Κοσμος

Πρωτοφανές ψύχος έβαλε στην «κατάψυξη» τη Νορβηγία - Στους -30 η θερμοκρασία (βίντεο)

Δείτε εικόνες από την κατάσταση στους δρόμους

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χιόνια στη Νορβηγία - Ψύχος στο Όσλο
Χιόνια στη Νορβηγία - Ψύχος στο Όσλο © Youtube

Νορβηγία: Ψύχος στη χώρα - Στους -30 η θερμοκρασία - Εικόνες από τους χιονισμένους δρόμους

Πρωτοφανές ψύχος έχει βάλει στην «κατάψυξη» τη Νορβηγία. Σήμερα στην περιφέρεια του Όσλο, η θερμοκρασία έπεσε κάτω από τους -30 βαθμούς Κελσίου, με -31,1 βαθμούς να καταγράφονται στο Μπγέρνχολτ, βόρεια της πρωτεύουσας της Νορβηγίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της νορβηγικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, η θερμοκρασία αυτή καταγράφηκε στη διάρκεια της νύκτας της Παρασκευής προς Σάββατο σε μετεωρολογικό σταθμό της κοινότητας αυτής. Η υψηλότερη θερμοκρασία εκεί τις τελευταίες 24 ώρες ήταν -21,9 βαθμοί Κελσίου. Λίγο πριν τις 10:00 ώρα Ελλάδας η θερμοκρασία στο Μπγέρνχολτείχε φτάσει τους -29 βαθμούς Κελσίου, όμως η αίθσηση ήταν -37 βαθμοί Κελσίου, σύμφωνα με τον ιστότοπο yr.no.

«Η νύκτα που περάσαμε ήταν πιθανόν πιο κρύα σε σχέση με αυτό που περιμέναμε», δήλωσε ο Μάρτιν Γκράνεροντ του μετεωρολογικού ινστιτούτου μιλώντας τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό NRK. Στο κέντρο του Όσλο η θερμοκρασία τη νύκτα έπεσε στους -21,5 βαθμούς Κελσίου. 

Κύμα ψύχους πλήττει τη βόρεια Ευρώπη εδώ και μερικές ημέρες, με θερμοκρασία ρεκόρ -43,6 βαθμούς Κελσίου να καταγράφεται στη βόρεια Σουηδία την Τετάρτη. Πρόκειται για τη χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί εδώ και 25 χρόνια τον μήνα Ιανουάριο στη χώρα.

Νορβηγία: Ψύχος στη χώρα - Στους -30 η θερμοκρασία

Οι εικόνες που έρχονται από τη Νορβηγία είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί σε περιοχές της χώρας. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ