Κοσμος

Βασιλιάς Κάρολος: H ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Πρίγκιπα Χάρι που διέμεινε εκτός βασιλικής κατοικίας

Χάρι και Ουίλιαμ δεν σκοπεύουν να συναντηθούν - To πρόσωπο - κλειδί για να «σπάσει» ο πάγος

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασιλιάς Κάρολος: H ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Πρίγκιπα Χάρι που διέμεινε εκτός βασιλικής κατοικίας
© EPA/WILL OLIVER

Βασιλιάς Κάρολος: Συναντήθηκε με τον πρίγκιπα Χάρι - Τα δύο αδέρφια δε σκοπεύουν να συναντηθούν - To πρόσωπο - κλειδί για να «σπάσει» ο πάγος

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Παλάτι, μετά την ανακόινωση πως ο Βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο. Ο πρίγκιπας Χάρι πέταξε εσπευσμένα να δει τον πατέρα του από το Λος Άντζελες και «θα δεχόταν ευχαρίστως» μια επανασύνδεση με τον αδελφό του Ουίλιαμ, αλλά αντ' αυτού «πέρασε μια νύχτα σε ένα ξενοδοχείο του Λονδίνου», αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail.

Αν και ο Χάρι και ο πρίγκιπας της Ουαλίας δεν έχουν σχέδια να συναντηθούν κατά τη διάρκεια της παραμονής του Δούκα, γίνεται κατανοητό ότι ο κοινός φίλος Mark Dyer - ο οποίος ήταν μέντορας των πριγκίπων μετά το θάνατο της Νταϊάνα - θα μπορούσε να λειτουργήσει ως γέφυρα μεταξύ των αδελφών, σύμφωνα με μια πηγή.

King meets Prince Harry as he “steps back” from duties for cancer treatment | BBC News

Πιστεύεται ότι ο Ουίλιαμ, παραμένει επικεντρωμένος στη φροντίδα της συζύγου του Κέιτ, η οποία αναρρώνει από την εγχείρηση στην κοιλιά της και παίρνει παρατεταμένη άδεια από τα δημόσια καθήκοντα μέχρι μετά το Πάσχα.

Βασιλιάς Κάρολος: Συναντήθηκε με τον πρίγκιπα Χάρι 

Ο Δούκας του Σάσεξ πέταξε χθες από το σπίτι του στην Καλιφόρνια στο Λονδίνο για μια συνάντηση 45 λεπτών με τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο. Ο Χάρι δεν πέρασε τη νύχτα σε καμία βασιλική κατοικία, με τον ίδιο να είναι ουσιαστικά άστεγος στο βρετανικό έδαφος μετά την έξωση του από το Frogmore Cottage πέρυσι, και πιστεύεται ότι μπορεί αντ' αυτού να έμεινε σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Δεν αναμένεται να μείνει για πολύ στο Λονδίνο και πρόκειται να επιστρέψει στο σπίτι του στο Montecito στην Καλιφόρνια, το οποίο μοιράζεται με τη σύζυγό του Meghan Markle και τα δύο παιδιά του, τον Archie, τεσσάρων ετών, και τη Lilibet, δύο ετών, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyyox8vdfvl5)

Ο Δούκας αναμένεται να συναντήσει τη Μέγκαν στον Καναδά την επόμενη εβδομάδα για μια εκδήλωση για να τιμήσει τον ένα χρόνο μέχρι τους Αγώνες Invictus στο Βανκούβερ και το Γουίστλερ.

Όσοι βρίσκονται κοντά στον Χάρι, είπαν ότι θα καλωσόριζε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον αδελφό του, με έναν εκ των έσω να προσθέτει: «Ο πρωταρχικός λόγος που ο Δούκας ταξιδεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι για να επισκεφθεί τον πατέρα του. Αν παρουσιαζόταν η ευκαιρία να δει τον πρίγκιπα της Ουαλίας, τότε ο Δούκας θα την αποδεχόταν ευχαρίστως».

Βασιλιάς Κάρολος: Ελπίδες για «ανακωχή» στη βασιλική οικογένεια 

Η υπερατλαντική εξόρμηση του δούκα του Σάσεξ είχε δημιουργήσει ελπίδες ότι η επιστροφή του στη Βρετανία θα χρησιμοποιηθεί για να επουλώσει τις πληγές με τον βασιλιά Κάρολο και μια ευκαιρία να προσεγγίσει τον αδελφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ εν μέσω της συνεχιζόμενης διαμάχης τους.

Ο Χάρι έχει μιλήσει ελάχιστα με τον πατέρα του από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ και αναφέρεται ότι δεν υπήρξε καμία επαφή όταν γιόρτασε τα 39α γενέθλιά του.

Πηγές του παλατιού δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν σχέδια για συνάντηση μεταξύ του Χάρι και του Γουίλιαμ όσο ο Δούκας του Σάσεξ βρίσκεται στο Λονδίνο.

Ο Ουίλιαμ πρόκειται να επιστρέψει σήμερα στα δημόσια έργα, πραγματοποιώντας μια τοποθέτηση στο Κάστρο του Ουίνδσορ το πρωί και αργότερα παρευρισκόμενος σε ένα γκαλά για την Υπηρεσία Αεροδιακομιδών του Λονδίνου το βράδυ.

Ειδικοί δήλωσαν ότι ελπίζουν πως το ταξίδι του Χάρι στη Βρετανία είναι το «σημάδι μιας ανακωχής» και ότι τα «καλά νέα» για την επούλωση του ρήγματος στη βασιλική οικογένεια θα μπορούσαν να προέλθουν από τα «κακά νέα» για την υγεία του βασιλιά.

Bασιλιάς Κάρολος: Η πρώτη φωτογραφία μετά τη διάγνωση με καρκίνο

Ο βασιλιάς Κάρολος αποχώρησε σήμερα με αυτοκίνητο από το Clarence House, την κατοικία του στο Λονδίνο, μαζί με τη βασίλισσα Καμίλα, κάνοντας μια πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση ότι πάσχει από καρκίνο, μετέδωσε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο 75χρονος βασιλιάς και η σύζυγός του χαιρέτισαν το πλήθος χαμογελώντας από τις πίσω θέσεις του οχήματος.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων PA, αναμένεται να μεταβούν στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, για να πάνε στη συνέχεια με ελικόπτερο στην κατοικία στο Σάντρινγκχαμ, στην ανατολική Αγγλία.

King Charles III Stands Down From Official Duties After Cancer Diagnosis
© James Devaney/WireImage/Getty Images/Ideal Image

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ