- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μακρόν για Ουκρανία: «Δεν αποκλείω την αποστολή στρατευμάτων αν η Μόσχα σπάσει το μέτωπο»
«Απειλείται η Ευρώπη από τη Ρωσική επιθετικότητα»
Ο Μακρόν επανέρχεται στο θέμα της αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία: «Δεν αποκλείω τίποτα... αν η Ρωσία σπάσει τις γραμμές του μετώπου»
«Έχω έναν ξεκάθαρο στρατηγικό στόχο. Η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει στην Ουκρανία», τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, όσο εντείνονται οι πληροφορίες για νέα μεγάλη επίθεση της Ρωσίας και κλιμάκωση του πολέμου.
Macron stands by his refusal to rule out sending Western ground forces to help Ukraine.
— Clash Report (@clashreport) May 2, 2024
“If the Russians were to break through the front lines, if there were a Ukrainian request - which is not the case today - we would legitimately have to ask ourselves this question,” French… pic.twitter.com/0yiFXIIdlK
Μακρόν: Τα πράγματα μπορούν να καταρρεύσουν πολύ γρήγορα
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία, λέγοντας ότι το ζήτημα θα προκύψει «νόμιμα» εάν η Ρωσία καταφέρει να διαρρήξει τις ουκρανικές γραμμές και το Κίεβο ζητούσε την εμπλοκή των συμμάχων, σε συνέντευξή του στον Economist που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.
Μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη ο Μακρόν έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, εν μέρει λόγω της απειλής που θέτει η ρωσική επιθετικότητα μετά την εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, δηλώνοντας ότι «τα πράγματα μπορούν να καταρρεύσουν πολύ γρήγορα» ενώ τόνισε ότι χρειάζεται πολλή δουλειά για να γίνει η Ευρώπη ασφαλής.
«Δεν αποκλείω τίποτα, γιατί αντιμετωπίζουμε κάποιον που δεν αποκλείει τίποτα», είπε ο Μακρόν όταν ρωτήθηκε αν εμμένει στα σχόλια που έκανε νωρίτερα φέτος ότι δεν αποκλείεται η αποστολή δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Η Ρωσία προετοιμάζει νέα επίθεση κατά της Ουκρανίας
Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι η Ρωσία ενδέχεται να προετοιμάζει μια νέα μεγάλη επίθεση κατά της Ουκρανίας.
Ο Μακρόν είπε ότι «εάν η Ρωσία αποφασίσει να προχωρήσει παραπέρα, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να θέσουμε όλοι στον εαυτό μας αυτό το ερώτημα» της αποστολής στρατευμάτων.
Ο Γάλλος πρόεδρος περιέγραψε τη Ρωσία ως «δύναμη περιφερειακής αποσταθεροποίησης» και «απειλή για την ασφάλεια των Ευρωπαίων».
«Έχω έναν ξεκάθαρο στρατηγικό στόχο: η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει στην Ουκρανία», είπε ο Μακρόν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.