Κοσμος

Ρωσία: Άγνωστο πού έχει μεταφερθεί ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι

Οι αρχές της χώρας τον έχουν καταδικάσει σε 19 χρόνια φυλακή για εξτρεμιστικές ενέργειες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσία: Άγνωστο που έχει μεταφερθεί ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι Οι αρχές της χώρας τον έχουν καταδικάσει σε 19 χρόνια φυλακή για εξτρεμιστικές ενέργειες
Οι δικηγόροι του Αλεξέι Ναβάλνι δεν έχουν επαφή με τον πελάτη τους από τις 5 Δεκεμβρίου © ΕΡΑ / YURI KOCHETKOV

Ρωσία: Άγνωστο που έχει μεταφερθεί ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι - Οι αρχές της χώρας τον έχουν καταδικάσει σε 19 χρόνια φυλακή για εξτρεμιστικές ενέργειες

Οι σωφρονιστικές αρχές της Ρωσίας παραδέχτηκαν ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι έχει μεταφερθεί από τη φυλακή όπου βρισκόταν έγκλειστος, χωρίς όμως να προσδιορίζουν το νέο του προορισμό.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxp1lzr58hbl)

Σύμφωνα με αναφορά της υπηρεσίας αρμόδιας για τις φυλακές στη Ρωσία (FSIN), ο Ναβάλνι μεταφέρθηκε από το σωφρονιστικό κατάστημα όπου κρατούνταν στην περιοχή του Βλαντίμιρ, δυνάμει της απόφασης που εξέδωσε το Αστικό Δικαστήριο της Μόσχας στις 4 Αυγούστου και καταδίκαζε τον αντιπολιτευόμενο πολιτικό σε 19 χρόνια φυλακή για εξτρεμιστικές ενέργειες.

Η αναφορά αναγνώστηκε κατά τη διάρκεια δικαστικής ακρόασης της μήνυσης που υπέβαλε ο Ναβάλνι κατά της διοίκησης του σωφρονιστικού ιδρύματος Βλαντίμιρ αρ. 6, όπου βρισκόταν φυλακισμένος από τον Ιούνιο του 2022.

«Πληροφορίες σχετικά με την άφιξη του Ναβάλνι στο νέο του προορισμό θα δημοσιευτούν στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας», καταλήγει η αναφορά.

Πού βρίσκεται ο Ναβάλνι

Οι δικηγόροι του ηγέτη της αντιπολίτευσης, οι οποίοι δεν έχουν επαφή με τον πελάτη τους από τις 5 Δεκεμβρίου, βεβαιώνουν ότι ο Ναβάλνι μετακινήθηκε από τη συγκεκριμένη φυλακή την περασμένη Δευτέρα.

Μέλη του περιβάλλοντος του πολιτικού από εκείνη την ημέρα είχαν σημάνει συναγερμό, αφού δεν υπήρχαν πληροφορίες για το νέο του προορισμό και στη συνέχεια ξεκίνησαν την παγκόσμια εκστρατεία «Πού βρίσκεται ο Ναβάλνι».

Στενοί συνεργάτες του Ναβάλνι διαβεβαιώνουν ότι μεταφέρθηκε σε άλλη φυλακή όταν ανακοίνωσε ότι ξεκινούσε εκστρατεία ενάντια στην επανεκλογή του προέδρου Πούτιν. Στις 7 Δεκεμβρίου, ο Ναβάλνι από το κελί του ζητούσε από τους Ρώσους να ψηφίσουν κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν στις επερχόμενες εκλογές της 17ης Μαρτίου 2024. Παράλληλα, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ιστότοπου (neputin.org), όπου εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους οι ψηφοφόροι θα πρέπει να ψηφίσουν οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο, εκτός του σημερινού ενοίκου του Κρεμλίνου. Μέσα σε 24 ώρες ο ιστότοπος είχε μπλοκαριστεί.

Τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και η Διεθνής Αμνηστία έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την τύχη του Αλεξέι Ναβάλνι, εντούτοις καμία σχετική ερώτηση δεν έγινε στον πρόεδρο Πούτιν κατά τη διάρκεια μεγάλης συνέντευξης τύπου που έδωσε την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος σε δημοσιογράφους και πολίτες, η πρώτη αυτού του είδους από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Πηγή: ertnews

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ