- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γαλλικές εκλογές: Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους του Παρισιού υπό τον φόβο επεισοδίων
Η προεκλογική εκστρατεία αμαυρώθηκε από πολιτικές εντάσεις
Γαλλικές εκλογές: Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους του Παρισιού υπό τον φόβο επεισοδίων
Περίπου 300.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν στη Γαλλία αργά το βράδυ της Κυριακής, έπειτα από τον κρίσιμο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, για να διασφαλιστεί ότι δεν θα προκληθούν επεισόδια, ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, καθώς δύο υποψήφιοι κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα επιθέσεων στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.
Γαλλικές εκλογές: Η προεκλογική εκστρατεία αμαυρώθηκε από πολιτικές εντάσεις
Ο δεύτερος γύρος την Κυριακή θα καθορίσει αν ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν θα εξασφαλίσει πλειοψηφία στη βουλή για πρώτη φορά στην ιστορία του και θα σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στην ευρωζώνη.
Η προεκλογική εκστρατεία αμαυρώθηκε από πολιτικές εντάσεις, αλλά και από σποραδικά επεισόδια βίας και, όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Πρίσκα Τεβενό, η ίδια και το επιτελείο της δέχτηκαν χθες το απόγευμα επίθεση από μια μικρή ομάδα νεαρών καθώς αναρτούσαν τις αφίσες για την προεκλογική τους εκστρατεία.
Παρότι εκείνη δεν τραυματίστηκε, η βοηθός της και ένας ακτιβιστής του κόμματος τραυματίστηκαν από την επίθεση μιας ομάδας περίπου 10 άγνωστων νεαρών που έσκιζαν τις προεκλογικές τους αφίσες, όπως δήλωσε η Τεβενό στην εφημερίδα Le Parisien. Παράλληλα, μια υποψήφια του Εθνικού Συναγερμού στη Σαβοΐα, η Μαρί Ντοσί, επίσης κατήγγειλε ότι δέχτηκε χθες επίθεση από έναν καταστηματάρχη σε εμπορική αγορά.
Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν δήλωσε ότι συνελήφθησαν τέσσερις ύποπτοι σε σχέση με την επίθεση στο επιτελείο της Τεβενό. Ο Νταρμανέν είπε ότι το βράδυ της Κυριακής, όταν θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εκλογών, θα είναι «πολύ προσεκτικός» ως προς την ασφάλεια.
Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους του Παρισιού
Περίπου 5.000 από τους 30.000 αστυνομικούς που θα αναπτυχθούν το απόγευμα της Κυριακής θα βρίσκονται στο Παρίσι και στα περίχωρά του για να «διασφαλίσουν ότι η άκρα δεξιά και η άκρα αριστερά δεν θα επωφεληθούν από την κατάσταση για να προκαλέσουν επεισόδια», όπως είπε ο Νταρμανέν στο δίκτυο France 2 TV.
Δημοσκόπηση έδειξε χθες ότι πιθανόν να επιτύχουν οι προσπάθειες των άλλων κομμάτων να αποτρέψουν την ακροδεξιά από το να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία.
Η δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Harris Interactive για λογαριασμό του περιοδικού Challenges έδειξε ότι το αντιμεταναστευτικό, ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Εθνικός Συναγερμός και οι σύμμαχοί του θα συγκεντρώσουν κατά πάσα πιθανότητα από 190 μέχρι 220 έδρες από τις 577 της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, ενώ οι κεντροδεξιοί Ρεπουμπλικανοί 30 με 50.
Αυτό το σενάριο θα απέκλειε την πιθανότητα μιας ακροδεξιάς κυβέρνησης μειοψηφίας με την μερική υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών (LR).
Η δημοσκόπηση δημοσιεύτηκε μετά την απόσυρση των υποψηφιοτήτων περισσότερων από 200 υποψηφίων από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα για να ανακοπεί η πορεία της ακροδεξιάς.
Ωστόσο, παραμένει αρκετά αβέβαιο το αποτέλεσμα δεδομένου ότι είναι άγνωστο αν οι ψηφοφόροι θα στηρίξουν τις προσπάθειες αυτές να μπλοκαριστεί ο δρόμος του Εθνικού Συναγερμού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καμία ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις στο έδαφός μας, δηλώνει ο Τραμπ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή από τις 28 Φεβρουαρίου
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης
Στάθηκε τυχερός που επέζησε από την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου λέει ο πρέσβης του Ιράν στην Κύπρο
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Όταν η επιθυμία για ανατροπή γίνεται εφιάλτης
Το πέρασμα είναι αρκετά βαθύ ώστε να το διασχίζουν τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.