- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θριαμβευτής και σε Νεβάδα και Παρθένες Νήσους ο Ντόναλντ Τραμπ
Αποκλείστηκε από την ψηφοφορία στο Κολοράντο
Ντόναλντ Τραμπ: «Πήρε» Νεβάδα και Παρθένες Νήσους - Αποκλείστηκε από την ψηφοφορία στο Κολοράντο
Ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε χθες, Πέμπτη, στις συνελεύσεις (caucuses) του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Νεβάδα και στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους για να γίνει ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, στις οποίες αναμένεται ότι θα αντιμετωπίσει και πάλι τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.
Ο Τραμπ, φαβορί στην κούρσα των Ρεπουμπλικανών για το προεδρικό χρίσμα, ήταν ο μοναδικός μείζων υποψήφιος που συμμετείχε στις συνελεύσεις του κόμματος στη Νεβάδα και αναμένεται ότι θα κερδίσει τους 26 αντιπροσώπους της πολιτείας αυτής στο συνέδριο του κόμματος για το χρίσμα τον Ιούλιο, αφού ο οργανισμός Edison Research τον έδωσε χθες το βράδυ νικητή.
Νωρίτερα χθες, Πέμπτη, ο Τραμπ είχε κερδίσει με ευκολία τις συνελεύσεις (caucuses) των Ρεπουμπλικανών στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους, προσθέτοντας στη δύναμή του άλλους τέσσερις αντιπροσώπους. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κέρδισε 182 ψήφους, το 74% των συνόλου των 246 ψήφων, νικώντας την τελευταία αντίπαλό του που έχει απομείνει στην κούρσα των Ρεπουμπλικανών, την Νίκι Χέιλι, η οποία έλαβε το 26% με 64 ψήφους.
Οι συνελεύσεις στη Νεβάδα, οι οποίες οργανώθηκαν από τη φιλική προς τον Τραμπ οργάνωση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Νεβάδα, πραγματοποιήθηκαν δύο ημέρες αφού οι προκριματικές εκλογές στην πολιτεία αυτή είχαν ως αποτέλεσμα μια ταπεινωτική ήττα για την Χέιλι.
Παρότι ήταν η μοναδική μείζων υποψήφια που συμμετείχε την Τρίτη στις προκριματικές εκλογές της Νεβάδα, η Χέιλι ηττήθηκε αφού δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του Τραμπ προσήλθαν στις κάλπες για να ρίξουν το ψηφοδέλτιο «κανένας απ' αυτούς τους υποψηφίους», μια επιλογή που συγκέντρωσε 63% των ψήφων έναντι 30% για την Χέιλι.
Ντόναλντ Τραμπ: «Πόρτα» στο Κολοράντο λόγω Καπιτώλιου
Ο Τραμπ πέρασε το πρωί χθες παρακολουθώντας τη δημοσιογραφική κάλυψη της ακροαματικής συνεδρίασης για την ανακοίνωση των επιχειρημάτων στην υπόθεση για την οποία έχει προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, αναφορικά με την απόφαση του Κολοράντο να τον αποκλείσει από τη φετινή ψηφοφορία επειδή συμμετείχε σε «εξέγερση» κατά την επίθεση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.
Οι δικαστές φάνηκαν επιφυλακτικοί σχετικά με την ενέργεια του Κολοράντο να τον αποκλείσει και εξέφρασαν ανησυχία για το προηγούμενο που μπορεί να δημιουργήσει.
Μιλώντας αργότερα σε δημοσιογράφους, ο Τραμπ χαρακτήρισε την υπόθεση του Κολοράντο «άλλη μια επέμβαση στις εκλογές από τους Δημοκρατικούς».
Ο ίδιος είπε ακόμα πως ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από το Μαρ-Α-Λάγκο, την ιδιοκτησία του στη Φλόριντα, για να ταξιδέψει στη Νεβάδα για τις συνελεύσεις.
«Περιμένουμε ότι θα έχουμε μια πολύ μεγάλη νύκτα», δήλωσε ο Τραμπ, ο οποίος πλησιάζει να κερδίσει το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών μετά τις διαδοχικές νίκες του τον περασμένο μήνα στην Αϊόβα και το Νιού Χαμσάιρ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ΗΠΑ έπληξαν σε δέκα ημέρες πάνω από 5.000 στόχους
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ποιες είναι οι επιλογές που εξετάζουν οι ΗΠΑ
Ο 56χρονος νέος ανώτατος ηγέτης της χώρας δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμη δημόσια εμφάνιση ή ομιλία
Οι θεωρίες συνωμοσίας και η καταδίκη
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Δύο 16χρονοι άφησαν κατά λάθος την τσάντα - Συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν πανικόβλητοι να τη βρουν
Φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν κύμα εγκατάλειψης
Οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν χρήση στρατηγικών αποθεμάτων για σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας
Το θέμα έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις μετά από αναφορές ότι πέντε παίκτριες της ιρανικής ομάδας ζήτησαν προστασία
Η Άγκυρα κατέρριψε δεύτερο ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο - Ανάπτυξη έξι F-16 στη βόρεια Κύπρο
Λίγες ημέρες μετά από σοβαρό τροχαίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.