- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Πρόστιμο 32 εκατ. ευρώ στην Amazon για «εξαιρετικά παρεμβατική» παρακολούθηση των εργαζομένων της
Σκάνερ καταγράφουν «με ακρίβεια δευτερολέπτου» τον ρυθμό απόδοσης
Γαλλία: Ρυθμιστική αρχή επέβαλε πρόστιμο 32 εκατ. ευρώ στην Amazon για παρακολούθηση των εργαζομένων της - Δουλεύουν σε καθεστώς «συνεχούς πίεσης».
Η Εθνική Επιτροπή Πληροφορικής και Ελευθεριών (Cnil) της Γαλλίας επέβαλε πρόστιμο ύψους 32 εκατ. ευρώ στην Amazon France Logistique (AFL) για «το σύστημα παρακολούθησης των δραστηριοτήτων και της απόδοσης των εργαζομένων της», το οποίο χαρακτήρισε «εξαιρετικά παρεμβατικό».
Amazon: «Υπερβολικό σύστημα παρακολούθησης»
Η γαλλική ρυθμιστική αρχή εκτίμησε σε ανακοίνωσή της ότι τα στοιχεία που συγκεντρώνει το επιμελητειακό δίκτυο της Amazon στη Γαλλία μέσω των σκάνερ που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι στις αποθήκες για την επεξεργασία των δεμάτων αποτελεί «ένα υπερβολικό σύστημα παρακολούθησης της δραστηριότητας και της απόδοσής τους».
Τα σκάνερ αυτά καταγράφουν τον χρόνο αδράνειας των εργαζομένων, αλλά και «με ακρίβεια δευτερολέπτου» τον ρυθμό με τον οποίο διαχειρίζονται τα δέματα, σημείωσε η Cnil. Παράλληλα τα σκάνερ καταγράφουν τον χρόνο που περνά «από τη στιγμή που ο εργαζόμενος ‘χτυπά κάρτα’ στην είσοδο» ως την ώρα που σκανάρει το πρώτο δέμα, πρόσθεσε η ρυθμιστική αρχή.
Το σύστημα αναγκάζει τους εργαζόμενους της Amazon να δικαιολογούν κάθε διακοπή
Η Cnil εκτίμησε ότι το σύστημα αυτό αναγκάζει τους εργαζόμενους να δικαιολογούν κάθε διακοπή, ακόμη «και τριών ή τεσσάρων λεπτών», στη λειτουργία των σκάνερ τους, ασκώντας τους «συνεχή πίεση».
«Διαφωνούμε βαθιά με τα συμπεράσματα της Cnil, τα οποία βασίζονται σε λάθος στοιχεία και διατηρούμε το δικαίωμα να ασκήσουμε έφεση», αντέδρασε εκπρόσωπος της Amazon σε ανακοίνωσή του.
Η εταιρεία έχει διορία δύο μηνών να υποβάλει έφεση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Όσα είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.