Κοσμος

Η Μελόνι θύμα deep fake πορνό - Ζητά αποζημίωση 100.000 ευρώ

Aν κερδίσει την αγωγή θα δωρίσει τα χρήματα σε θύματα έμφυλης βίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζόρτζια Μελόνι
© EPA/GIUSEPPE LAMI

Tζόρτζια Μελόνι: Η πρωθυπουργός της Ιταλίας ζητά αποζημίωση 100.000 ευρώ για deep fake πορνό

Το ποσό των 100.000 ευρώ ζητά η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, ως αποζημίωση λόγω ενός deep fake βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου. 

Στο στόχαστρο των αρχών είναι ένας 40χρονος, ο οποίος εικάζεται ότι είναι ο δημιουργός των βίντεο, καθώς και ο 73χρονος πατέρας του. Οι δύο άνδρες οι οποίοι κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση, κινδυνεύουν ακόμα και με ποινή φυλάκισης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα βίντεο αναρτήθηκαν σε αμερικανικό πορνογραφικό ιστότοπο, στον οποίο προβλήθηκαν «εκατομμύρια φορές», κατά τη διάρκεια αρκετών μηνών.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αναμένεται να καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου, στην πόλη Σάσαρι της Σαρδηνίας, το προσεχές καλοκαίρι. Η νομική ομάδα τηςι δήλωσε ότι έαν το αίτημά της για αποζημίωση ευδοκιμήσει, τα χρήματα θα δοθούν σε ένα ταμείο για την υποστήριξη γυναικών που έχουν πέσει θύματα έμφυλης βίας.

Οπως ανέφερε, η δικηγόρος της κ. Μελόνι, Μαρία Τζούλια Μαρόντζιου, το ποσό είναι «συμβολικό» και το αίτημα αποζημίωσης έχει ως στόχο να «στείλει ένα μήνυμα στις γυναίκες που είναι θύματα αυτού του είδους κατάχρησης εξουσίας, ώστε να μη φοβούνται να υποβάλουν μήνυση».

Επισημαίνεται πως τα επίμαχα deep fake βίντεο χρονολογούνται πριν από τον διορισμό της Μελόνι στην πρωθυπουργία το 2022.

Πηγή: BBC

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ