Πέφτουν οι τόνοι μεταξύ Ισραήλ και Ιράν - Διεθνείς εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση
Το Κατάρ επανεξετάζει τη στάση του απέναντι στη Χαμάς
Το Ιράν υποβαθμίζει την επίθεση του Ισραήλ, πέφτουν οι τόνοι – Εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση από τη διεθνή κοινότητα
Το Ιράν υποβαθμίζει την επίθεση του Ισραήλ, με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών να κάνει λόγο για χρήση «παιδικών παιχνιδιών». Στο μεταξύ, το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας.
Πέφτουν οι τόνοι μεταξύ Ισραήλ και Ιράν
Σύμφωνα με το ERTnews, οι τόνοι έχουν πέσει και από τις δύο πλευρές, με κάποια μικροεπεισόδια, με ρίψη πυραύλων στο βορρά και μια μικρή ένταση στο νότο. Η κατάσταση σήμερα δεν θυμίζει σε τίποτα αυτή που υπήρξε τις προηγούμενες μέρες.
Στο μεταξύ, το Κατάρ επανεξετάζει τη στάση του απέναντι στην ηγεσία της Χαμάς. Φέρεται να νιώθει ότι η ζημιά που υφίσταται το κράτος του για αυτή την υποστήριξη στη Χαμάς είναι πολύ μεγάλη.
Και κυρίως αυτό προκαλείται, γιατί η Χαμάς αρνείται να υποχωρήσει στο θέμα των ομήρων, κι αρνείται να δώσει πληροφορίες πόσοι όμηροι είναι ζωντανοί. Κι αυτό είναι κάτι το οποίο εισπράττει ως πολιτικό κόστος.
Εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση από τη διεθνή κοινότητα
Σε αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία καλεί η Διεθνής Κοινότητα, μετά το χτύπημα στο Ιράν, για το οποίο Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν - στο δίκτυο ABC - πως επρόκειτο για τρεις πυραύλους από ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη.
Τα drones απογειώθηκαν από το εσωτερικό του Ιράν, υποστηρίζει ο Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάn, Yπουργός Εξωτερικών του Ιράν.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο NBC, ο ίδιος δήλωσε ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) απογειώθηκαν από το εσωτερικό του Ιράν και πέταξαν για μερικές εκατοντάδες μέτρα πριν καταρριφθούν. «Έμοιαζαν περισσότερο με παιχνίδια, με τα οποία παίζουν τα παιδιά μας, όχι με drones», δήλωσε ο ίδιος.
«Δεν έχει αποδειχθεί σε εμάς ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ αυτών και του Ισραήλ», δήλωσε ο Αμπντολαχιάν, προσθέτοντας ότι το Ιράν διερευνά το ζήτημα αλλά ότι οι αναφορές μέσων ενημέρωσης δεν είναι ακριβείς, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Τεχεράνης.
Ιρανικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχοι περιέγραψαν έναν μικρό αριθμό εκρήξεων, που δήλωσαν ότι προκλήθηκαν όταν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας χτύπησαν τρία drones πάνω από την Ισφαχάν στο κεντρικό Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής. Αναφέρθηκαν στο περιστατικό ως «μια επίθεση από άτομα που είχαν διεισδύσει στο εσωτερικό του Ιράν», αντί από το Ισραήλ.
Ιράν: Προειδοποιήσεις και απειλές κατά του Ισραήλ
Ο Αμπντολαχιάν προειδοποίησε ότι εάν το Ισραήλ ανταποδώσει και ενεργήσει σε βάρος των συμφερόντων του Ιράν, η επόμενη απάντηση της Τεχεράνης θα είναι άμεση και στο μέγιστο επίπεδο. «Εάν όμως όχι, τότε έχουμε τελειώσει», δήλωσε.
Η επίθεση φάνηκε να είχε στόχο βάση της ιρανικής πολεμικής αεροπορίας κοντά στην πόλη Ισφαχάν, στο κέντρο της χώρας, χωρίς να χτυπά στρατηγικά σημεία ή να προκαλεί σοβαρή ζημιά.
Το Ισραήλ δεν έχει κάνει κανένα δημόσιο σχόλιο σχετικά με το περιστατικό.
Το Ισραήλ είχε δηλώσει ότι θα ανταπέδιδε το πλήγμα της 13ης Απριλίου, την πρώτη άμεση επίθεση που έγινε ποτέ κατά του Ισραήλ από το Ιράν, η οποία δεν προκάλεσε θανάτους, αφού το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του κατέρριψαν εκατοντάδες πυραύλους και drones.
Η Τεχεράνη εξαπέλυσε εκείνες τις επιθέσεις ως απάντηση στη αεροπορική επίθεση που φέρεται να πραγματοποίησε το Ισραήλ την 1η Απριλίου, η οποία έπληξε το ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό και στοίχισε τη ζωή σε αρκετούς Ιρανούς αξιωματούχους.
Αυξάνονται οι κυρώσεις κατά του Ιράν
Συμμαχικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, πίεζαν όλη την εβδομάδα για να διασφαλίσουν ότι τα όποια περαιτέρω αντίποινα θα ήταν ζυγισμένα με τέτοιο τρόπο που να μην προκληθεί μεγαλύτερη κλιμάκωση, ενώ χώρες της Δύσης επέβαλαν πιο σκληρές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν για να κατευνάσουν το Ισραήλ.
Δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση χθες από το Ισραήλ ως προς τις περαιτέρω ενέργειες που ίσως σχεδιάζει.
Η βία μεταξύ του Ισραήλ και των αντιπροσώπων του Ιράν σε όλη τη Μέση Ανατολή έχει ενταθεί τους έξι μήνες της αιματοχυσίας στη Γάζα, δημιουργώντας φόβους ότι ο σκιώδης πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών μπορεί να κλιμακωθεί σε απευθείας σύγκρουση.
Συνεχίζεται η επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα
Η επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα ξεκίνησε αφού τρομοκράτες της Χαμάς εισέβαλαν στο νότιο τμήμα της χώρας στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας 1.200 ανθρώπους, σύμφωνα με τα στοιχεία των ισραηλινών αρχών.
Καθώς έπεφτε το σκοτάδι χθες βράδυ, ισραηλινά αεροσκάφη και τεθωρακισμένα έπληξαν διάφορες περιοχές σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, με τις αεροπορικές επιθέσεις να πλήττουν περιοχές της Ράφα όπου έχουν βρει καταφύγιο περισσότεροι από τους μισούς από τα 2,3 εκατ. κατοίκους της Γάζας, όπως δήλωσαν κάτοικοι, μέσα ενημέρωσης της Χαμάς και αξιωματούχοι στο ελεγχόμενο από τη Χαμάς υπουργείο Υγείας του θύλακα.
Δύο διαμερίσματα χτυπήθηκαν σε πολυκατοικία στην πόλη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, και να τραυματιστούν αρκετοί άλλοι, δήλωσαν υγειονομικοί αξιωματούχοι.
Αεροπορικά πλήγματα κατέστρεψαν επίσης τουλάχιστον πέντε σπίτια στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Νουσεϊράτ στην κεντρική Γάζα, σύμφωνα με κατοίκους και μέσα ενημέρωσης της Χαμάς.
«Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας τηλεφώνησαν σε κάποιους κατοίκους και τους έδωσαν εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους πριν τα αεροσκάφη βομβαρδίσουν κάποια κοντινά κτίρια» δήλωσε ο Αμπού Ομάρ, κάτοικος της Αλ Νουσεϊράτ στο Reuters, μέσω εφαρμογής μηνυμάτων.
«Μόλις φύγαμε, η γη άρχισε να σείεται από τις εκρήξεις», πρόσθεσε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.