Κοσμος

Γάζα: Στην Αίγυπτο η πρώτη θαλάσσια αποστολή βοήθειας από Κύπρο και Βρετανία

Κουβέρτες, σκηνές, ιατροφαρμακευτικό υλικό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης μεταξύ άλλων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γάζα: Στην Αίγυπτο η πρώτη θαλάσσια αποστολή βοήθειας από Κύπρο και Βρετανία
Η Ερυθρά Ημισέληνος της Αιγύπτου θα παραλάβει τη βοήθεια και θα την παραδώσει μέσω της Ράφας, στη Γάζα © X / DefenceHQ

Γάζα:  Στην Αίγυπτο η πρώτη θαλάσσια αποστολή βοήθειας από Κύπρο και Βρετανία - Κουβέρτες, σκηνές, ιατροφαρμακευτικό υλικό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης μεταξύ άλλων

Βρετανικό αποβατικό πλοίο, το Lyme Bay, εκφόρτωσε στο λιμάνι Πορτ Σαίντ της Αιγύπτου, 87 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κύπρο, ανακοίνωσε το Βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανθρωπιστική βοήθεια, η πρώτη μέσω θαλάσσης, συμπεριλαμβάνει 10.000 θερμικές κουβέρτες, 5000 σκηνές, ιατροφαρμακευτικό υλικό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Από το Πορτ Σαίντ, τη βοήθεια θα παραλάβει η Ερυθρά Ημισέληνος της Αιγύπτου και από εκεί οδικώς θα φτάσει μέσω της Ράφας, στη Γάζα. Την διανομή θα κάνει η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA).

Γάζα: Στην Αίγυπτο η πρώτη θαλάσσια αποστολή βοήθειας από Κύπρο και Βρετανία
© Χ / FCDOGovUK

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεσμεύεται να συνεχίσει την αποστολή βοήθειας προς την Γάζα

«Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει τον λαό της Γάζας. Έτσι, φέτος έχουμε ήδη τριπλασιάσει τη δέσμευσή μας για βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών.

Όπως επεσήμανε ο Λόρδος Κάμερον θα «πρέπει να φτάσει σημαντικά περισσότερη βοήθεια στη Γάζα για να ανακουφίσει τα δεινά του παλαιστινιακού λαού. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους εταίρους του στην περιοχή ώστε να ανοίξουν περισσότεροι δίαυλοι βοήθειας προς στη Γάζα. Μεταξύ άλλων και του προτεινόμενου θαλάσσιου διαδρόμου από την Κύπρο στο Ισραήλ και τα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη», σημείωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών.

Με την σειρά του ο υπουργός ‘Αμυνας, Γκραντ Σαπς έκανε λόγο για παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας «ορόσημο» τονίζοντας τη συμβολή της Κύπρου στην προσπάθεια αυτή. Το Ηνωμένο Βασίλειο φέτος έχει δεσμευτεί να δαπανήσει πάνω από 70 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον σε ανθρωπιστική βοήθεια για την Γάζα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ