Κοσμος

Ανάλυση των Times για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον: Ήταν κάτι πολύ σοβαρό

Η παραμονή στο νοσοκομείο και η επιστροφή στα καθήκοντα αποδεικνύουν του λόγου το αληθές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Kέιτ Μίντλετον: Ανάλυση των Times για το χειρουργείο
© ΕPA/ROYAL FAMILY HANDOUT

Kέιτ Μίντλετον: Ανάλυση των Times για το χειρουργείο στην κοιλιακή χώρα

Η Κέιτ Μίντλετον υπεβλήθη χθες σε ένα σοβαρό προγραμματισμένο χειρουργείο και προφανώς το επιτελείο της είχε αποφασίσει εκ των προτέρων να το ανακοινώσει μία ημέρα μετά. Στην ανακοίνωση γίνεται σαφές ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν επιθυμεί να μοιραστεί περαιτέρω λεπτομέρειες και θέλει να κρατήσει ιδιωτικά τα προσωπικά της δεδομένα για την υγεία της. Οι Times του Λονδίνου κάνουν μια σύντομη ανάλυση για την υγεία της πριγκίπισσας. 

Κέιτ Μίντλετον: Οι επεμβάσεις στην κοιλιά είναι συνήθως σοβαρές

Ο χρόνος που θα χρειαστεί κάποιος για να αναρρώσει από μια εγχείρηση στην κοιλιά μπορεί να ποικίλλει σημαντικά, ανάλογα με το είδος της επέμβασης που έχει υποβληθεί αλλά και με τη φυσική του κατάσταση πριν από την επέμβαση. Το γεγονός ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για μεγάλο μέρος του επόμενου δεκαπενθημέρου υποδηλώνει ότι πρόκειται για μια αρκετά σοβαρή επέμβαση, ιδίως για μια υγιή, νέα γυναίκα. Οι γιατροί έχουν λένε ότι είναι απίθανο να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντα μέχρι τον Απρίλιο, γεγονός που υποδηλώνει την ανάγκη για περαιτέρω ανάρρωση.

Η πριγκίπισσα, μητέρα τριών παιδιών, έχει καλή σωματική υγεία. Έχει αναφερθεί ότι της αρέσει το CrossFit, η προπόνηση με βάρη και το τρέξιμο, καθώς και ότι γυμνάζεται με προσωπικό γυμναστή. Είπε επίσης στο podcast The Good, The Bad & The Rugby πέρυσι: «Ως οικογένεια, είμαστε πολύ δραστήριοι. Προσωπικά, λατρεύω το κολύμπι. Το κρύο κολύμπι, όσο πιο κρύο τόσο το καλύτερο». Η κολύμβηση σε κρύο νερό έχει συνδεθεί σε δοκιμές με την καλύτερη ψυχική υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του άγχους και της κατάθλιψης. Άλλες αναφορές έχουν δείξει ότι η πριγκίπισσα ξεκινά συχνά την ημέρα της με ένα υγιεινό πράσινο smoothie που περιέχει συστατικά όπως το λάχανο και η σπιρουλίνα.

Δεν φαίνεται το χειρουργείο να αφορούσε καρκίνο, αλλά δεδομένου του χρόνου που αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο και της αναμενόμενης αργής επιστροφής της στα βασιλικά καθήκοντα, η επέμβαση που έκανε είναι απίθανο να ήταν ήσσονος σημασίας. Η χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά μπορεί να αφορά το στομάχι, τη σκωληκοειδής απόφυση, τα νεφρά ή το έντερο ή το αναπαραγωγικό σύστημα. Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε κοιλιακή χειρουργική επέμβαση χρειάζονται συνήθως γενική αναισθησία και η επέμβαση μπορεί να είναι ανοικτή, που περιλαμβάνει μια τομή πέντε έως επτά ιντσών, ή ελάχιστα επεμβατική, οπότε γίνονται πολλά μικροσκοπικά ανοίγματα μέσω των οποίων ο χειρουργός εισάγει εργαλεία για να χειρουργήσει.

Πολλά στοιχεία δείχνουν ότι η ανάρρωση μπορεί να ενισχυθεί με την άσκηση και την κίνηση μετά από χειρουργικές επεμβάσεις. Το NHS έχει ξεκινήσει εκστρατεία για να τερματίσει την «παράλυση της πυτζάμας», κατά την οποία οι ασθενείς χάνουν τον μυϊκό τους τόνο και γίνονται αδύναμοι κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ