Καθυστερήσεις, εκτροπές και ακυρώσεις πτήσεων λόγω της έντασης στη Μέση Ανατολή
Χάος στα αεροδρόμια μετά την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ
Αεροπορικές πτήσεις:Καθυστερήσεις, εκτροπές και ακυρώσεις λόγω της έντασης στη Μέση Ανατολή
Οι αυξανόμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή έχουν προκαλέσει χάος στις αερομεταφορές με τις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες σήμερα να εκτρέπουν ή να ακυρώνουν πτήσεις και με μεγάλες καθυστερήσεις να παρατηρούνται σε περιφερειακά αεροδρόμια, σύμφωνα με στοιχεία της ιστοσελίδας παρακολούθησης πτήσεων FlightRadar24.
Η ανησυχία σχετικά με τα προβλήματα στις αερομεταφορές καθώς κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή προκάλεσε σήμερα το πρωί και πτώση στις μετοχές του ταξιδιωτικού κλάδου και του κλάδου των αεροπορικών εταιρειών.
Σήμερα το πρωί, λιγοστές μόνο πτήσεις παρατηρήθηκαν στον ιρανικό εναέριο χώρο, σύμφωνα με τον χάρτη της FlightRadar24, περιλαμβανομένης της αεροπορικής εταιρείας flydubai, μετά την ανακοίνωση του Ιράν ότι η επίθεσή του τελείωσε.
Ωστόσο, οι πτήσεις σε ολόκληρη την περιοχή εξετράπησαν ή καθυστέρησαν με ελάχιστες ενδείξεις για επαναφορά στο φυσιολογικό.
Ακυρώσεις πτήσεων από και προς Ισραήλ και Λίβανο
Αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο ακύρωσαν πτήσεις τους προς το Ισραήλ και τον Λίβανο στον απόηχο των κλιμακούμενων συγκρούσεων και πολλές από αυτές είπαν ότι δεν θα τις επαναλάβουν μέχρι τουλάχιστον τα μέσα Οκτωβρίου.
Τόσο η British Airways όσο και η Air France-KLM ανακοίνωσαν ότι οι ακυρώσεις πτήσεών τους προς το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, περιλαμβανομένης και της 7ης Οκτωβρίου, ημέρας που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.
Η κίνηση πάνω από τα αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης, του Καΐρου και της Αττάλειας παρέμενε πυκνή καθώς πολλές πτήσεις συνεχίζουν να αποφεύγουν τμήματα του εναέριου χώρου της Μέσης Ανατολής.
Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι ανέφερε ότι το 85% των αναχωρήσεων καθυστέρησε, ενώ το Διεθνές Αεροδρόμιο Ραφίκ Χαρίρι της Βηρυτού ακύρωσε το 60% των πτήσεών του, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Κουβέιτ, καθυστέρηση σημείωσε το 67% των αεροπορικών αφίξεων.
Τα τελευταία αυτά προβλήματα στις αερομεταφορές αναμένεται να επιφέρουν ένα ακόμη πλήγμα στη βιομηχανία η οποία ήδη αντιμετωπίζει μια σειρά περιορισμών εξαιτίας των συγκρούσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς και στη Ρωσία και την Ουκρανία.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μυώδες σώμα κερδίζει δημοτικότητα για πολλές γυναίκες στην εποχή του Ozempic
Τι αναφέρει η αμερικανική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων HRANA
Στους 466 οι νεκροί διαδηλωτές
Ο ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι η Κούβα έχει το απόλυτο δικαίωμα να εισάγει καύσιμα από όπου θέλει
Παραιτείται από τον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης η σύζυγος Χριστοδουλίδη
«Δεν θα υπάρξει άλλο πετρέλαιο ή χρήματα που θα πηγαίνουν στην Κούβα» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Τεχεράνη απείλησε να ανταποδώσει τυχόν επίθεση των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν
Γιατί δεν ζητά συγγνώμη για τη διατήρηση της φιλίας τους μετά την πρώτη καταδίκη;
Τι είπε για τα βεγγαλικά στα ποτά
Οι ιρανικές αρχές κατηγορούν τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι υποδαυλίζουν τις ταραχές
Θα μπορούσε ο στρατός να αναλάβει την εξουσία;
Πώς συνέβη η τραγωδία
Έρευνα για το κίνητρο του φρικτού εγκλήματος
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε από τους Αμερικανούς να φύγουν αμέσως από τη Βενεζουέλα
Οι πληροφορίες για την κατάσταση στα νοσοκομεία
Ο διευθύνων σύμβουλος της ExxonMobil προειδοποίησε ότι η χώρα παραμένει «μη επενδύσιμη»
Φουντώνουν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις - Χωρίς ίντερνετ η χώρα - Με συλλήψεις απαντά το καθεστώς - Στους δρόμους ο κόσμος
Το Ινστιτούτο τόνισε ότι η απόφαση απονομής είναι οριστική και μόνιμη
Συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ κουρδικών και κυβερνητικών δυνάμεων στο Χαλέπι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.