Εκλογές Τουρκία: Προηγείται ο Εκρέμ Ιμάμογλου με 7 ποσοστιαίες μονάδες
Αντιμέτωπος με τον «εκλεκτό» του Ερντογάν
Ο νυν δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου αντιμετωπίζει τον «εκλεκτό» του Ερντογάν
Την επόμενη Κυριακή 31 Μαρτίου, εκατομμύρια Τούρκοι ψηφοφόροι σε όλη τη χώρα θα μεταβούν στις κάλπες για τις τοπικές εκλογές. Το μεγάλο βραβείο όμως βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, μία γιγαντούπολη 16 εκατομμυρίων κατοίκων όπου ο νυν δήμαρχος και υποψήφιος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου αντιμετωπίζει τον εκλεκτό του Ερντογάν, Μουράτ Κουρούμ.
Η εταιρεία δημοσκοπήσεων SONAR, που είχε προβλέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2023, αναφέρει σε νέα δημοσκόπηση ότι ο Ιμάμογλου προηγείται με «καθαρό» προβάδισμα 7 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Κουρούμ. Η δημοσκόπηση διεξάχθηκε σε δείγμα 4.288 ατόμων.
Ιμάμογλου ενάντια Ερντογάν
Ο πραγματικός όμως αντίπαλος του Ιμάμογλου δεν είναι ο αδιάφορος Μουράτ Κουρούμ, αλλά ο ίδιος ο πρόεδρος Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος είναι αποφασισμένος να κερδίσει και να εδραιώσει την εξουσία του μετά τις εκλογές του 2023.
Έχοντας μετατρέψει την Αγία Σοφία, σε τζαμί θέλει την Κωνσταντινούπολη όχι μόνο για θρησκευτικούς λόγους, αλλά και επειδή σε μία περίοδο σοβαρής οικονομικής κρίσης θα αποκτήσει τον έλεγχο μίας πόλης με ετήσιο προϋπολογισμό 6,6 δις δολαρίων.
Όμως οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν μία σταθερή άνοδο του Εκρέμ Ιμάμογλου. Μάλιστα, δημοσιογραφικές πηγές ανέφεραν ότι σε εσωτερική δημοσκόπηση του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ ο Ιμάμογλου προηγείται του Κουρούμ κατά 5,3 μονάδες, μετά την κατανομή των αναποφάσιστων.
Ιμάμογλου: Ο μοναδικός που μπορεί να «ρίξει» τον Ερντογάν
Μία νίκη του Ιμάμογλου φαίνεται τώρα πιο πιθανή από τους δημοσκόπους, αν και οι ίδιοι δημοσκόποι έπεσαν έξω στις περσινές εκλογές. Ωστόσο, μία νίκη του νυν δημάρχου θα τον αναδείκνυε ως τον μόνο που νίκησε τον Ερντογάν για δεύτερη φορά αλλά και ως τον φυσικό ηγέτη του ΡΛΚ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάνω από 800 απαγχονισμοί ήταν προγραμματισμένοι για τις επόμενες μέρες
Η προοπτική στρατιωτικής επίθεσης από τις ΗΠΑ μοιάζει πλέον πιο μακρινή
O βραβευμένος σκηνοθέτης για τις φονικές διαδηλώσεις στο Ιράν
Χαροπαλεύει ο οδηγός του λεωφορείου ο οποίος απεγκλωβίστηκε τελευταίος από τα σωστικά συνεργεία
«Ξεκινάει μια πραγματική μετάβαση προς τη δημοκρατία», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Με αφορμή το Starlink Wi-Fi στα αεροπλάνα
«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι μαζί τους», έγραψε η τραγουδίστρια
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήρθε το 2022
Η δράση τους περιλαμβάνει «πράξεις αμιγούς και άσκοπης βίας που στόχευαν ανθρώπους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντισταθούν»
Mία ημέρα μετά την κίνηση της
Για τη μια εκ των δυο παραδέχεται εν μέρει την ενοχή του
Νέες λεπτομέρειες τρεις μήνες μετά το θεαματικό χτύπημα
Χιλιάδες χρήστες ανέφεραν προβλήματα στη λειτουργία του
Αφόρητη πίεση από την Ουάσιγκτον προς την Κοπεγχάγη
Η μεγάλη διαφορά σύμφωνα με τον αναλυτή Ρέι Τακέι
Τι κατήγγειλε πριν από την τραγωδία η σερβιτόρα που σκοτώθηκε στην πυρκαγιά
«Το καθεστώς επιτίθεται σαν πληγωμένο ζώο», λέει ο γιος του τελευταίου σάχη
Χωρίς πρόσβαση στην πλατφόρμα για χρήστες από όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα
To πιο ριζικό πείραμα δημόσιας υγείας των τελευταίων δεκαετιών
Αυξάνονται οι εκκλήσεις για απαγόρευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στους ανήλικους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.