Κοσμος

Ρίσι Σούνακ: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα και το μεταναστευτικό γκρεμίζουν τα ποσοστά του

Στο χαμηλότερο επίπεδο δημοφιλίας βρίσκεται ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρίσι Σούνακ:  Τα Γλυπτά του Παρθενώνα και το μεταναστευτικό γκρεμίζουν τα ποσοστά του
Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σούνακ © ΕΡΑ / Chris Ratcliffe

Ρίσι Σούνακ:  Τα Γλυπτά του Παρθενώνα και το μεταναστευτικό γκρεμίζουν τα ποσοστά του. Στο χαμηλότερο επίπεδο δημοφιλίας βρίσκεται ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου

O Ρίσι Σούνακ, ο 43χρονος πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας βρίσκεται στο χαμηλότερο ποσοστό δημοφιλίας ανάμεσα στα μέλη της παράταξής του, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Συντηρητικό κόμμα τον Νοέμβριο.

Ο κ. Σούνακ συγκεντρώνει μείον 25,4 μονάδες στη 32η θέση ανάμεσα στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου (και άλλους) κάτι που θεωρείται «τρομερή βαθμολογία, αν και όχι τόσο θλιβερή όσο οι βαθμολογίες -51,2 και -53,1 που συγκέντρωσαν οι Τερέζα Μέι και ο Φίλιπ Χάμοντ τον Απρίλιο του 2019, πόσο μάλλον το ρεκόρ του Κρις Γκρέιλινγκ -71,6 στην ίδια δημοσκόπηση».

Τα Γλυπτά του Παρθενώνα και το μεταναστευτικό ρίχνουν την δημοφιλία του Σούνακ

Το τελευταίο διάστημα, συμφώνα με τους δημοσκόπους του κόμματος, «κάθε καλή είδηση για την κυβέρνηση ακολουθείται από μία άσχημη».

Η είδηση ότι ο πληθωρισμός μειώθηκε στο μισό, ακολουθήθηκε από την απόφαση απόρριψης του Ανώτατου Δικαστηρίου για τη Ρουάντα λίγες ώρες αργότερα. Η ανακοίνωση του φθινοπωρινού προϋπολογισμού με απροσδόκητες φοροαπαλλαγές έγινε λίγο πριν ακολουθήσει η ανακοίνωση με του αριθμούς ρεκόρ της νόμιμης μετανάστευσης.

Ο μήνας έκλεισε με τον Βρετανό πρωθυπουργό να ακυρώνει τη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογο του Κυριάκο Μητσοτάκη εξαιτίας των Γλυπτών του Παρθενώνα, κάτι που είχε αρνητικό παγκόσμιο αντίκτυπο και εχθρικά δημοσιεύματα. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μία δημοσκόπηση του Politico, έδειξε ότι οι Εργατικοί προηγούνται με 19 μονάδες.

«Βρισκόμαστε σε μια τρομερή τρύπα, είχε πει ο Ken Clarke για την κυβέρνηση του John Major στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί τώρα», γράφει ο ιστότοπος των Συντηρητικών, Conservative Home.

Πηγή: ertnews

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ