Κοσμος

Κάλεσμα για κατάπαυση πυρός στη Γάζα μέσα από το κόκκινο χαλί των Όσκαρ - Η καρφίτσα που φόρεσαν καλεσμένοι

Τι συμβολίζει το κόκκινο χέρι με τη μαύρη καρδιά στη μέση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι κόκκινες κονκάρδες για την κατάπαυση πυρός στη Γάζα στα Όσκαρ 2024
Όσκαρ 2024 - Γάζα: Τι συμβόλιζαν οι κόκκινες κονκάρδες © EPA / Alisson Dinner

Όσκαρ 2024: Τι συμβόλιζαν οι κόκκινες κονκάρδες - Κάλεσμα σε κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Κάλεσμα για κατάπαυση πυρός στη Γάζα απηύθυναν μέσα από τη λαμπερή βραδιά των Όσκαρ 2024 παρευρισκόμενοι και πρωταγωνιστές της μεγάλης τελετής, φορώντας στο πέτο τους την κόκκινη κονκάρδα του Artists4Ceasefire, μιας ομάδας διασημοτήτων και μελών της βιομηχανίας του θεάματος, που υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή καλώντας τον Πρόεδρο Μπάιντεν να ζητήσει κατάπαυση του πυρός. Η τραγουδίστρια Billie Eilish και ο ηθοποιός Mark Ruffalo ήταν μεταξύ των προσώπων που φορούσαν κόκκινες καρφίτσες καλώντας για κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς. 

Κόκκινες κονκάρδες για την κατάπαυση πυρός στη Γάζα στα Όσκαρ 2024
Όσκαρ 2024 - Γάζα: Τι συμβόλιζαν οι κόκκινες κονκάρδες © EPA / Alisson Dinner

Όσκαρ 2024: Τι συμβόλιζαν οι κόκκινες κονκάρδες

Σύμφωνα με τους New York Times, ανάμεσα στους υπογράφοντες της επιστολής είναι ο Bradley Cooper, η America Ferrera, η Cate Blanchett, ο Drake και η Jennifer Lopez. «Η καρφίτσα συμβολίζει τη συλλογική υποστήριξη για μια άμεση και μόνιμη κατάπαυση του πυρός, την απελευθέρωση όλων των ομήρων και για την επείγουσα παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας σε πολίτες στη Γάζα», ανέφερε το Artists4Ceasefire σε δελτίο τύπου. «Η συμπόνια πρέπει να επικρατήσει».

Μεταξύ εκείνων που φόρεσαν τις καρφίτσες ήταν η σκηνοθέτις Ava DuVernay, ο ηθοποιός Mahershala Ali, ο κωμικός Ramy Youssef και το μοντέλο και ηθοποιός Quannah Chasinghorse. Η Billie Eilish και ο Mark Ruffalo ήταν υποψήφιοι για βραβεία, έτσι οι καρφίτσες τους ήταν ορατές κατά τη διάρκεια της μετάδοσης.

Ο πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς και τα μηνύματα στα «κόκκινα χαλιά»

Ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς είχε μια σχετικά μικρή παρουσία στα «κόκκινα χαλιά» από την απονομή των Χρυσών Σφαίρων τον Ιανουάριο, όταν αστέρες, συμπεριλαμβανομένης της ηθοποιού του "Succession" J. Smith-Cameron φορούσαν κίτρινες κορδέλες για να σηματοδοτήσουν την αλληλεγγύη με τους ομήρους που κρατούσε η Χαμάς. Μέλη του indie rock trio boygenius κόλλησαν τις καρφίτσες στα πέτα των λευκών κοστουμιών τους Thom Browne στα βραβεία Grammy τον περασμένο μήνα και οι ηθοποιοί Tony Shalhoub και Ebon Moss-Bachrach φόρεσαν τις καρφίτσες στο κόκκινο χαλί στα Screen Actors Guild Awards. Ο Mark Ruffalo, ο οποίος είναι υποψήφιος για το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για τον ρόλο του ως κομψός μνηστήρας στο "Poor Things", φόρεσε επίσης μια από τις κόκκινες καρφίτσες στα Βραβεία του Σωματείου Σκηνοθετών της Αμερικής τον Φεβρουάριο.

Οι μπλε κορδέλες στα Όσκαρ του 2023 εξέφραζαν την υποστήριξη στους πρόσφυγες. Οι γυναίκες στο Χόλιγουντ φόρεσαν μαύρα στις Χρυσές Σφαίρες το 2018 σε ένδειξη αλληλεγγύης στα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και η Νάταλι Πόρτμαν φόρεσε μια κάπα με κεντημένα τα ονόματα γυναικών σκηνοθετών στα Όσκαρ του 2020.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ