- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιατί ο Τραμπ θεωρεί «ανάρμοστο» το ντιμπέιτ με την Κάμαλα Χάρις
«Είμαι έτοιμη» δηλώνει η«σχεδόν επίσημα» υποψήφια πρόεδρος
Τραμπ: Θεωρεί ανάρμοστο το ντιμπέιτ με την Κάμαλα Χάρις - «Είμαι έτοιμη» δηλώνει η«σχεδόν επίσημα» υποψήφια πρόεδρος
«Ανάρμοστο» θεωρεί ο Ντόναλντ Τραμπ το να οριστεί τηλεμαχία με την Κάμαλα Χάρις όσο ακόμη η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει λάβει και τυπικά το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος, άρα δεν είναι επισήμως υποψήφια της παράταξης στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.
Αυτό ανακοίνωσε χθες Πέμπτη η ομάδα που διεξάγει την εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου Τραμπ, που διεκδικεί το αξίωμα για τρίτη φορά.
«Θα ήταν ανάρμοστο να προγραμματιστεί οτιδήποτε με τη Χάρις, καθώς οι Δημοκρατικοί θα μπορούσαν κάλλιστα να αλλάξουν γνώμη», σχολίασε η ομάδα του μεγιστάνα, αντιδρώντας σε δήλωση της άλλοτε εισαγγελέα —η οποία θεωρείται πως στην πράξη εξασφάλισε ήδη το χρίσμα και θα αντικαταστήσει τον απερχόμενο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στο ψηφοδέλτιο— ότι είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ.
«Έκανε πίσω»: Η Χάρις κατηγορεί τον Τραμπ για το ντιμπέιτ
Αντιδρώντας στην ανακοίνωση του επιτελείου του Τραμπ η Χάρις τον κατηγόρησε ότι «κάνει πίσω». Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει χθες στους δημοσιογράφους ότι είναι «έτοιμη για το ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ».
Trump agreed on a September 10th debate.
— Kamala Harris (@KamalaHarris) July 25, 2024
It now appears he's backpedaling.
Voters deserve to see the split screen that exists on a debate stage.
I'm ready. So let's go.
«Πιστεύω ότι οι ψηφοφόροι δικαιούνται να δουν τη χωρισμένη στα δύο οθόνη που υπάρχει σε αυτή την κούρσα [των προεδρικών εκλογών] στο ντιμπέιτ», είπε η Χάρις κατά την άφιξή της στην αεροπορική βάση Άντριους μετά από ταξίδι της στην Ιντιάνα και το Τέξας.
Μια τηλεμαχία που αναμενόταν να φιλοξενήσει το ABC News είχε προγραμματιστεί για τις 10 Σεπτεμβρίου. Το ντιμπέιτ αυτό ήταν ένα εκ των δύο που είχαν συμφωνήσει να κάνουν οι Τζο Μπάιντεν και Τραμπ. Στο πρώτο, στις 27 Ιουνίου στο CNN, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απογοήτευσε με την εμφάνισή του, η οποία επιτάχυνε τις εξελίξεις στο Δημοκρατικό Κόμμα και την απόφασή του να αποσυρθεί από την κούρσα στηρίζοντας ως υποψήφια του κόμματος την Χάρις, η οποία έχει εξασφαλίσει μεν την υποστήριξη ικανού αριθμού αντιπροσώπων, αλλά θα λάβει τυπικά το χρίσμα στο συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο στα μέσα Αυγούστου.
Ο Τραμπ έχει πει ότι θα προτιμούσε το ντιμπέιτ να διοργανωθεί από το αγαπημένο του δίκτυο, το Fox News, ενώ έχει δηλώσει πρόθυμος να αντιμετωπίσει την Χάρις σε πάνω από μία τηλεμαχίες.
Ο σύμβουλος των Ρεπουμπλικανών, Άλεξ Κόναντ, είπε ότι το ντιμπέιτ μπορεί να είναι «αποφασιστικής σημασίας», αφού «είναι η μόνη φορά που οι ψηφοφόροι συντονίζονται πραγματικά στους τηλεοπτικούς τους δέκτες».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ποιες είναι οι επιλογές που εξετάζουν οι ΗΠΑ
Ο 56χρονος νέος ανώτατος ηγέτης της χώρας δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμη δημόσια εμφάνιση ή ομιλία
Οι θεωρίες συνωμοσίας και η καταδίκη
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Δύο 16χρονοι άφησαν κατά λάθος την τσάντα - Συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν πανικόβλητοι να τη βρουν
Φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν κύμα εγκατάλειψης
Οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν χρήση στρατηγικών αποθεμάτων για σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας
Το θέμα έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις μετά από αναφορές ότι πέντε παίκτριες της ιρανικής ομάδας ζήτησαν προστασία
Η Άγκυρα κατέρριψε δεύτερο ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο - Ανάπτυξη έξι F-16 στη βόρεια Κύπρο
Λίγες ημέρες μετά από σοβαρό τροχαίο
Στα Χανιά ο Γάλλος πρόεδρος: Με ελικόπτερο στο «Charles de Gaulle» μετά την τριμερή στην Κύπρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.