμερα το σιιτικό λιβανέζικο κίνημα επεσήμανε από την πλευρά του ότι στοχοθέτησε στρατώνα στο κεντρικό Ισραήλ, κοντά στη Νετάνια, παράκτια πόλη βόρεια του Τελ Αβίβ.
Νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι στοχοθέτησε ναυτική βάση κοντά στη Χάιφα και είχε τονίσει ότι «παραμένουμε σε εγρήγορση και είμαστε προετοιμασμένοι να υπερασπιστούμε τη χώρα μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Χεζμπολάχ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλιμάκωση της έντασης στο Ιράκ με νεκρά ηγετικά στελέχη των Ταξιαρχιών της Χεζμπολά
Ο Αμερικανός πρόεδρος απειλεί με πλήρη καταστροφή των ενεργειακών υποδομών - Απαντά με αντίποινα η Τεχεράνη
Συναγερμός στις ολλανδικές αρχές μετά το νέο χτύπημα - Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στην Ευρώπη
Δημήτρης Κούρκουλας, Πλάμεν Τόντσεφ, Κώστας Υφαντής, Ινώ Αφεντούλη, Γιάννης Κουτσομύτης και Έλενα Λαζάρου αναλύουν τις εξελίξεις
H Νίνα Χρουστσόβα είνια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο The New School στη Νέα Υόρκη
Η επικήρυξη αφορά και τον Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Διαγραμμένη δήλωση στο Telegram, όπου καταγγέλλει ψυχολογική πίεση των παικτριών και πολιτικό κλίμα
Ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε ότι η έρευνα στόχευε να πιέσει τη Fed για μείωση επιτοκίων
H εφαρμογή του μέτρου δεν είναι απόλυτα αποτελεσματική
Η κίνηση αυτή έρχεται σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της σύγκρουσης
Η υπόθεση τον κολοσσό της ζωντανής ψυχαγωγίας που ελέγχει μεγάλο μέρος της αγοράς
Με σφυριά και καλέμια έσπασαν τις βιτρίνες του μαγαζιού
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτίθεται χυδαία στον Χέρτσογκ - Το Ισραήλ απαντά για «παραβίαση κυριαρχίας»
Νοσηλεύεται με βρογχοπνευμονία - Διπλωματική ένταση μετά την ανάκληση βίζας Αμερικανού αξιωματούχου
Το Arctic Metagaz πλέει ακυβέρνητο μετά από επίθεση με drone - Παρακολουθούν Μάλτα και Ιταλία
Τι αποκαλύπτει νέο βιβλίο
Γαλλία και Ιταλία ανοίγουν δίαυλο με το Ιράν - Φόβοι για ενεργειακό σοκ στην Ευρώπη
Δικαστικό όργανο στην Αυστραλία δικαίωσε την εταιρεία που την απέλυσε - Το σκεπτικό της απόφασης
Η φωτογραφία θεωρείται ότι τραβήχτηκε στο Μάρθα’ς Βίνγιαρντ της Μασαχουσέτης μεταξύ 1999 και 2000
«Έχουμε εντολές για μη δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο» λέει ένας από αυτούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.