Κοσμος

Η Βαρσοβία δαπανά εκατομμύρια ευρώ για αντιαεροπορικά καταφύγια λόγω Πούτιν

Ως γνωστόν η Πολωνία είναι από τους σφοδρότερους εχθρούς της Ρωσίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Βαρσοβία δαπανά εκατομμύρια ευρώ για αντιαεροπορικά καταφύγια λόγω Πούτιν
© Unsplash

Βαρσοβία: Δαπανά εκατομμύρια ευρώ για αντιαεροπορικά καταφύγια λόγω Πούτιν

Ο δήμαρχος της Βαρσοβίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ένα νέο σχέδιο για τη διάθεση 27 εκατ. ευρώ για την κατασκευή καταφυγίων και άλλων μέτρων ασφαλείας τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια.

Η κίνηση αυτή έρχεται την ώρα που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος διεξάγει ολοκληρωτικό πόλεμο στη γειτονική Ουκρανία, καυχιόταν ότι είναι «έτοιμος» για πυρηνικό πόλεμο.

Τα καταφύγια αποτελούν μέρος της στρατηγικής της Βαρσοβίας για τα επόμενα χρόνια να «πραγματοποιήσει τις πιο σημαντικές επενδύσεις που θα μας επιτρέψουν να προετοιμαστούμε για κάθε ενδεχόμενο», δήλωσε ο δήμαρχος Rafał Trzaskowski.

Υπόγειοι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων και σταθμοί του μετρό περιλαμβάνονται στους χώρους συνολικής έκτασης περίπου 7 εκατ. τετραγωνικών μέτρων στη Βαρσοβία, που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως καταφύγια, διευκρίνισε.

«Εκατόν δέκα επτά εκατομμύρια (ζλότι) για να βελτιωθεί η ασφάλεια – είναι χρήματα για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια και είμαστε έτοιμοι να διαθέσουμε περισσότερα χρήματα για το σκοπό αυτό», δήλωσε ο δήμαρχος. Ο ίδιος πρόσθεσε πως νοσοκομεία θα προετοιμασθούν για απειλές και πολίτες θα εκπαιδευθούν πώς να αντιδρούν σε έκτακτη ανάγκη.

Το 2022 οι αρχές είχαν ανακοινώσει πως η πυροσβεστική υπηρεσία ελέγχει την κατάσταση 62.000 αντιαεροπορικών καταφυγίων ανά τη χώρα.

Πηγή: Politico

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ