Κοσμος

Οργισμένη η νεότερη βουλευτής της Αυστραλίας - Κανάλι της μεγάλωσε το στήθος στο Photoshop

Υπεβλήθη σε «σεξιστική» επεξεργασία εικόνας για να γίνει το ντύσιμο πιο αποκαλυπτικό

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η νεότερη βουλευτής της Αυστραλίας, Τζόρτζι Πέρσελ, καταγγέλλει «σεξιστική» επεξεργασία φωτογραφίας της από ειδησεογραφικό δίκτυο - Ο ρόλος του Photoshop.
Η Τζόρτζι Πέρσελ καταγγέλλει ότι το σώμα και το ντύσιμό της τροποποιήθηκαν στο Photoshop από τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης © X/Georgie Purcell

Η νεότερη βουλευτής της Αυστραλίας, Τζόρτζι Πέρσελ, καταγγέλλει «σεξιστική» επεξεργασία φωτογραφίας της από ειδησεογραφικό δίκτυο - Ο ρόλος του Photoshop.

Πυρά δέχεται αυστραλιανό ειδησεογραφικό δίκτυο, αφότου μετέδωσε επεξεργασμένη εικόνα γυναίκας βουλευτή της πολιτείας Βικτώρια, έχοντας μεγαλώσει το στήθος της και αποκαλύπτοντας μέρος της κοιλιάς της.

Η φωτογραφία της Τζόρτζι Πέρσελ, νεότερης βουλευτή της Αυστραλίας, εμφανίστηκε σε δελτίο των Nine News, σε ρεπορτάζ για τη διαφωνία της 31χρονης πολιτικού με την απόφαση της κυβέρνησης να μην απαγορεύσει το κυνήγι πάπιας στη Βικτώρια.

MP Georgie Purcell Calls Out Nine News For Running Altered Headshot | 10 News First

Τζόρτζι Πέρσελ: Αλλοιώθηκε εικόνα της από το Nine News

Η Τζόρτζι Πέρσελ δημοσίευσε τις πρωτότυπες και τροποποιημένες εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνοντας πώς το κανάλι είχε επεξεργαστεί το ντύσιμό της.

Το Nine News ζήτησε συγγνώμη και ισχυρίστηκε ότι φταίει η «αυτοματοποίηση του Photoshop».

Η κυρία Πέρσελ είναι η νεότερη γυναίκα στο κοινοβούλιο της πολιτείας και έχει συχνά επικρίνει τη «συνεχή σεξουαλικοποίηση και αντικειμενοποίηση» που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην αυστραλιανή πολιτική.

Μιλώντας στο BBC, η βουλευτής του Κόμματος Δικαιοσύνης των Ζώων είπε ότι βλέποντας την εικόνα βίωσε τη χειρότερη μέρα της από την εκλογή της το 2022.

«Σίγουρα είναι προκλητικό να βλέπεις το σώμα σου να αλλοιώνεται στην τηλεόρασή σου μέσα στο ίδιο σου το σπίτι», είπε.

«Αυτό που μου συνέβη τις τελευταίες 24 ώρες είναι απλώς κάτι που δεν θα συνέβαινε ποτέ, μα ποτέ σε έναν άνδρα πολιτικό».

Άλλοι πολιτικοί και μέλη του κοινού έχουν επίσης εκφράσει την οργή τους.

Εκθέτει το Nine News ανακοίνωση της Adobe

Ο επικεφαλής του Nine News στη Μελβούρνη, Χιου Νάιλον, ζήτησε «ανεπιφύλακτα» συγγνώμη από την κυρία Πέρσελ για το «γραφιστικό λάθος».

«Όπως είναι κοινή πρακτική, το μέγεθος της εικόνας άλλαξε ώστε να ταιριάζει στις προδιαγραφές μας. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, η αυτοματοποίηση από το Photoshop δημιούργησε μια εικόνα που δεν ήταν σύμφωνη με την αρχική», είπε σε δήλωση την Τρίτη, αναφερόμενος σε ένα εργαλείο που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να επεκτείνει τις εικόνες.

«Αυτό δεν πληρούσε τα υψηλά εκδοτικά πρότυπα που έχουμε».

Τη δήλωση του Χιου Νάιλον έρχεται να αντικρούσει εκπρόσωπος της Adobe, της εταιρείας που παράγει το Photoshop, ο οποίος είπε στο BBC: «Οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτή την εικόνα θα απαιτούσε ανθρώπινη παρέμβαση και έγκριση».

Η νεότερη βουλευτής της Αυστραλίας, Τζόρτζι Πέρσελ, καταγγέλλει «σεξιστική» επεξεργασία φωτογραφίας της από ειδησεογραφικό δίκτυο - Ο ρόλος του Photoshop.
Η Τζόρτζι Πέρσελ έχει γίνει εδώ και καιρό στόχος σεξιστικών επιθέσεων © X/Georgie Purcell

Σεξιστική κουλτούρα προς τις γυναίκες στη δημόσια ζωή

Η Τζόρτζι Πέρσελ είπε ότι ενώ δέχεται τη συγγνώμη του Nine News, είναι δύσπιστη για την εξήγησή τους.

Εάν επρόκειτο περί ατυχήματος, λέει, εγείρει ανησυχίες για την απειλή της τεχνητής νοημοσύνης προς τις γυναίκες στη δημόσια ζωή, ενώ επίσης αναρωτιέται γιατί το προσωπικό της αίθουσας σύνταξης δεν παρατήρησε ότι η ενδυμασία της είχε σεξουαλικοποιηθεί.

«Δεν είναι απλώς κάποιο τυχαίο άτομο στο διαδίκτυο. Πρόκειται για έναν οργανισμό με πολύ προσωπικό και πολλούς πόρους που ειλικρινά θα έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα».

Η Τζόρτζι Πέρσελ, η οποία στο παρελθόν έχει μιλήσει για τη δουλειά της ως στρίπερ για να συντηρεί τον εαυτό της ενόσω φοιτούσε στη Νομική, έχει γίνει εδώ και καιρό στόχος σεξιστικών επιθέσεων και λέει ότι η αλλοιωμένη εικόνα επιδεινώνει την κατάσταση.

Τα τελευταία χρόνια, η αυστραλιανή πολιτική αντιμάχεται γενικότερα με αυτό που οι γυναίκες λένε ότι είναι μια κυρίαρχη σεξιστική κουλτούρα.

Μια έκθεση ορόσημο το 2021, που προκλήθηκε από φερόμενο βιασμό μέσα στη Βουλή της Αυστραλίας, ανέφερε ότι το ένα τρίτο των εργαζομένων στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο είχε παρενοχληθεί σεξουαλικά.

(Με πληροφορίες του BBC News)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ