Κοσμος

Ανησυχία για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον - Θα παραμείνει εκτός καθηκόντων για πέντε μήνες

Σε επέμβαση θα υποβληθεί και ο βασιλιάς Κάρολος - Πιέσεις στον Ουίλιαμ

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κέιτ Μίντλετον
© EPA/NEIL HALL

Κέιτ Μίντλετον: Το χειρουργείο στην κοιλιά και η ανησυχία για την υγεία της - Σε επέμβαση θα υποβληθεί ο βασιλιάς Κάρολος

Η περιπέτεια υγείας της Κέιτ Μίντλετον, όσο και το χειρουργείο στο οποίο θα υποβληθεί ο βασιλιάς Κάρολος έχουν προκαλέσει ανησυχία στη Βρετανία και πιέσεις στον πρίγκιπα Ουίλιαμ, όπως αποκαλύπτουν τα βρετανικά ΜΜΕ, καλύπτοντας συνεχώς τις εξελίξεις γύρω από την κατάσταση των μελών της βασιλικής οικογένειας. 

Η 42χρονη Κέιτ Μίντλετον εισήχθη χθες σε νοσοκομείο του Λονδίνου για προγραμματισμένη επέμβαση και αναμένεται να μείνει εκεί για 10 με 14 ημέρες, ενώ ανακοινώθηκε ότι θα απέχει από τα καθήκοντά της για περίπου έξι μήνες. Γεγονός που θορύβησε τους Βρετανούς και δημιούργησε ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας της. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Κέιτ Μίντλετον ζητά συγγνώμη για την αναβολή των υποχρεώσεων που είχε προγραμματισμένες για το ίδιο διάστημα. «Με βάση τις τρέχουσες ιατρικές συμβουλές, είναι απίθανο να επιστρέψει στις δημόσιες υποχρεώσεις πριν το Πάσχα», αναφέρεται σε ανακοίνωση. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας υποβλήθηκε σε εγχείρηση στην κοιλιά, ωστόσο ο ακριβής λόγος δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός. 

Κέιτ Μίντλετον: Η ουλή στο κεφάλι και η υπερέμεση

Το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη η 42χρονη Κέιτ Μίντλετον δεν ήταν το μόνο που προκάλεσε προβληματισμό για την κατάσταση της υγείας της. Σήμερα, η Daily Mail περιγράφει λεπτομερώς το ιστορικό της. Η Κέιτ έχει μια ουλή στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού της από όταν ήταν παιδί. Έγινε αντιληπτή για πρώτη φορά το 2011, όταν η πριγκίπισσα έδωσε "το παρών" σε έναν βασιλικό αρραβώνα στον οίκο Clarence. Επιβεβαιώθηκε εν συνεχεία ότι ήταν αποτέλεσμα χειρουργικής επέμβασης στην οποία και υπεβλήθη όταν ήταν μικρό παιδί. Μια επίσημη ανακοίνωση εξήγησε ότι «η ουλή σχετιζόταν με μια εγχείρηση σε παιδική ηλικία», αλλά πρόσθεσε ότι οι λεπτομέρειες της επέμβασης ήταν ιδιωτική υπόθεση. Πηγές από το βασιλικό περιβάλλον επιβεβαίωσαν ότι ήταν «μια πολύ σοβαρή επέμβαση», αλλά αρνήθηκαν να σχολιάσουν περαιτέρω. Ωστόσο, οι χειρουργοί εκείνη την εποχή είπαν ότι η ουλή είναι απίθανο να είναι αποτέλεσμα αφαίρεση όγκου και μπορεί να προκλήθηκε από την αφαίρεση ενός σημαδιού γέννησης.

Η Πριγκίπισσα νοσηλεύτηκε για τρεις ημέρες υποφέροντας από έντονη πρωινή ναυτία το 2012, ενώ ήταν έγκυος στον πρίγκιπα Τζορτζ. Εισήχθη στο νοσοκομείο King Edward VII - ένα ιδιωτικό νοσοκομείο στο Marylebone που κουράρει τη βασιλική οικογένεια για περισσότερο από έναν αιώνα. Η Κέιτ παρουσίασε ξανά υπερέμεση βαριάς μορφής ενώ ήταν έγκυος στην πριγκίπισσα Σάρλοτ το 2014 και τον πρίγκιπα Λούις το 2018. Η κατάσταση αυτή μάλιστα ήταν και η αιτία που η πριγκίπισσα ανακοινώνει νωρίς τις δύο μετέπειτα εγκυμοσύνες της, πριν φτάσει στο κρίσιμο στάδιο των 12 εβδομάδων, αφού ήδη η κατάστασή της, υποψίασε τα μίντια. Ωστόσο, τόσο στην εγκυμοσύνη της πριγκίπισσας Σάρλοτ όσο και στον πρίγκιπα Λούις δεν χρειάστηκε να εισαχθεί στο νοσοκομείο

Το υπερέμεση στην κύηση, δηλαδή οι έντονες ναυτίες και εμετοί μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή αφυδάτωση και θέτουν τόσο τη μητέρα όσο και το μωρό σε κίνδυνο, αφού τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά των τροφών δεν μένουν στο σώμα της εγκύου. Οι πάσχουσες μπορεί να αφεθούν να κάνουν εμετό έως και 30 φορές την ημέρα, με εξαντλητικές και επικίνδυνες συνέπειες. Η Κέιτ Μίντλετον αποκάλυψε το 2020 ότι με διαλογισμό και βαθιές αναπνοές προσπάθησε να ελέγξει τα συμπτώματά αυτά.

Μετά την Κέιτ Μίντλετον, στο χειρουργείο και ο βασιλιάς Κάρολος

Ο 75χρονος βασιλιάς Κάρολος θα υποβληθεί το επόμενο διάστημα σε «διορθωτική διαδικασία» για διόγκωση προστάτη. Η επέμβαση έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα. «Είναι πολύ ασυνήθιστο να υπάρχουν δύο ανώτατα μέλη της βασιλικής οικογένειας εκτός δράσης και θα ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στον Ουίλιαμ», δήλωσε στην The Post ο Γκραντ Χάρολντ, ο οποίος εργαζόταν για τον Κάρολο για επτά χρόνια όταν ήταν Πρίγκιπας της Ουαλίας.

«Πίεση» στον Ουίλιαμ για τις περιπέτειες υγείας Κέιτ και Καρόλου

«Είμαι σίγουρος ότι νιώθει άγχος, όπως θα ένιωθε ο καθένας από εμάς. Ωστόσο, ο Ουίλιαμ αντιμετωπίζει καλά το άγχος, όπως έχω δει σε πολλές περιπτώσεις», δήλωσε ο Γκραντ Χάρολντ. «Με τον πατέρα του εκτός δράσης επίσης, ως Σύμβουλος της Επικρατείας, ο φόρτος εργασίας του Ουίλιαμ θα αυξηθεί καθώς πρέπει να επιταχύνει», είπε ο Χάρολντ. «Ο Έντουαρντ και η Άννα θα πρέπει επίσης αναμφίβολα να παρέμβουν για να εκπληρώσουν περισσότερα καθήκοντα». Ο Χάρολντ σημειώνει ότι ο πρίγκιπας είχε «πολλά χρόνια εκπαίδευσης ως διάδοχος του θρόνου» που τον καθιστά πλήρως ικανό για να αναλάβει περισσότερα καθήκοντα. «Είναι μέρος του να είσαι μέσα στη βασιλική οικογένεια», είπε ο πρώην βασιλικός μπάτλερ. «Είμαι σίγουρος ότι θα κάνει φανταστική δουλειά. Φυσικά, θα τον πιέσει η συνθήκη αυτή, αλλά δεν είναι κάτι για το οποίο δεν είναι προετοιμασμένος», πρόσθεσε. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ