Κοσμος

«Δεν πρόκειται για κάτι μικρό»: «Φουντώνουν» τα σενάρια για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον

Ερωτήματα για τον χρόνο παραμονής της στο νοσοκομείο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον
Κέιτ Μίντλετον: Φήμες για υγεία μετά το photoshop © EPA / ANDY RAIN

Κέιτ Μίντλετον: Τα σενάρια για την υγεία της μετά το χειρουργείο στην κοιλιά - Προβληματίζει ο χρόνος παραμονής της στο νοσοκομείο

Τα σενάρια για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον «φουντώνουν». Ο Δρ Ντέιβιντ Λόιντ, γενικός ιατρός με έδρα το Λονδίνο, εξήγησε στο Sky News ότι οι δύο εβδομάδες είναι «αρκετά πολύς χρόνος στο νοσοκομείο για μια προγραμματισμένη επέμβαση» και εκτιμά ότι η πριγκίπισσα δεν μπήκε στο χειρουργείο «για κάτι μικρό»

Το Sky News αναφέρει ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του, η προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση ήταν ρουτίνας και το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η πριγκίπισσα δεν έχει να κάνει με καρκίνο. Μάλιστα οι νεότερες πληροφορίες για την πορεία της υγείας της ανέφεραν ότι αναρρώνει πολύ καλά, ωστόσο θα χρειαστεί να παραμείνει εκτός καθηκόντων για το επόμενο πεντάμηνο. 

Σύμφωνα με τον Δρ Ντέιβιντ Λόιντ, η χρονική διάρκεια για την παραμονή της στο νοσοκομείο δείχνει ότι η εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε θα μπορούσε να περιλαμβάνει ακόμη και διαδικασίες τόσο σοβαρές, όπως η αφαίρεση ενός οργάνου. Εξήγησε ακόμη ότι οι πιο συχνές επεμβάσεις στην κοιλιακή χώρα είναι για προβλήματα σκωληκοειδούς και χοληδόχου κύστης, μαζί με υστερεκτομές. Ο Δρ Λόιντ πρόσθεσε ότι αυτού του είδους το ιδιωτικό νοσοκομείο είναι σαν ένα «ξενοδοχείο πέντε αστέρων και μπορείς να επιλέξεις τον χειρουργό και την ώρα που θα κάνεις την εγχείρηση».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyifqfjui7h5)

Κέιτ Μίντλετον: Ποια είναι τα τρία χειρότερα σενάρια για την υγεία της

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Γιατρών του Ηνωμένου Βασιλείου, Κική Σονίδου, εξήγησε στην ΕΡΤ ότι «οι γνώμες διίστανται, αλλά το χειρότερο ενδεχόμενο που μπορεί να αφορά το πάγκρεας ή το έντερο ή κάποιο λέμφωμα, καρκίνοι που χρειάζονται μεγάλης διάρκειας νοσηλεία, δεν μπορεί να αποκλειστεί».

«Για την Κέιτ, που φαινομενικά τουλάχιστον από τις φωτογραφίες που ανέβασαν τα Χριστούγεννα ήταν υγιής, θα έπρεπε για κάποιον που την παρατηρεί να ανησυχήσει ότι είναι αρκετά αδύνατη», είπε η Κική Σονίδου στην ΕΡΤ. «Δε θέλω να είμαστε τώρα όλοι αγγελιοφόροι κακών ειδήσεων, αλλά σίγουρα παραπέμπει σε κάτι πολύ άσχημο που μπορεί να αφορά το πάγκρεας ή το έντερο ή κάποιο λέμφωμα. Σε αυτές τις τρεις πιθανές διαγνώσεις κινούμαστε και η συντριπτική πλειοψηφία πιστεύει ότι πρόκειται για κακοήθεια. Ακόμα και μια υστερεκτομή, ένα γυναικολογικό χειρουργείο, δεν είναι παραπάνω από δυο μέρες νοσηλείας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Άρα καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για κάτι πιο περίπλοκο και οι απόψεις διίστανται. Δεν είναι μια επέμβαση ρουτίνας όταν πας σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο του Λονδίνου, αρκετά εξειδικευμένο σε καρκίνους. Εκεί έχουν νοσηλευτεί και μέλη της βασιλικής οικογένειας στο παρελθόν και πολλοί επώνυμοι. Έχει μια εξειδικευμένη ομάδα σε λαπαροσκοπική χειρουργική που είναι πολύ καλή σε δύσκολες περιπτώσεις και περίεργα ιατρικά περιστατικά».

«Όταν μια νέα γυναίκα φαινομενικά υγιής, θα μείνει στο νοσοκομείο δύο εβδομάδες, ενώ γνωρίζουμε πολύ καλά ότι χρόνοι νοσηλείας είναι πάρα πολύ μικροί στο Ηνωμένο Βασίλειο για να αποφεύγουμε ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό. Απλώς η επιλογή τους ήταν να μην βγουν πολλά προς τη δημοσιότητα», είπε η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Γιατρών του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyiij2o7ayn5)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ