Επίθεση σε αντιφασιστική εκδήλωση στη Στοκχόλμη
«Ομάδα ναζί πίσω από την επίθεση» σύμφωνα με τους διοργανωτές
Σουηδία: Επίθεση εναντίον αντιφασιστικής εκδήλωσης - «Ομάδα ναζί πίσω από την επίθεση» σύμφωνα με τους διοργανωτές
Μασκοφόροι εκσφενδόνισαν καπνογόνα μέσα σε θέατρο σε νότιο προάστιο της Στοκχόλμης, όπου επρόκειτο να γίνει εκδήλωση κατά της άκρας δεξιάς, ανακοίνωσαν η αστυνομία και πολιτικοί παρατάξεων που συμμετείχαν.
«Τρεις άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο», ανέφερε η αστυνομία μέσω του ιστοτόπου της, προσθέτοντας πως η σοβαρότητα της κατάστασής τους δεν είναι σαφής σε αυτό το στάδιο.
Περίπου 50 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί σε θέατρο στο Γκουμπέγκεν, νότιο προάστιο της σουηδικής πρωτεύουσας, για να συμμετάσχουν σε εκδήλωση που περιγράφτηκε ως «αντιφασιστική συγκέντρωση» από τις παρατάξεις που την οργάνωσαν, το Vänsterpartiet («Κόμμα της Αριστεράς», ριζοσπαστική αριστερά) και το Miljöpartiet («Πράσινοι», οικολογικό).
«Ομάδα ναζί πίσω από την επίθεση» σύμφωνα με τους διοργανωτές
Σύμφωνα με την αντιρατσιστική συλλογικότητα Expo, που είχε προσκληθεί να κάνει παρουσίαση στην εκδήλωση, «ομάδα ναζί» εισέβαλε στο φουαγιέ λίγη ώρα προτού αρχίσει η εκδήλωση και πέταξε καπνογόνα στην αίθουσα.
«Είναι τρομερό το ότι εκδήλωση του Κόμματος της Αριστεράς έγινε στόχος επίθεσης. Επικοινώνησα με την κυρία (Νούσι) Ντάντγκοσταρ (σ.σ. την επικεφαλής του Κόμματος της Αριστεράς) και της εξέφρασα την πιο βαθιά μου υποστήριξη. Αυτού του είδους οι αποκρουστικές συμπεριφορές δεν έχουν καμιά θέση στην ελεύθερη κι ανοικτή κοινωνία μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Ουλφ Κρίστερσον, σύμφωνα με το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT.
Όλοι οι ηγέτες των σουηδικών πολιτικών κομμάτων εξέφρασαν την υποστήριξή τους, χαρακτηρίζοντας το επεισόδιο «επίθεση εναντίον της δημοκρατίας», πρόσθεσε το πρακτορείο.
Η Νούσι Ντάντγκοσταρ καταδίκασε το γεγονός ότι «ανοικτή εκδήλωση για την ισότητα μεταξύ των ανθρώπων» έγινε στόχος «βίαιης επίθεσης από ανθρώπους που έμοιαζαν να είναι ναζιστές», σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο SVT.
«Όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις πρέπει τώρα να ορθώσουν το ανάστημά τους και να αγωνιστούν εναντίον της άκρας δεξιάς, που απειλεί τη δημοκρατία μας», πρόσθεσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς λειτουργεί το σύστημα εξουσίας στην Τεχεράνη και ποιοι διεκδικούν ρόλο στη μεταβατική περίοδο
«Πράττουμε ό,τι πρέπει με πρώτιστο μέλημά μας την Ασφάλεια της χώρας και των πολιτών» τόνισε
Οι μετανάστες είναι η δύναμη της Αγγλίας, όλη αυτή η εργατική δύναμη, όλη αυτή η ανθρώπινη ποικιλομορφία είναι ο πλούτος της
Εκρήξεις σε Ντουμπάι, Ντόχα, Μανάμα και Ριάντ
Βρετανικά μαχητικά Typhoon απογειώθηκαν από τη βάση
Τι αποκαλύπτεται στα έγγραφα που δημοσιοποίησε τον Ιανουάριο το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης
Η χρονική σύμπτωση των στοιχημάτων με τις στρατιωτικές κινήσεις έχει προκαλέσει πολιτική αντίδραση
H γυναίκα έγινε viral όταν έκαψε φωτογραφία του με τσιγάρο
Στην Τεχεράνη αναλαμβάνει προσωρινό συμβούλιο τα καθήκοντα του
Η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη
Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τις συνθήκες
Κεντρικός πυλώνας είναι το Sovereign Grant
To παλάτι παίρνει αποστάσεις από τις κόρες του Άντριου
Σύμφωνα με νέο βιβλίο που ασχολείται με την εκλογή του περασμένου χρόνου
Ο πόλεμος έχει ως διακηρυγμένο στόχο την αλλαγή καθεστώτος. Ωστόσο, ως μέθοδος, δημιουργεί (άλλο ένα) επικίνδυνο προηγούμενο προσφυγής στη βία χωρίς νόμιμη αιτία
Το πλοίο επλήγη σε απόσταση περίπου 44,4 ναυτικών μιλίων βορειοδυτικά του Μουσκάτ
Η αμερικανοϊσραηλινή επίθεση έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα, με ορατό τον κίνδυνο να οδηγηθεί η χώρα σε έναν επώδυνο εμφύλιο πόλεμο με αβέβαια κατάληξη
Η διακοπή των εμπορικών ροών μέσω των Στενών του Ορμούζ θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα σε πολλές ανεπτυγμένες οικονομίες
«Η βοήθεια που περιμένατε έφτασε» λέει απευθυνόμενος στους Ιρανούς
Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Άμυνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.