- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Αμετακίνητος ο Σούνακ: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα «αποκτήθηκαν νόμιμα»
«Κοίτα την γραβάτα του Βασιλιά μας» λέει η παρουσιάστρια του BBC, Λόρα Κούνσμπεργκ
Σούνακ: «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν μπορούν να επιστραφούν» - Λόρα Κούνσμπεργκ: Κοίτα την γραβάτα του Βασιλιά μας
Δεν πέρασαν λίγες ημέρες από το διπλωματικό «φιάσκο» στο Λονδίνο και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, εμφανίστηκε εκ νέου σήμερα (1.12) αμετακίνητος στο θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα, τονίζοντας ότι αυτά δεν μπορούν να επιστραφούν στην Ελλάδα «εκ του νόμου».
Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις που έκανε στο αεροπλάνο για τo συνέδριο Cop28, ο Σούνακ δήλωσε ότι «επικεντρώνεται στο να προσφέρει στους πολίτες πράγματα που τους ενδιαφέρουν» και ότι η θέση του για τα Γλυπτά δεν έχει αλλάξει.
«Είναι ξεκάθαρο με βάση τη νομοθεσία ότι τα μάρμαρα δεν μπορούν να επιστραφούν. Ημασταν ξεκάθαροι σε αυτό. Νομίζω ότι η ίδια η ιστοσελίδα του Βρετανικού Μουσείου αναφέρει ότι για να δοθεί ένα δάνειο πρέπει ο παραλήπτης να αναγνωρίσει τη νόμιμη ιδιοκτησία της χώρας που δανείζει. Οι Ελληνες δεν έχουν δείξει προθυμία να το κάνουν αυτό», σημείωσε.
«Η άποψή μας και η θέση μας σχετικά με αυτό είναι απολύτως σαφής: τα μάρμαρα αποκτήθηκαν νόμιμα την εποχή εκείνη», πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Ο Κάρολος εμφανίστηκε μπροστά στον Σούνακ φορώντας γραβάτα με την ελληνική σημαία
Την ίδια ώρα η στυλιστική επιλογή του Βασιλιά Καρόλου στην 28η Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP28), που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι, από τις 30 Νοεμβρίου έως και τις 12 Δεκεμβρίου 2023 με την γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες δεν πέρασε απαρατήρητη και από τους Βρετανούς δημοσιογράφους.
Μάλιστα, η παρουσιάστρια του BBC Λόρα Κούνσμπεργκ στην οποία και παραχώρησε την επίμαχη συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα σχολίασε: «Μάλλον πρέπει να κοιτάξουμε λίγο καλύτερα τον Βασιλιά σήμερα ο οποίος φόρεσε γραβάτα με την ελληνική σημαία και ενώ μαίνεται η διπλωματική αντιπαράθεση ανάμεσα στον Βρετανό και τον Έλληνα πρωθυπουργό».
Worth looking closely, the King today, wearing a Greek flag tie at COP, after days of a simmering diplomatic row btw UK and Greek PM 👀👀👀 pic.twitter.com/CEwaFmBYW4
— Laura Kuenssberg (@bbclaurak) December 1, 2023
Εκτός από την Λόρα Κούνσμπεργκ και το Skynews σε ανάρτηση στο Instagram αναφέρει: «Ο Βασιλιάς φοράει μια ελληνική γραβάτα μετά την αντιπαράθεση της Downing Street με την Αθήνα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα «happy fat water» και η δημοσιονομική ανάσα που εξετάζεται
Η ανάρτησή της στο TikTok και το περιστατικό σε αεροπλάνο
«Αποφάσισα να αντισταθώ σε έναν νταή»
Τραυματίστηκε έγκυος που υποβλήθηκε σε επείγουσα καισαιρική
Ο πιο διάσημος φιλέλληνας ποιητής δίνει την πρώτη του ομιλία ενάντια στη βιομηχανοποίηση
Η πρώην πρώτη κυρία,δηλώνει ότι δεν θυμάται καν να συναντήθηκε ποτέ με τον Έπσταϊν
Απαιτούσε αναλυτικά στοιχεία για όλες τις γυναίκες και αναλάμβανε τα έξοδα των ταξιδιών
Οι βρετανικές αρχές αποφάσισαν ότι η δραστηριότητά του συνιστούσε σοβαρή παραβίαση επαγγελματικών κανόνων
Αμφότεροι οδηγούσαν μοτοσυκλέτες
Ο Τραμπ μιλά για άδικο πόλεμο και για τους Αμερικανούς φορολογούμενους – αντεπίθεση Ζελένσκι
Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τη δράση της Καμόρα στη Νάπολη - Μετέφεραν πτώματα με μάσκες οξυγόνου
Η ίδια έχει δηλώσει ότι δεν θυμάται να τον είχε συναντήσει ποτέ
Επειδή παρήγγειλε gummies κάνναβης...
Ακόμη κι αν οι κοινωνίες μας κερδίσουν αυτόν τον ψηφιακό πόλεμο στον οποίον βρίσκονται εδώ και 20 χρόνια χωρίς καν να το αντιλαμβάνονται, πώς θα νιώσουμε για τη ζωή που (δεν) ζήσαμε;
Η χήρα του Τσάρλι Κερκ έχει αναλάβει πλέον τα ηνία της οργανωσης
Θα εφαρμόζεται αρχικά σε Ηνωμένες Πολιτείες, Βρετανία, Αυστραλία και Καναδά
Μέτε Φρεντέρικσεν: «Πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας» - Σε κρίσιμη καμπή οι σχέσεις με τις ΗΠΑ
Κάτι τέτοιο θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού
Kλήθηκαν να πάρουν μαζί τους όσα μπορούσαν να μεταφέρουν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.