Κοσμος

Μπαγκέτα μήκους 140 μέτρων έψησαν Γάλλοι αρτοποιοί - Κατέρριψαν το ρεκόρ Γκίνες

Ανέκτησαν τα σκήπτρα από τους Ιταλούς - Πώς «ζυμώθηκε» ο δρόμος για τη νίκη

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Γαλλία ανακτά το ρεκόρ Γκίνες - Παριζιάνικοι αρτοποιοί δημιούργησαν μπαγκέτα μήκους 140 μέτρων - Η Ιταλία κατείχε το προηγούμενο ρεκόρ.
Γάλλοι αρτοποιοί πέτυχαν νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες φτιάχνοντας μια μπαγκέτα μήκους 140,5 μέτρων © X/Ville de Suresnes

Η Γαλλία ανακτά το ρεκόρ Γκίνες - Παριζιάνικοι αρτοποιοί δημιούργησαν μπαγκέτα μήκους 140 μέτρων - Η Ιταλία κατείχε το προηγούμενο ρεκόρ.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, τα δικαιώματα καυχησιολογίας για τη μεγαλύτερη μπαγκέτα στον κόσμο δεν ανήκαν στους κατοίκους της Γαλλίας, αλλά σε μια ομάδα αρτοποιών περίπου 800 χιλιόμετρα μακριά, στο Κόμο της Ιταλίας.

Η Γαλλία ανακτά το ρεκόρ Γκίνες - Παριζιάνικοι αρτοποιοί δημιούργησαν μπαγκέτα μήκους 140 μέτρων - Η Ιταλία κατείχε το προηγούμενο ρεκόρ.
Η γαλλική μπαγκέτα ξεπέρασε τη μήκους 132,62 μέτρων που ψήθηκε στην ιταλική πόλη Κόμο το 2019 © X/Ville de Suresnes

Ρεκόρ Γκίνες: Οι Γάλλοι έψησαν τη μεγαλύτερη μπαγκέτα στον κόσμο

Την Κυριακή, μια ομάδα 12 φιλόδοξων αρτοποιών από τη Γαλλία ξεκίνησαν να «διορθώσουν» την αδικία, ξοδεύοντας ώρες ζυμώνοντας και ψήνοντας τον δρόμο της επιστροφής στη νίκη.

Περίπου 14 ώρες αργότερα, οι προσπάθειές τους κηρύχθηκαν επιτυχείς. «Το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη μπαγκέτα έχει καταρριφθεί», έγραψε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμος Suresnes, στα δυτικά προάστια του Παρισιού. «Η μπαγκέτα που κατασκευάστηκε σήμερα στο Suresnes έχει μέγεθος 140,53 μέτρα!!!!».

Οι αρτοποιοί είχαν αρχίσει να κοπιάζουν στις 3 το πρωί, με την ελπίδα να ξεπεράσουν το προηγούμενο ρεκόρ των 132,62 μέτρων.

320 μπαγκέτες πωλούνται κάθε δευτερόλεπτο στη Γαλλία

Αν και περίπου 320 μπαγκέτες πιστεύεται ότι πωλούνται κάθε δευτερόλεπτο στη Γαλλία, το ιταλικό ρεκόρ του 2019 δεν αποτέλεσε την πρώτη φορά που η χώρα διεκδίκησε τον τίτλο της μακρύτερης μπαγκέτας. Το 2015, μια μπαγκέτα 122 μέτρων που ψήθηκε στην Έκθεση του Μιλάνου πιστοποιήθηκε ως ρεκόρ.

«Στην Ιταλία;», είπε στην εφημερίδα Le Parisien ένας ντόπιος αυτή την εβδομάδα, καθώς έβγαινε από ένα αρτοποιείο, με μια μπαγκέτα κάτω από το μπράτσο του. «Αυτό είναι τρελό. Αν υπάρχει ένα ρεκόρ που θα έπρεπε να ανήκει στη Γαλλία, είναι αυτό».

Το συναίσθημα μοιράστηκαν και οι αρτοποιοί που συγκεντρώθηκαν στο Suresnes Terrasse du Fécheray, όπου επιτυχής προσπάθειά τους για το ρεκόρ εκτυλίχθηκε με φόντο τη μαγευτική θέα στο Παρίσι και τον Πύργο του Άιφελ.

«Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να ανακτήσουμε το ρεκόρ για τη Γαλλία», είχε γράψει ο Sylvain Lecarpentier, ένας από αυτούς που συμμετείχαν, σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από την εκδήλωση.

Σε δήλωσή τους, οι διοργανωτές εξέθεσαν την εξαντλητική πρόκληση που αντιμετώπιζαν οι αρτοποιοί. «Η ζύμη θα ζυμωθεί, θα διαμορφωθεί επί τόπου και στη συνέχεια θα ψηθεί μπροστά στο κοινό, σε έναν φούρνο κάτω από μια σκηνή», ανέφεραν. «Θα γίνει σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης, με μόνα υλικά αλεύρι σίτου, νερό, μαγιά και αλάτι».

Η μπαγκέτα, η οποία έπρεπε να έχει πάχος τουλάχιστον 5 εκατοστών σε όλο της το μήκος, αναμενόταν να χρειαστούν περίπου οκτώ ώρες για να ψηθεί.

Περίπου 13 ώρες μετά την έναρξη της προσπάθειας των αρτοποιών, ο δήμος είπε ότι η μπαγκέτα ήταν πλήρης. «Τώρα το μεγάλο ερώτημα είναι: πόσο μεγάλη είναι η #μπαγκέτα μας;», ρώτησε στα social media, προσθέτοντας μια φωτογραφία της μπαγκέτας καθώς μετρούνταν.

Η μπαγκέτα θα κοπεί τώρα για να μοιραστεί στο κοινό, καθώς και θα διανεμηθεί στους ανθρώπους που ζουν στους δρόμους του Suresnes.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.