- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Επικίνδυνη κλιμάκωση στα σύνορα Ισραήλ - Λιβάνου
Με αφορμή το χτύπημα κατά ανώτερου στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ
Λίβανος: Νέα κλιμάκωση της βίας στα σύνορα με το Ισραήλ
H λιβανέζικη Χεζμπολάχ ισχυρίστηκε σήμερα ότι εξαπέλυσε επιθέσεις με «ρουκέτες και drones » εναντίον 9 βάσεων και θέσεων του ισραηλινού στρατού, μετά το θάνατο στις αρχές της εβδομάδας ενός από τους ανώτερους στρατιωτικούς διοικητές του.
Οι μαχητές της Χεζμπολάχ εξαπέλυσαν «επιθέσεις με ρουκέτες και drones, στοχεύοντας έξι στρατώνες και στρατιωτικές εγκαταστάσεις» ενώ ταυτόχρονα εκτόξευσαν drones φορτωμένα με εκρηκτικά σε τρεις άλλες ισραηλινές βάσεις, ανέφερε η λιβανέζικη οργάνωση, σημειώνοντας ότι αυτές οι επιθέσεις ήταν «μέρος της απάντησης στη δολοφονία» του διοικητή Ταλέμπ Σάμι Αμπντάλα την Τρίτη.
Από την πλευρά της η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η Χεζμπολάχ, ο πάτρωνας της το Ιράν, και η κυβέρνηση της Βηρυτού φέρουν την «απόλυτη ευθύνη» για την κλιμάκωση της βίας στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου και άφησε να εννοηθεί ότι η κλιμάκωση μπορεί να μεθοδεύεται.
«Ο Λίβανος και η Χεζμπολάχ, υπό την καθοδήγηση του Ιράν, φέρουν την απόλυτη ευθύνη για την επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας στο βορρά», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ντέιβιντ Μένσερ. «Είτε μέσω διπλωματικών προσπαθειών - είτε με άλλο τρόπο - το Ισραήλ θα αποκαταστήσει την ασφάλεια στα βόρεια σύνορά μας», συμπλήρωσε.
Νωρίτερα σήμερα σειρήνες προειδοποίησης εισερχόμενων ρουκετών ήχησαν σε πόλεις στο βόρειο Ισραήλ, με Ισραηλινούς αξιωματούχους να δηλώνουν ότι περίπου 40 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο.
Η βία κλιμακώθηκε αυτή την εβδομάδα με τη Χεζμπολάχ να εκτοξεύει ακόμη μεγαλύτερο αριθμό ρουκετών σε αντίποινα για ένα ισραηλινό πλήγμα που προκάλεσε τον θάνατο του Ταλέμπ Σάμι Αμπντάλα.
Η Ουάσινγκτον εξέφρασε σήμερα την ανησυχία της ότι οι μάχες κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου ενδέχεται να οδηγήσουν σε γενικευμένο πόλεμο και ζήτησε νέα μέτρα ασφαλείας
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Ωστόσο ο βασικός κατηγορούμενος πέθανε πριν από λίγους μήνες
Aφού ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε υποτιμητικά σχόλια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.