Κοσμος

Η Καμίλα επισκέφτηκε τον Κάρολο στο νοσοκομείο για τρίτη φορά

Νοσηλεύεται ακόμα ο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Καμίλα επισκέφτηκε τον Κάρολο στο νοσοκομείο για τρίτη φορά
Η Καμίλα επισκέφτηκε τον Κάρολο στο νοσοκομείο για τρίτη φορά © Youtube Screenshot

Καμίλα: Επισκέφτηκε τον Κάρολο στο νοσοκομείο για τρίτη φορά - Νοσηλεύεται ακόμα ο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου

Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ο βασιλιάς Κάρολος μετά από την πετυχημένη επέμβαση στον προστάτη του.

Ο Κάρολος νοσηλεύεται για τέταρτη ημέρα και η σύζυγός του, Καμίλα, τον επισκέφτηκε για τρίτη φορά από την στιγμή που μπήκε στο νοσοκομείο.

Queen visits King Charles in hospital for third time following prostate procedure

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ των αγγλικών Μέσων, η βασίλισσα εθεάθη μέσα σε ένα πολυτελές μαύρο αυτοκίνητο με προορισμό το νοσοκομείο που βρίσκεται ο σύζυγός της από την Παρασκευή, όταν και επισκέφθηκε τη νύφη του, την πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Η Κέιτ Μίντλετον νοσηλεύεται επίσης στο ίδιο νοσοκομείο αφού αναρρώνει από επιτυχημένη εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα.

Να σημειωθεί πως παραμένει άγνωστο το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει ο Κάρολος στο νοσοκομείο.

Έντονη ανησυχία για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον: «Κάτι πήγε στραβά μετά το χειρουργείο» αναφέρουν

Η κατάσταση της υγείας της Κέιτ Μίντλετον μονοπωλεί το ενδιαφέρον των Βρετανών. Η έλλειψη επίσημης ενημέρωσης από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ σε συνδυασμό με την παρατεταμένη παραμονή της πριγκίπισσας της Ουαλίας στο νοσοκομείου έχουν προκαλέσει ένα όργιο φημών γύρω από την πορεία της υγείας του πιο δημοφιλούς μέλους της βασιλικής οικογένειας.

Σε αυτά να προστεθεί και το γεγονός πως το χειρουργείο έγινε γνωστό σχεδόν ταυτόχρονα με ανακοίνωση από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ σύμφωνα με την οποία ο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου, Κάρολος Γ', θα υποβληθεί επίσης σε επέμβαση για αφαίρεση καλοήθους όγκου από τον προστάτη του.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyjqkiua39ap)

«Κάτι πήγε στραβά στην μετεγχειρητική περίοδο» αναφέρουν για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον 

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα Marca, μόλις τρεις ημέρες μετά το χειρουργείο της Κέιτ Μίντλετον, η εκπομπή "Fiesta" του σταθμού Telecinco μετέφερε πληροφορίες για την κατάσταση της Κέιτ Μίντλετον. Η δημοσιογράφος Κόντσα Καγιέχα μετέδωσε συγκεκριμένα:«Μίλησα με έναν βοηθό στο παλάτι και με διαβεβαιώνουν ότι κάτι πήγε στραβά στη μετεγχειρητική περίοδο. Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που γι' αυτό αποφάσισαν να στείλουν αυτές τις δύο δηλώσεις. Την τελευταία φορά που την είδαμε ήταν στο μεσημεριανό γεύμα των Χριστουγέννων και από τότε άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία, η Κέιτ εισήχθη στις 28 Δεκεμβρίου και βρίσκεται στα χέρια των γιατρών για αρκετές ημέρες».

«Πιστεύω ότι το Παλάτι θα εκδώσει νέο ανακοινωθέν τις επόμενες μέρες που θα εξηγεί καλύτερα τι συμβαίνει, η επέμβαση ήταν από μόνη της σοβαρή, διήρκεσε αρκετές ώρες και με συγκεκριμένο κίνδυνο, κίνδυνος που δεν εμφανίστηκε στο χειρουργικό τραπέζι αλλά στη μετεγχειρητική περίοδο», κατέληξε.

Η επέμβαση στην κοιλιακή χώρα 

Στις 20 Ιανουαρίου όπως αναφέρει το παλάτι του Κένσινγκτον, η πριγκίπισσα της Ουαλίας υποβλήθηκε σε προγραμματισμένη εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyjfqjcw6mzt)

«Η πριγκίπισσα της Ουαλίας υποβλήθηκε σε προγραμματισμένη εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα και θα παραμείνει στο νοσοκομείο για να αναρρώσει για τις επόμενες 10 έως 14 ημέρες. Είναι απίθανο να επανέλθει στα επίσημα καθήκοντά της πριν από το Πάσχα. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα αλλάξει το πρόγραμμά του για να στηρίξει την Κέιτ και την οικογένειά τους» επιβεβαίωσε με επίσημη ανακοίνωσή του το παλάτι του Κένσινγκτον. 

Γιατί οι απανωτές ανακοινώσεις για τον βασιλιά Κάρολο και την Κέιτ ήταν ασυνήθιστες

Οι διπλές ανακοινώσεις για την εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα της Κέιτ, της πριγκίπισσας της Ουαλίας, και για τη θεραπεία του προστάτη του βασιλιά Καρόλου Γ' - έχουν στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στο Μπάκινγχαμ.

Οι λεπτομέρειες της βασιλικής υγείας είναι πάντα ένα δύσκολο θέμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή τα μέλη της μοναρχίας είναι ιδιώτες μεν αλλά και δημόσια πρόσωπα. Ο Κάρολος, 75 ετών, είναι επικεφαλής του κράτους και η Κέιτ, 42 ετών, προορίζεται να γίνει βασίλισσα όταν ο σύζυγός της πρίγκιπας Ουίλιαμ διαδεχθεί τον πατέρα του στο θρόνο.

Οι σύντομες δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τις ανησυχίες για την υγεία ήταν τόσο ασυνήθιστες που κυριάρχησαν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης, με τους τίτλους να τις αποκαλούν «βόμβες».

Προχθές, ξαφνικά το Παλάτι ανακοίνωσε ότι η Κέιτ Μίντλετον υπεβλήθη σε εγχείρηση στην κοιλιά. Η σημείωση ότι θα μείνει στο νοσοκομείο για 14 ημέρες και θα χρειαστεί να αναρρώσει επί τρεις μήνες στο σπίτι της προκάλεσε εντυπώσεις, απορίες και ερωτήματα.

Ένα χειρουργείο στην κοιλιά μετά το οποίο χρειάζεται κάποιος να νοσηλευτεί για 14 ημέρες, αυτομάτως σημαίνει ότι δεν πρόκειται για ένα απλό χειρουργείο. Αντίθετα, μαρτυρά ότι πρόκειται για σοβαρό χειρουργείο για κάποιο προφανώς σοβαρό πρόβλημα υγείας. Λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι και βασιλιάς Κάρολος πρέπει να νοσηλευτεί την επόμενη εβδομάδα λόγω μιας «καλοήθους» υπερτροφίας του προστάτη.

King Charles and Kate, Princess of Wales, share health updates: What we know

Μυστικοπάθεια

Όταν οι μονάρχες του Ηνωμένου Βασιλείου είχαν πραγματική εξουσία, οι ειδήσεις για ασθένειες αποκρύπτονταν από το φόβο ότι θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν την δύναμη τους. Η συνήθεια της μυστικοπάθειας παρέμεινε και αφότου οι βασιλείς δεν έχουν τις εξουσίες του παρελθόντος.

Το βρετανικό κοινό δεν πληροφορήθηκε ότι ο παππούς του Καρόλου, ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ', είχε καρκίνο του πνεύμονα πριν από τον θάνατό του τον Φεβρουάριο του 1952 σε ηλικία 56 ετών. Η δημόσια ανακοίνωση θανάτου ανέφερε μόνο ότι ο βασιλιάς «απεβίωσε ειρηνικά στον ύπνο του».

Ο πατέρας του, ο βασιλιάς Γεώργιος Ε΄, πέθανε το 1936 μετά από καρδιακή και πνευμονική νόσο. Μισό αιώνα αργότερα, δημοσιεύτηκαν αποσπάσματα ημερολογίου που αποκάλυπταν ότι ο γιατρός του βασιλιά είχε χορηγήσει στον ετοιμοθάνατο μονάρχη μορφίνη και κοκαΐνη για να επιταχύνει τον θάνατό του - εν μέρει για να μπορέσει να ανακοινωθεί στις πρωινές εφημερίδες.

Μεγαλύτερη διαφάνεια;

Το Ηνωμένο Βασίλειο και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν επικεντρωθεί στην υγεία της βασιλικής οικογένειας, καθώς η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β' απομακρύνθηκε από τη δημόσια θέα κατά τους τελευταίους μήνες της 70χρονης βασιλείας της.

Ακόμα και τότε, λίγες συγκεκριμένες λεπτομέρειες δημοσιεύτηκαν σχετικά με την κατάσταση της. Το κοινό πληροφορήθηκε μόνο ότι η βασίλισσα υπέφερε από «προβλήματα κινητικότητας». Η αιτία του θανάτου της τον Σεπτέμβριο του 2022 σε ηλικία 96 ετών αναγραφόταν στο πιστοποιητικό θανάτου απλώς ως «γηρατειά».

Οι ανακοινώσεις της Τετάρτης έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες από όσες θα περίμενε το κοινό στο παρελθόν.

Ορισμένοι βασιλικοί εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι ενώ η τελευταία δήλωση για την Κέιτ ήταν μετρημένη και περιβλήθηκε από κάποια μυστικότητα, εκείνη για τον Κάρολο έδειξε ότι ο μονάρχης ήθελε να δοκιμάσει ένα νέο και πιο ανοιχτό είδος επικοινωνίας.

‘Concerns me that something went wrong’: Princess Kate’s long-term recovery from surgery

Ευρύτερες επιπτώσεις

Αν και η κατάσταση του Καρόλου δεν είναι ανησυχητική, οι ανακοινώσεις ότι ο μονάρχης, η Κέιτ και ο Γουίλιαμ θα ήταν όλοι εκτός δράσης με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τις επόμενες ημέρες οδήγησαν σε μεγαλύτερα ερωτήματα σχετικά με το τι συμβαίνει σε πιο σοβαρές περιπτώσεις.

Όταν οι μονάρχες δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας τα καθήκοντά τους σε προσωρινή βάση, οι «σύμβουλοι του κράτους», στους οποίους περιλαμβάνονται πρόσωπα όπως η βασίλισσα Καμίλα και ο πρίγκιπας Χάρι, μπορούν να αναπληρώσουν και να αναπληρώσουν αν χρειαστεί.

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, η ο θεσμός της μοναρχίας στη Βρετανία χρειάζεται ακόμα ένα δημόσιο βασιλικό πρόσωπο και αυτό θα πρέπει να είναι η βασίλισσας Καμίλα. Η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Εδουάρδος και η σύζυγός του Σόφι θα συνεχίσουν φυσικά με τα δικά τους καθήκοντα και υποχρεώσεις, αλλά δεν έχουν τις ίδιες ευθύνες με τους μεγαλύτερους της οικογένειας.

Πηγή: Associated Press

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ