Πολιτικη & Οικονομια

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ενδιαφέρον για την τοποθέτηση Κασσελάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έφη Αχτσιόγλου
Εξελίξεις δρομολογούνται ξανά στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ - Έφη Αχτσιόγλου: Αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση - Αιχμές για την ηγετική μονάδα

Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Η ομάδα «6 + 6» της Έφης Αχτσιόγλου άνοιξε την πόρτα της εξόδου μετά την πολύωρη πανελλαδική συνδιάσκεψη. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όλα δείχνουν πως απομακρύνεται κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης, ενώ δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η εκτίμηση για τις κινήσεις της ομάδας Αχτσιόγλου, είναι ότι παρότι δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα υπάρξει μαζική αποχώρηση η σταδιακή, υπάρχει εκτίμηση ότι πιθανώς να είναι τμηματική η αποχώρηση ανά ομάδες και σταδιακά. Δεν θεωρείται απίθανο να αρχίσουν σχεδόν άμεσα κάποιες αποχωρήσεις στελεχών που θα κορυφωθούν με τις αποχωρήσεις βουλευτών. Επτά είναι οι βουλευτές της ομάδας, εκτιμάται πάντως ότι πιθανώς να μην έχουν αποφασίσει όλοι εξ αυτών για την αποχώρησή τους.

Πάντως, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση στη μία το μεσημέρι του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανου Κασσελάκη, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cx3fawdv62ch)

ΣΥΡΙΖΑ: Το πρώτο μήνυμα της ομάδας Αχτσιόγλου

Πηγές από την ομάδα Αχτσιόγλου προανήγγειλαν την αποχώρησή τους μετά τη λήξη της συνεδρίασης των «6+6». Τόνισαν ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν υπάρχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις για συνύπαρξη με την τρέχουσα ηγετική ομάδα του κόμματος. Μεταξύ άλλων ανέφεραν επίσης πως «η κοινή εκτίμηση είναι ότι με ευθύνη της ηγετικής ομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντιμετωπίζει μια κρίση με στοιχεία διάλυσης».

Μεταξύ άλλων οι πηγές της ομάδας Αχτσιόγλου ανέφεραν:  «Στην σημερινή συζήτηση πήραν μέρος περισσότερα από 1000 στελέχη από όλη την Ελλάδα. Η κοινή εκτίμηση είναι ότι με ευθύνη της ηγετικής ομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντιμετωπίζει μια κρίση με στοιχεία διάλυσης. Η ρίζα του προβλήματος είναι πρώτα από όλα θέμα πολιτικών επιλογών και πολιτικού ήθους. Δυστυχώς η ηγετική ομάδα αντί να επιτρέψει μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση σε αυτή την βάση επιλέγει σενάρια συνομωσίας και προσωπικές επιθέσεις. Η κατάσταση ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις χυδαίες επιθέσεις δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε τοποθετηθεί και λειτουργήσει με βάση την ευθύνη για την ύπαρξη του αναγκαίου αριστερού και προοδευτικού σχεδίου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cx3d96dngtft)

Διαβάστε περισσότερα για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ