Κοσμος

«Ιερός πόλεμος» κατά της Τέιλορ Σουίφτ από τους Τραμπικούς

H σούπερσταρ είχε ταχθεί υπέρ του Μπάιντεν στις εκλογές του 2020

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tέιλορ Σουίφτ: Οι Τραμπικοί της κήρυξαν πόλεμο
© EPA/NINA PROMMER

Tέιλορ Σουίφτ: Οι Τραμπικοί κήρυξαν πόλεμο στην σούπερσταρ λόγω του Τζο Μπάιντεν

Παρότι η Τέιλορ Σουίφτ δεν έχει ακόμη στηρίξει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για επανεκλογή, αυτό δεν εμπόδισε τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ να κηρύξουν «ιερό πόλεμο» εναντίον της σούπερσταρ, ειδικά αν υποστηρίξει δημοσίως τους Δημοκρατικούς στις εκλογές του 2024. Σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα, πιστοί του Τραμπ που εργάζονται στην εκστρατεία του ή βρίσκονται κοντά σε αυτήν και σύμμαχοι του σε δεξιά μέσα ενημέρωσης θεωρούν εδώ και καιρό δεδομένο ότι η Σουίφτ θα υποστηρίξει τελικά τον Μπάιντεν (όπως έκανε το 2020).

«Στημένη σεζόν» για τον Μπάιντεν

Αν και η Σουίφτ δεν έχει ακόμη κάνει δήλωση για την κούρσα του 2024, οι New York Times ανέφεραν τη Δευτέρα ότι η Σουίφτ είναι ένα βασικό όνομα στις «λίστες του Μπάιντεν για την πολυπόθητη στήριξη». Η πιθανή εμφάνιση της Σουίφτ στο τελικό του Super Bowl LVIII μαζί με τον φίλο της, παίκτη των Kansas City Chiefs Τράβις Κέλσι, έχει ήδη οδηγήσει σε θεωρίες συνομωσίες σχετικά με το πώς αυτή η σεζόν «έχει στηθεί για να ενισχύσει τον Μπάιντεν». (Ο τελικός του football είναι η πιο δημοφιλής εκπομπή στις ΗΠΑ κάθε χρόνο). Εδώ και μήνες λοιπόν, οι οπαδοί του Τραμπ κατηγορούν αυτήν και τον φίλο της αποδίδοντας τους διάφορες κατηγορίες. 

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο ιδρυτής του Turning Point USA και σύμμαχος του Τραμπ, Τσάρλι Κερκ, προειδοποίησε ότι η Σουίφτ «θα βγει στις προεδρικές εκλογές και θα κινητοποιήσει τους οπαδούς της», προσθέτοντας ότι «το μόνο που θέλουν οι Swifties (ακόλουθοι της τραγουδίστριας) είναι γρήγορες αμβλώσεις». Ο οικοδεσπότης του Fox News και φίλος του Τραμπ, Τζέσι Γουότερς, δήλωσε ότι η Σουίφτ είναι μέρος μιας «ψυχολογική επιχείρηση του Πενταγώνου» και «βιτρίνα για μια κρυφή πολιτική ατζέντα».

Τραμπ εναντίον Σουίφτ

Σε ένα email στο «Rolling Stone», ο σύμβουλος της εκστρατείας του Τραμπ, Τζέισον Μίλερ, αντέκρουσε την προοπτική μιας υποστήριξης της Σουίφτ στον Μπάιντεν. «Ο Τζο Μπάιντεν μπορεί να βασίζεται στην Τέιλορ Σουίφτ για να τον σώσει, αλλά οι ψηφοφόροι βλέπουν αυτά τα ουρανοκατέβατα ποσοστά πληθωρισμού και λένε: 'Ποτέ ξανά'».

Ο πρώην πρόεδρος έχει ήδη αφήσει δημόσια αιχμές κατά της Σουίφτ εξαιτίας της υποστήριξής της σε δύο Δημοκρατικούς του Τενεσί στις ενδιάμεσες εκλογές του 2018. «Μου αρέσει η μουσική της Τέιλορ περίπου 25% λιγότερο τώρα», δήλωνε ο Τραμπ τότε. Η Σουίφτ κατηγόρησε τον Τραμπ κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2020, ότι προσπαθεί να «εξαπατήσει κατάφωρα και να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή εκατομμυρίων Αμερικανών».

Η παρουσιάστρια του Fox News Τζανίν Πίρο - η οποία έχει ενεργήσει ως άτυπη πολιτική σύμβουλος του Τραμπ, μεταξύ άλλων και κατά τη διάρκεια της προεδρίας του - προειδοποίησε την Σουίφτ: «Μην ανακατεύεσαι. Μην ανακατεύεσαι στην πολιτική- δεν θέλουμε να σε δούμε εκεί».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ