- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ντόναλντ Τραμπ: Ποιοι μουσικοί έχουν απαγορέψει να χρησιμοποιεί τραγούδια τους
Ο υποψήφιος πρόεδρος έχει δεχτεί καταγγελίες επειδή χρησιμοποιεί μουσική χωρίς άδεια
Οι μουσικοί που δεν θέλουν να χρησιμοποιεί ο Ντόναλντ Τραμπ τα τραγούδια τους σε συγκεντρώσεις
Rihanna, Σελίν Ντιόν, Rolling Stones και τώρα οι Foo Fighters τα βάζουν με τον Ντόναλντ Τραμπ επειδή έχει χρησιμοποιήσει τραγούδια τους στις συγκεντρώσεις του χωρίς την συγκατάθεσή τους.
Είναι συνηθισμένο για τους πολιτικούς στις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν δημοφιλή τραγούδια σε εκδηλώσεις και προεκλογικές συγκεντρώσεις, αλλά πολλοί καλλιτέχνες έχουν τραβήξει τη γραμμή όταν πρόκειται για τον Ντόναλντ Τραμπ.
Ο υποψήφιος πρόεδρος έχει αποκτήσει έναν μακρύ κατάλογο καλλιτεχνών που τον έχουν καταγγείλει επειδή έχει χρησιμοποιήσει τη μουσική τους χωρίς να έχουν δώσει οποιαδήποτε άδεια.
Foo Fighters κατά Ντόναλντ Τραμπ
Οι Foo Fighters αντέδρασαν αφού ο Τραμπ χρησιμοποίησε ένα από τα τραγούδια τους κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης.
Το τραγούδι του αμερικανικού ροκ συγκροτήματος, «My Hero», ακούστηκε όταν ο Robert F Kennedy Jr. ανέβηκε στη σκηνή στην Αριζόνα την Παρασκευή, αφού ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος πρόεδρος τον παρουσίασε. Εκπρόσωπος του συγκροτήματος δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων PA: «Δεν ζητήθηκε άδεια από τους Foo Fighters, και αν τους ζητούσαν δεν θα την έδιναν».
Let us be clear. pic.twitter.com/gexHWjPMYh
— Foo Fighters (@foofighters) August 24, 2024
Σελίν Ντιόν
Η Σελίν Ντιόν τον κατήγγειλε επειδή έπαιξε το κλασικό της τραγούδι «My Heart Will Go On» κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης νωρίτερα αυτό το μήνα. Η ομάδα της εξέδωσε ανακοίνωση εκ μέρους της Καναδέζας καλλιτέχνιδας και της δισκογραφικής της εταιρείας λέγοντας ότι η χρήση του τραγουδιού «σε καμία περίπτωση» δεν είχε εγκριθεί, προσθέτοντας: «… Και πραγματικά, ΑΥΤΟ το τραγούδι;»
Today, Celine Dion’s management team and her record label, Sony Music Entertainment Canada Inc., became aware of the unauthorized usage of the video, recording, musical performance, and likeness of Celine Dion singing “My Heart Will Go On” at a Donald Trump / JD Vance campaign… pic.twitter.com/28CYLFvgER
— Celine Dion (@celinedion) August 10, 2024
Beyoncé
Ενώ οι περισσότερες καταγγελίες επικεντρώνονται στη μουσική που παίζεται στις συγκεντρώσεις του Τραμπ, η Beyoncé και η ομάδα της εξέδωσαν προειδοποίηση μετά τη χρήση του τραγουδιού της «Freedom» από εκπρόσωπο της εκστρατείας του Τραμπ σε ένα σύντομο βίντεο που μοιράστηκε στο διαδίκτυο.
Ενώ η Beyoncé έδωσε στην καμπάνια της Κάμαλα Χάρις την άδεια να χρησιμοποιήσει το τραγούδι, μια πηγή κοντά στη μουσικό δήλωσε στο Rolling Stone ότι «δεν έδωσαν απολύτως καμία άδεια» στην καμπάνια του Tραμπ και είχε προχωρήσει στα απαραίτητα περιοριστικά μέτρα.
The Smiths
Νωρίτερα φέτος, ο κιθαρίστας των The Smiths, Τζόνι Μαρ, κατακεραύνωσε τον Tραμπ μετά την χρήση της επιτυχίας του συγκροτήματος «Please, Please, Please, Please, Let Me Get What I Want» σε μια συγκέντρωση.
Απαντώντας σε ένα βίντεο όπου το τραγούδι ακουγόταν να παίζει στο παρασκήνιο μιας από τις συγκεντρώσεις του, ο Marr έγραψε: «Ααα… σωστά… OK. Ποτέ σε ένα εκατομμύριο χρόνια δεν θα πίστευα ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί. Θεωρήστε ότι αυτή η μ...α έχει κλείσει αμέσως τώρα".
Ahh…right…OK. I never in a million years would’ve thought this could come to pass. Consider this shit shut right down right now. https://t.co/M6eYROedOy
— Johnny Marr (@Johnny_Marr) January 23, 2024
The Rolling Stones
Το εμβληματικό βρετανικό συγκρότημα The Rolling Stones απείλησε να μηνύσει τον Τραμπ μετά τη χρήση του τραγουδιού «You Can't Always Get What You Want» σε μια συγκέντρωση του 2020 στην Toύλσα της Οκλαχόμα. Είχαν στείλει προειδοποίηση στην ομάδα της προεκλογικής του εκστρατείας από το 2016.
Όζι Όζμπορν
Ο Όζι Όζμπορν και η σύζυγος του, Σάρον έστειλαν ειδοποίηση στον Τράμπ το 2019, με την οποία του απαγόρευσαν να χρησιμοποιεί τη μουσική του στα προεκλογικά του βίντεο, αφού χρησιμοποίησε το τραγούδι «Crazy Train» χωρίς την άδειά του.
Trump’s running out of artists who will permit use of their art:
— Larry Nuosce (@nuosce) August 25, 2024
Beyoncé
Céline Dion
Sinéad O’Connor
Johnny Marr
Rolling Stones
Village People
Linkin Park
Tom Petty
Neil Young
Prince
Brian Wilson
Al Jardine
Black Sabbath
Rihanna
Adele
REM
Aerosmith
Queen
Isaac Hayes
Foo Fighters
Aerosmith
Το 2018, ο τραγουδιστής των Aerosmith, Στίβεν Τάιλερ έστειλε επιστολή στον τότε πρόεδρο με την οποία τον καλούσε να σταματήσει να παίζει τραγούδια του συγκροτήματος σε πολιτικές συγκεντρώσεις, αφού η επιτυχία τους «Livin' On The Edge» του 1993 παίχτηκε σε μια συγκέντρωση στη Δυτική Βιρτζίνια. Ο τραγουδιστής είχε ήδη στείλει στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ δύο επιστολές το 2015 για τη χρήση της μουσικής του συγκροτήματος.
Rihanna
Η τραγουδίστρια της R&B Rihanna, εξέδωσε επιστολή αφού ακούστηκε επιτυχία του 2007, «Don't Stop The Music» σε μια εκδήλωση στο Τενεσί το 2018. Απαντώντας σε ένα tweet που έλεγε ότι το κομμάτι της έπαιζε «καθώς βοηθοί πετούν δωρεάν μπλουζάκια του Τραμπ στο πλήθος», η τραγουδίστρια είπε: «Όχι για πολύ ακόμα… ούτε εγώ ούτε οι άνθρωποί μου θα βρίσκονταν ποτέ σε ή γύρω από μια από αυτές τις τραγικές συγκεντρώσεις».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα ξεφύγει από τον Μαδούρο για να παραλάβει το βραβείο;
«ΗΠΑ και Ευρώπη να εγγυηθούν την ασφάλεια»
Διορία μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου
Η οικογένεια του άνδρα τη «συγχώρεσε»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει σε συμφωνία μέχρι τα Χριστούγεννα
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Οι περιφερειακές αρχές διεξάγουν έρευνες για να προσδιορίσουν τη σοβαρότητα του ιού
Η έγκαιρη προσέλευση δεν αποδείχθηκε αρετή αλλά παράπτωμα
Αυτός ο σεισμός συμβαίνει μία φορά κάθε εκατό χρόνια
Ο πράκτορας διέπραξε «τα πιο σοβαρά εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς»
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.