Κοσμος

Τρεις γιοι του ηγέτη της Χαμάς Χανίγιε σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή

Το Iσραήλ δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Xαμάς: Τρεις γιοι του ηγέτη της σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή
© EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

Xαμάς: Τρεις γιοι του ηγέτη της σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή

Τρεις γιοι και τρία εγγόνια του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Shehab που πρόσκειται στην οργάνωση.

Ο Χανίγιε, με έδρα το Κατάρ, υπήρξε το σκληρό πρόσωπο της διεθνούς διπλωματίας της Χαμάς, καθώς ο πόλεμος με το Ισραήλ μαίνεται στη Γάζα, όπου το σπίτι της οικογένειάς του καταστράφηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή τον Νοέμβριο.

Οι τρεις γιοι - ο Χαζέμ, ο Αμίρ και ο Μοχάμεντ - σκοτώθηκαν μετά από βομβαρδισμό του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν στον καταυλισμό Αλ-Σάτι της Γάζας, ανακοίνωσε η Χαμάς. Τρία από τα εγγόνια του Χανίγια σκοτώθηκαν επίσης στην επίθεση και ένα τρίτο τραυματίστηκε, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης της Χαμάς.

«Το αίμα των γιων μου δεν είναι πιο ακριβό από το αίμα του λαού μας», δήλωσε ο 61χρονος Χανίγιε, ο οποίος έχει 13 γιους και κόρες σύμφωνα με πηγές της Χαμάς, στη τηλεόραση Al Jazeera. Οι τρεις γιοι και τα τρία εγγόνια του έκαναν οικογενειακές επισκέψεις κατά την πρώτη ημέρα της μουσουλμανικής γιορτής Eid al-Fitr στο Shati, τον προσφυγικό καταυλισμό της πόλης της Γάζας, σύμφωνα με συγγενείς.

Η Χαμάς δήλωσε την Τρίτη ότι μελετούσε μια ισραηλινή πρόταση κατάπαυσης του πυρός στον εξάμηνο και πλέον πόλεμο στη Γάζα, αλλά ότι ήταν «αδιάλλακτη» και δεν ικανοποιούσε κανένα από τα παλαιστινιακά αιτήματα.

«Τα αιτήματά μας είναι σαφή και συγκεκριμένα και δεν θα κάνουμε παραχωρήσεις σε αυτά. Ο εχθρός θα έχει αυταπάτες αν νομίζει ότι η στοχοποίηση των γιων μου, στην κορύφωση των διαπραγματεύσεων και πριν το κίνημα στείλει την απάντησή του, θα ωθήσει τη Χαμάς να αλλάξει τη θέση της», δήλωσε ο Χανίγιε.

Πηγή: Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ