Κοσμος

Ο Neil Young μποϊκοτάρει το X εξαιτίας αντισημιτικού tweet του Elon Musk

Apple, IBM και Disney δηλώνουν ότι διακόπτουν την συνεργασία τους με την πλατφόρμα και σταματούν τις διαφημίσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Neil Young μποϊκοτάρει το X εξαιτίας αντισημιτικού tweet του Elon Musk
Ο Neil Young δεν δίστασε να αποδοκιμάσει τον Elon Musk για το αντισημιτικό του σχόλιο © ΕΡΑ / TOLGA AKMEN, NILS MEILVANG

Ο Neil Young μποϊκοτάρει το X εξαιτίας αντισημιτικού tweet του Elon Musk. Η Apple, η IBM και η Disney  διακόπτουν την συνεργασία τους με την πλατφόρμα και σταματούν τις διαφημίσεις

Ο Neil Young ανακοίνωσε ότι μποϊκοτάρει το X, πρώην Twitter, εν μέσω κατακραυγής ενάντια σε ένα αντισημιτικό tweet που έκανε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Elon Musk.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cx1d4s3mld8x)

Γράφοντας στην ιστοσελίδα του, ο Young είπε: «Σταματάμε κάθε χρήση του X που μπορούμε να ελέγξουμε. Για λόγους που θα έπρεπε να είναι προφανείς στον πλουσιότερο άνθρωπο στη Γη, λαμβάνουμε αυτή τη δράση εναντίον της εταιρείας του». Μοιράστηκε μια εικόνα του Musk με τη λεζάντα: «Η Tesla πρέπει να κυματίζει σημαίες αγάπης και όχι μίσους».

Την περασμένη εβδομάδα ο Elon Musk συμφώνησε με μια αντισημιτική δήλωση που δημοσιεύτηκε στο X, που περιγράφει ένα tweet από τον χρήστη @breakingbaht ως «την πραγματική αλήθεια». Η ανάρτηση έγραφε: «Οι εβραϊκές κοινότητες προωθούν ένα είδος διαλεκτικού μίσους εναντίον των λευκών και ισχυρίζονται ότι θέλουν οι άνθρωποι να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν εναντίον τους», και οι οποίες ισχυρίζονται ότι «οι δυτικοί εβραϊκοί πληθυσμοί» δεν είναι αρεστοί στις μειονοτικές ομάδες που «πλημμύριζαν τη χώρα τους».

Δεν είμαι αντισημίτης, δηλώνει ο Elon Musk

Σύμφωνα με την guardian, ο Elon Musk δέχτηκε κατακραυγή για το post του, με την Apple, την IBM και τη Disney μεταξύ των μεγάλων αμερικανικών εταιρειών να διακόπτουν τη διαφήμιση στην πλατφόρμα του. Σε δήλωση του, ο Λευκός Οίκος ανέφερε: «Καταδικάζουμε αυτή την αποτρόπαια προώθηση αντισημιτικού και ρατσιστικού μίσους με τον πιο έντονο τρόπο, που έρχεται σε αντίθεση με τις βασικές αξίες των Αμερικανών».

Ο Elon Musk απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι είναι αντισημίτης, αποκαλώντας τους «ψευδείς… Εύχομαι μόνο το καλύτερο για την ανθρωπότητα και ένα συναρπαστικό μέλλον για όλους».

Ο Neil Young είχε μποϋκοτάρει και το Spotify

Ο Neil Young με την σειρά του έκανε έκκληση για ειρήνη εν μέσω της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς, γράφοντας: «Πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή και να απελευθερώσουμε τις τρομερές μας σχέσεις με το παρελθόν. Όσο κακές κι αν είναι, πρέπει να ξεχαστούν για να είμαστε ελεύθεροι να συνεχίσουμε τη ζωή μαζί, όλη η ανθρωπότητα, επικεντρωμένοι στη σωτηρία του πλανήτη μας για τις μελλοντικές γενιές όλων των ανθρώπων».

Το μποϊκοτάζ του Neil Young στο X έρχεται μετά από μια παρόμοια κίνηση με το Spotify, με το οποίο ήρθε στα μαχαίρια τον Ιανουάριο του 2022, ισχυριζόμενος ότι το podcast του Joe Rogan (το πιο δίασημο της streaming πλατφόρμας) διέδωσε fake news σχετικά με τα εμβόλια για το covid. Ο Young είπε: «Θέλω όλη μου τη μουσική εκτός πλατφόρμας… Μπορούν να έχουν Rogan ή Young. Όχι και τους δύο».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ