Κοσμος

Το Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες των 40 παιδιών - ομήρων της Χαμάς

«Θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε μέχρι να επιστρέψουν στα σπίτια τους»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ισραήλ: Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα φωτογραφίες των παιδιών που απήχθησαν από τη Χαμάς και κρατούνται στη Γάζα - Η ανάρτηση των ένοπλων δυνάμεων.
Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες των 40 παιδιών που έχουν απαχθεί από τη Χαμάς © Israel Defence Forces

Ισραήλ: Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα φωτογραφίες των παιδιών που απήχθησαν από τη Χαμάς και κρατούνται στη Γάζα - Η ανάρτηση των ένοπλων δυνάμεων.

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες των 40 παιδιών που έχουν απαχθεί από τη Χαμάς και κρατούνται όμηροι της οργάνωσης, μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Αφορμή για την κίνηση αυτή, ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού, με τους Ισραηλινούς να αναφέρουν στη σχετική ανάρτηση πως «θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε μέχρι να επιστρέψουν όλοι σπίτια τους».

Αναλυτικά στην ανάρτηση του IDF αναφέρεται:

«Καθώς ο κόσμος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, 40 παιδιά κρατούνται όμηροι από τρομοκράτες στη Γάζα. Παιδιά που είδαν τις οικογένειές τους να δολοφονούνται μπροστά στα μάτια τους. Παιδιά που τους έκλεψαν την αθωότητά τους.

Παιδιά που κρατούνται όμηροι από βάρβαρους σφαγείς. Θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε μέχρι να επιστρέψουν όλοι στα σπίτια τους».

28 πρόωρα βρέφη μεταφέρθηκαν από τη Γάζα στην Αίγυπτο

Την ίδια ώρα, ομάδα 28 πρόωρων βρεφών από τη Γάζα μεταφέρθηκε την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στην Αίγυπτο από νοσοκομείο εντός του βομβαρδισμένου παλαιστινιακού θύλακα, προκειμένου να τους παρασχεθεί φροντίδα, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε η αιγυπτιακή τηλεόραση καθώς και με όσα δήλωσε γιατρός παλαιστινιακού νοσοκομείου.

Νωρίτερα, το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο το αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο Al-Qahera News, μετέδωσε ότι 29 πρόωρα μωρά έφθασαν στην Αίγυπτο μέσω της Ράφα.

Το ιατρικό προσωπικό στην αιγυπτιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα μετέφερε με προσοχή τα μικροσκοπικά μωρά από τα ασθενοφόρα και τα τοποθετούσαν σε κινητές θερμοκοιτίδες, τις οποίες στην συνέχεια μετακινούσαν προς άλλα ασθενοφόρα. Τα μωρά, από τα συνολικά 31 που μεταφέρθηκαν χθες από το πολιορκημένο νοσοκομείο αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας σε μαιευτική κλινική στο νότιο τμήμα του θύλακα, φορούσαν μόνο πάνες και μικροσκοπικά σκουφάκια.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.