Κοσμος

Παιδί με down γιος γνωστής ηθοποιού απαγορεύτηκε να μπει σε πάρκο

H Sally Phillips δήλωσε «οργισμένη» μετά το περιστατικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρετανία: Παιδί με down γιος ηθοποιού απαγορεύτηκε να μπει σε πάρκο
Sally Phillips attends the world premiere of the movie 'Off The Rails' at Leicester Square in London, Britain, 22 July 2021. EPA/ANDY RAIN

Βρετανία: Παιδί με down γιος ηθοποιού απαγορεύτηκε να μπει σε πάρκο

Η ηθοποιός Sally Phillips δήλωσε «οργισμένη» αφού ο γιος της που πάσχει από σύνδρομο Down δεν επετράπη να παίξει σε ένα πάρκο.

Η Phillips υποστήριξε ότι ο 19χρονος Olly χρειαζόταν παραπεμπτικό από τον παθολόγο του. Η πρωταγωνίστρια του «Miranda» δήλωσε στο BBC Breakfast ότι παιδιά και νέοι όπως ο Olly «ξεχωρίζουν επειδή είναι διαφορετικοί».

Το Oxygen Free Jump, το πάρκο τραμπολίνου, δήλωσε ότι «λυπάται βαθύτατα» που δεν μπόρεσε να δεχθεί τον Olly. 

Η Phillips, γνωστή επίσης για τους ρόλους της στις ταινίες «Smack the Pony» και «Bridget Jones's Diary», τόνισε: «Οι καιροί έχουν πραγματικά αλλάξει για τα άτομα με σύνδρομο Down. Ο Olly έχει συνηθίσει να μπορεί να κάνει ό,τι μπορούν να κάνουν οι συνομήλικοί του». Μετά το περιστατικό, είπε ότι ο γιος της «ξέσπασε σε κλάματα» στο πάρκινγκ. 

Η Phillips - η οποία μαζί με τον Olly είναι πατρώνες του Συνδέσμου Συνδρόμου Down - δήλωσε ότι έλαβε πολλά μηνύματα από γονείς που είχαν την ίδια εμπειρία αφού αφηγήθηκε το επεισόδιο στο X, προηγουμένως στο Twitter.

Πηγή: BBC

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ