Η Ντόλι Πάρτον στέλνει κάθε μήνα 3 εκατομμύρια βιβλία σε παιδιά
Η πρωτοβουλία της κατά του αναλφαβητισμού
Ντόλι Πάρτον: Η πρωτοβουλία της κατά του αναλφαβητισμού και το πρόγραμμα Imagination Library
H Ντόλι Πάρτον (Dolly Parton) αποφάσισε να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού. Η τραγουδίστρια της κάντρι, θέλησε να προχωρήσει σε αυτό το πρόγραμμα, εμπνευσμένη από τα δικά της δύσκολα παιδικά χρόνια.
Η Ντόλι Πάρτον υπήρξε το 4ο από τα 12 παιδιά μιας φτωχής οικογένειας, που ζούσε με τα χρήματα που έβγαζε ο καπνεργάτης και οικοδόμος πατέρα της, Ρόμπερτ Λι Πάρτον (Robert Lee Parton) ο οποίος δεν ήξερε να διαβάζει.
Ντόλι Πάρτον: Το πρόγραμμα Imagination Library
Η Ντόλι Πάρτον ξεκινά το «Imagination Library», το οποίο προσφέρει κάθε μήνα δωρεάν βιβλία σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Η Πάρτον για να προωθήσει την πρωτοβουλία της η οποία σήμερα έχει επεκταθεί σε 21 πολιτείες επισκέφτηκε πριν από λίγες ώρες το Μιζούρι και το Κεντάκι.
«Στα βουνά, πολλοί άνθρωποι δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να πάνε σχολείο επειδή έπρεπε να δουλεύουν στις φάρμες», είπε στο θέατρο Folly στο Κάνσας Σίτι του Μιζούρι η σταρ και πρόσθεσε: «Έπρεπε να κάνουν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να φροντίσουν την οικογένεια». Όπως είπε η τραγουδίστρια, ο πατέρας της ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2000 ήταν «ένας από τους πιο έξυπνους ανθρώπους που έχω γνωρίσει ποτέ», αλλά ένιωθε ντροπή επειδή δεν ήξερε να διαβάζει.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε από την ιδιαίτερη πατρίδα της, το Τενεσί, το 1995 και σήμερα αποστέλλονται κάθε μήνα περισσότερα από 3 εκατομμύρια βιβλία. Συνολικά από την έναρξη του προγράμματος έχουν σταλεί βιβλία σε περισσότερα από 240 εκατομμύρια παιδιά στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και την Αυστραλία. «Ο μπαμπάς ήταν πιο περήφανος γι' αυτό παρά για το ότι ήμουν σταρ. Ένιωθε ότι είχε κάνει κάτι πραγματικά σπουδαίο», συμπλήρωσε η θρυλική τραγουδίστρια, σύμφωνα με το ΑP.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αποφάσισα να αντισταθώ σε έναν νταή»
Τραυματίστηκε έγκυος που υποβλήθηκε σε επείγουσα καισαιρική
Ο πιο διάσημος φιλέλληνας ποιητής δίνει την πρώτη του ομιλία ενάντια στη βιομηχανοποίηση
Η πρώην πρώτη κυρία,δηλώνει ότι δεν θυμάται καν να συναντήθηκε ποτέ με τον Έπσταϊν
Απαιτούσε αναλυτικά στοιχεία για όλες τις γυναίκες και αναλάμβανε τα έξοδα των ταξιδιών
Οι βρετανικές αρχές αποφάσισαν ότι η δραστηριότητά του συνιστούσε σοβαρή παραβίαση επαγγελματικών κανόνων
Αμφότεροι οδηγούσαν μοτοσυκλέτες
Ο Τραμπ μιλά για άδικο πόλεμο και για τους Αμερικανούς φορολογούμενους – αντεπίθεση Ζελένσκι
Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τη δράση της Καμόρα στη Νάπολη - Μετέφεραν πτώματα με μάσκες οξυγόνου
Η ίδια έχει δηλώσει ότι δεν θυμάται να τον είχε συναντήσει ποτέ
Επειδή παρήγγειλε gummies κάνναβης...
Ακόμη κι αν οι κοινωνίες μας κερδίσουν αυτόν τον ψηφιακό πόλεμο στον οποίον βρίσκονται εδώ και 20 χρόνια χωρίς καν να το αντιλαμβάνονται, πώς θα νιώσουμε για τη ζωή που (δεν) ζήσαμε;
Η χήρα του Τσάρλι Κερκ έχει αναλάβει πλέον τα ηνία της οργανωσης
Θα εφαρμόζεται αρχικά σε Ηνωμένες Πολιτείες, Βρετανία, Αυστραλία και Καναδά
Μέτε Φρεντέρικσεν: «Πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας» - Σε κρίσιμη καμπή οι σχέσεις με τις ΗΠΑ
Κάτι τέτοιο θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού
Kλήθηκαν να πάρουν μαζί τους όσα μπορούσαν να μεταφέρουν
Τέλος εποχής για το στρατόπεδο Αλ Χολ, χωρίς σαφείς απαντήσεις για τη μεταφορά των οικογενειών
683.557.000 κυβικά μέτρα νερού ήταν τα απολήψιμα αποθέματα των ταμιευτήρων της ΕΥΔΑΠ στις 20 Φεβρουαρίου, σημαντικά αυξημένα μετά τις διαρκείς βροχές.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.