Κοσμος

Γιατί ο Μπάιντεν περιμένει ως «μάννα εξ ουρανού» την δημόσια στήριξη της Τέιλορ Σουίφτ;

Τι ανέφερε δημοσκόπηση για λογαριασμό του Newsweek

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπάιντεν: Πόσο έχει ανάγκη στην στήριξη της Τέιλορ Σουίφτ
© EPA/SARAH YENESEL

Τζο Μπάιντεν: Πόσο έχει ανάγκη στην στήριξη της Τέιλορ Σουίφτ ενόψει των αμερικανικών εκλογών 

Την ώρα που η εκστρατεία για τις εκλογές του 2024 του Τζο Μπάιντεν φέρεται να προσδοκά την υποστήριξη από την σούπερσταρ Τέιλορ Σουίφτ υπάρχουν κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι (η στήριξη της) θα μπορούσε να έχει πραγματικό αντίκτυπο.

«Επηρεάζει τα πάντα»

Μια δημοσκόπηση της Redfield & Winton Strategies για το Newsweek κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου διαπίστωσε ότι το 18% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η υποστήριξη της Σουίφτ προς έναν υποψήφιο θα «έχει πραγματική σημασία για τους ίδιους». Παράλληλα, το 55% δήλωσε ότι η στήριξη της Σουίφτ δεν θα είχε καμία επίπτωση στην εκλογική του προτίμηση. Η δημοσκόπηση είχε μέγεθος δείγματος 1.500 επιλέξιμων ψηφοφόρων. Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η ηλικιακή ομάδα 18-34 ετών δείχνει να μην έχει το ίδιο κίνητρο να πάει στις κάλπες όπως το 2020.

«Έχει επηρεάσει την ποπ κουλτούρα, τον αθλητισμό, την οικονομία ολόκληρων περιοχών των ΗΠΑ», δήλωσε στο Newsweek ο σύμβουλος επικοινωνίας Τζέιμς Χάγκερτι. «Οπότε γιατί όχι και την πολιτική και τις εκλογές;».

«Η δύναμη των διασημοτήτων στις εκλογές έχει αυξηθεί επειδή η ίδια η δύναμη των διασημοτήτων έχει αυξηθεί», δήλωσε ο Χάγκερτι. «Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν πλέον το κεντρικό οργανωτικό πλαίσιο της ζωής πολλών Αμερικανών. Και σε έναν κόσμο που κατακλύζεται από μηνύματα, οι φωνές των διασημοτήτων είναι αυτές που βρίσκουν πραγματικά απήχηση».

Στις εκλογές του 2024 θα προστεθούν 8 εκατομμύρια δυνητικοί νέοι ψηφοφόροι στο εκλογικό σώμα, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης και Έρευνας για την Εκπαίδευση και τη Δέσμευση των Πολιτών. Αυτό σημαίνει ότι 41 εκατομμύρια μέλη της γενιάς Z θα έχουν δικαίωμα ψήφου τον Νοέμβριο. Οι νεότεροι ψηφοφόροι ψηφίζουν συνήθως τους Δημοκρατικούς. Ωστόσο με πολλούς νέους να είναι δυσαρεστημένοι με τους χειρισμούς του Μπάιντεν στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, ο Τραμπ κατάφερε να κερδίσει έδαφος.

Μια δημοσκόπηση των New York Times από τον περασμένο μήνα έδειξε ότι ο Τραμπ προηγείται κατά 6 μονάδες έναντι του Μπάιντεν στους ψηφοφόρους κάτω των 30 ετών. 

Τέιλορ Σουίφτ: Υπέρ του Μπάιντεν από το 2020

Μέχρι το 2018, η ποπ τραγουδίστρια απέφευγε συστηματικά να τοποθετηθεί για τα πολιτικά ζητήματα και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεωρούσαν ότι υποστήριζε σιωπηρά τον Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, η Σουίφτ, η οποία είναι 47 χρόνια νεότερη από τον πρόεδρο, υποστήριξε την εκστρατεία του το 2020. Νωρίτερα το ίδιο έτος, ένα viral κλιπ από το ντοκιμαντέρ του Netflix «Miss Americana» έδειξε την αποφασιστικότητά της να μιλήσει κατά του Ντόναλντ Τραμπ παρά τις ανησυχίες των γονιών της για την ασφάλειά της. 

Έκτοτε, ενθάρρυνε τους θαυμαστές της να εγγραφούν για να ψηφίσουν, κάτι που οδήγησε σε άμεση ανταπόκριση δεκάδων χιλιάδων, σύμφωνα με το Vote.org. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ