Κοσμος

Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο

Δεν αφορά τον προστάτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο

Βασιλιάς Κάρολος: Διαγνώστηκε με καρκίνο 

Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, λίγες μέρες αφότου εξήλθε από κλινική που υποβαλλόταν σε θεράπεια για τον προστάτη. 

Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ

Σε ανακοίνωσή του, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ανέφερε: «Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης νοσοκομειακής διαδικασίας του βασιλιά για καλοήθη διόγκωση του προστάτη, διαπιστώθηκε ένα ξεχωριστό ζήτημα που προκαλεί ανησυχία. Οι διαγνωστικές εξετάσεις που ακολούθησαν εντόπισαν μια μορφή καρκίνου.

»Η Αυτού Μεγαλειότης ξεκίνησε σήμερα ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών, κατά τη διάρκεια του οποίου οι γιατροί του συνέστησαν να αναβάλει τα καθήκοντά του σε δημόσιους χώρους. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Αυτού Μεγαλειότητα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει τις κρατικές υποθέσεις και την επίσημη γραφειοκρατία ως συνήθως.

»Ο βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για την ταχεία παρέμβασή της, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσφατη νοσοκομειακή του διαδικασία. Παραμένει απόλυτα θετικός όσον αφορά τη θεραπεία του και προσβλέπει στην επιστροφή του σε πλήρη δημόσια καθήκοντα το συντομότερο δυνατό.

»Η Αυτού Μεγαλειότητα επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις εικασίες και με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του κοινού για όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που πλήττονται από τον καρκίνο».

Ανάλυση: Η ανακοίνωση είναι σημαντική και σοβαρή

Η δήλωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ απόψε είναι «σημαντική και σοβαρή» λέει η ανταποκρίτρια του SkyNews. 

H ίδια τονίζει ότι είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε μια δημόσια δήλωση για «ένα τόσο ιδιωτικό θέμα. Αυτό δεν είναι κάτι που θα είχαμε δει ίσως μέσα στα προηγούμενα χρόνια. Αλλά ο βασιλιάς από την αρχή ήταν πρόθυμος να μοιραστεί λεπτομέρειες της διάγνωσής του, ειδικά όταν επρόκειτο για διευρυμένο προστάτη», ανέφερε η ίδια. 

Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσαν ότι ο βασιλιάς δεν πάσχει από καρκίνο του προστάτη. «Μας είπαν να περιμένουμε μια σύντομη περίοδο ανάρρωσης μετά την επέμβαση. Τώρα ξέρουμε ότι αυτή μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη», πρόσθεσε.

Πρώτη δημόσια εμφάνιση την Κυριακή

Την Κυριακή ο βασιλιάς Κάρολος έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο, καθώς παρέστη σε θεία λειτουργία στο Σάντριγχαμ και χαιρέτισε τα πλήθη. Πριν από περίπου μία εβδομάδα υποβλήθηκε σε επέμβαση για υπερπλασία προστάτη. Κάτι που αποφάσισε να ανακοινώσει, προκειμένου να ενθαρρύνει περισσότερους άνδρες να υποβληθούν στις σχετικές εξετάσεις, όπως είχε αναφέρει τότε το παλάτι. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ