- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Unisex σχολικές στολές σε νηπιαγωγείο πυροδοτούν αντιδράσεις στην Ιταλία
Tα σχολεία στην χώρα αποφασίζουν ελεύθερα για τις ενδυμασίες
Ιταλία: Οι unisex σχολικές στολές πυροδοτούν αντιδράσεις
Η τελευταία αψιμαχία στους πολιτιστικούς πολέμους της Ιταλίας ξέσπασε με αφορμή την απόφαση ενός νηπιαγωγείου να καθιερώσει unisex σχολική στολή, αντί ροζ για τα κορίτσια και μπλε για τα αγόρια, στο όνομα της συμμετοχικότητας και της ισότητας των φύλων.
Το νηπιαγωγείο στο Salice Salentino, μια μικρή πόλη στη νοτιοανατολική περιφέρεια της Απουλίας στην Ιταλία, δήλωσε ότι θα ζητήσει από τους μαθητές της πρώτης τάξης να φορούν πράσινες ποδιές.
Στόχος του μέτρου, που υιοθετήθηκε στα τέλη Ιουλίου, είναι «να καλλιεργηθεί μια πιο ανοιχτή και χωρίς αποκλεισμούς νοοτροπία, προετοιμάζοντας συνειδητοποιημένους και ευαίσθητους ως προς το φύλο πολίτες», ανέφερε το σχολείο στον ιστότοπό του.
Η απόφαση εξόργισε τα μέλη του σκληροδεξιού κόμματος Αδελφοί της Ιταλίας της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, το οποίο είναι επικριτικό απέναντι στα δικαιώματα των ΛΟΑΤ και έχει κάνει εκστρατεία εναντίον αυτού που αποκαλεί «λόμπι των ΛΟΑΤ».
«Αρκετά με αυτές τις ανοησίες! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ! ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ», έγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Galeazzo Bignami στο Facebook αυτή την εβδομάδα, το μήνυμά του εν μέρει με κεφαλαία γράμματα για να τονίσει την οργή του.
Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) της αντιπολίτευσης κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα ότι «ξεκίνησε άλλη μια άσκοπη σταυροφορία» για τις ποδιές και ότι καταπατά την ελευθερία των σχολείων να καθορίζουν τις πολιτικές τους. Οι σχολικές στολές δεν είναι υποχρεωτικές στην Ιταλία και τα μεμονωμένα σχολεία είναι ελεύθερα να αποφασίσουν αν θα τις υιοθετήσουν.
Η Μελόνι και οι σύμμαχοί της είχαν ήδη εμπλακεί σε μια διαμάχη για το φύλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, λέγοντας ότι μια γυναίκα πυγμάχος από την Αλγερία κέρδισε άδικα μια Ιταλίδα αντίπαλό της. Η Ιμάνι Κελίφ απέτυχε σε τεστ καταλληλότητας φύλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023, αλλά κρίθηκε επιλέξιμη να αγωνιστεί στο Παρίσι και συνέχισε να κερδίζει χρυσό μετάλλιο.
Η Ιταλία κατατάσσεται 13η από τις 27 χώρες στον τελευταίο ετήσιο δείκτη του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων, ενός οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παρακολουθεί την πρόοδο των κρατών μελών του μπλοκ προς την κατεύθυνση της ισότητας ανδρών και γυναικών.
Πηγή: Reuters
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ποιες είναι οι επιλογές που εξετάζουν οι ΗΠΑ
Ο 56χρονος νέος ανώτατος ηγέτης της χώρας δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμη δημόσια εμφάνιση ή ομιλία
Οι θεωρίες συνωμοσίας και η καταδίκη
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Δύο 16χρονοι άφησαν κατά λάθος την τσάντα - Συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν πανικόβλητοι να τη βρουν
Φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν κύμα εγκατάλειψης
Οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν χρήση στρατηγικών αποθεμάτων για σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας
Το θέμα έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις μετά από αναφορές ότι πέντε παίκτριες της ιρανικής ομάδας ζήτησαν προστασία
Η Άγκυρα κατέρριψε δεύτερο ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο - Ανάπτυξη έξι F-16 στη βόρεια Κύπρο
Λίγες ημέρες μετά από σοβαρό τροχαίο
Στα Χανιά ο Γάλλος πρόεδρος: Με ελικόπτερο στο «Charles de Gaulle» μετά την τριμερή στην Κύπρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.