- CITY GUIDE
- PODCAST
-
25°
Η Τεχεράνη απειλεί να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ
Περίπου το 1/5 του όγκου της παγκόσμιας κατανάλωσης πετρελαίου διέρχεται από εκεί
Ιράν: Η Τεχεράνη απειλεί να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ - Απειλή η ισραηλινή παρουσία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Ο αρχηγός του στόλου των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού του Ιράν, ανέφερε σήμερα ότι η ισραηλινή παρουσία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αντιμετωπίζεται από την Τεχεράνη ως «απειλή», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ εφόσον το κρίνει αναγκαίο.
Η Τεχεράνη έχει απειλήσει με αντίποινα για το πλήγμα στο προξενικό τμήμα της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό, το οποίο αποδίδεται στο Ισραήλ. Κατά την επίθεση της 1ης Απριλίου σκοτώθηκαν επτά μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, συμπεριλαμβανομένων δύο υψηλόβαθμων αξιωματικών, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο χωρών που είχε ήδη κλιμακωθεί μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.
«Δεν αφήνουμε αναπάντητα τα πλήγματα που δεχόμαστε, αλλά δεν ενεργούμε βεβιασμένα στα αντίποινά μας», είπε ο Αλιρεζά Τανγκσιρί, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA.
«Μπορούμε να κλείσουμε τα Στενά του Ορμούζ, αλλά δεν τον κάνουμε. Ωστόσο, αν ο εχθρός έρθει να μας αναστατώσει, θα επανεξετάσουμε την πολιτική μας», υπογράμμισε.
Περίπου το 1/5 του όγκου της παγκόσμιας κατανάλωσης πετρελαίου διέρχεται καθημερινά από τα Στενά του Ορμούζ. Κατά μέσο όρο 20,5 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου και πετρελαιοειδών περνούσαν καθημερινά από τα Στενά του Ορμούζ στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου του 2023, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας αναλύσεων Vortexa.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μια από τις τρεις αραβικές χώρες που εξομάλυναν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ, στο πλαίσιο των Συμφωνιών του Αβραάμ (2020), παρότι το Αμπού Ντάμπι διατηρεί επίσης διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις με το Ιράν.
«Γνωρίζουμε ότι δεν έφεραν τους Σιωνιστές στα ΗΑΕ για οικονομικούς σκοπούς, αλλά για ζητήματα ασφαλείας και άμυνας. Είναι απειλή για εμάς», τόνισε ο αρχηγός του στόλου των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος απαρίθμησε όσα θεωρεί διπλωματικές επιτυχίες του
«Άκουσα λίγα πράγματα, δεν ξέρω πολλά»
Η κρίση χρέους, η υψηλή χρηματοδότηση της εκπαίδευσης και οι συνδικαλιστικές πιέσεις
«Επένδυση στον πόλεμο» καταγγέλλει ο Ζελένσκι
Τι αναφέρεται για τις αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία
Ποια είναι η συντηρητική σχολιάστρια προσκείμενη στο κίνημα MAGA
Ευρωπαϊκές χώρες ενωμένες στο πλευρό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Περίπου 229 κάτοικοι ψήφισαν τον 45χρονο, δίνοντάς του προβάδισμα μόλις 25 ψήφων έναντι του αντιπάλου του
Εν μέσω κρίσης του «It Ends with Us»
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα νότια παράλια της χώρας
«Δεν έχω συναντήσει πιο φρικτή υπόθεση κακοποίησης ζώων» ανέφερε ο εισαγγελέας
Τι αναφέρουν οι εισαγγελικές αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
To προηγούμενο με την υπόθεση του Τίμοθι ΜακΒέι
Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο πάρκο, ενώ εκδηλώθηκε και μικρής έκτασης φωτιά
Δύο σοβαρά τραυματίες και εκτεταμένες ζημιές
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις πολιτείες
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι η Επιτροπή Νόμπελ έχασε την «ηθική πυξίδα» της
Το ποσό δόθηκε από τα ιδιωτικά εισοδήματα του μονάρχη
Προβλήματα σε επιχειρήσεις και online υπηρεσίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.