Κοσμος

Τρόμος σε κατάστημα Mc Donald’s - Πέταξαν ποντίκια βαμμένα στα χρώματα της Παλαιστίνης

Η αλυσίδα φαστ φουντ φέρεται να υποστηρίζει τις θέσεις του Ισραήλ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρετανία: Άνδρας πέταξε ποντίκια βαμμένα στα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας σε εστιατόριο της αλυσίδας Mc Donald’s - Έντρομοι οι πελάτες.
Υποστηρικτής της Παλαιστίνης άδειασε ένα κουτί γεμάτο ποντίκια σε εστιατόριο Mc Donald’s © Twitter/screen shot

Βρετανία: Άνδρας πέταξε ποντίκια βαμμένα στα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας σε εστιατόριο της αλυσίδας Mc Donald’s - Έντρομοι οι πελάτες.

Τρομακτικές στιγμές έζησαν πελάτες εστιατορίου McDonald's στη Βρετανία, όταν υποστηρικτής της Παλαιστίνης άδειασε ένα κουτί γεμάτο ποντίκια σε εστιατόριο της αλυσίδας προτού αποχωρήσει φωνάζοντας «f*** Israel» ενώπιον των σοκαρισμένων παριστάμενων.

Πλάνα που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τον άνδρα να πετάει τα τρωκτικά πάνω στο πάτωμα του φαστ φουντ, που ήταν γεμάτο πελάτες.

Οι πελάτες εμφανίζονται να περιμένουν τις παραγγελίες τους στο υποκατάστημα του Μπέρμιγχαμ καθώς τα ποντίκια, βαμμένα με σπρέι στα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας, σωριάζονται στο πάτωμα.

Η McDonald's επιβεβαίωσε ότι ένας «αριθμός ποντικών» απελευθερώθηκε στο εστιατόριο και επέμεινε ότι το υποκατάστημα, που τώρα άνοιξε ξανά, «απολυμάνθηκε πλήρως» μετά την απομάκρυνση των τρωκτικών.

Η μονοπρόσωπη διαμαρτυρία είναι μέρος ευρύτερης καμπάνιας των φιλοπαλαιστινίων για μποϊκοτάρισμα των McDonald's, τα οποία πρόσφεραν δωρεάν γεύματα σε στρατιώτες των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, μαζί με τα Starbucks και τη Disney, επειδή φέρεται ότι ευνοούν το Ισραήλ κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης σύγκρουσης.

«Απολαύστε τα μπέργκερ σας για αρουραίους»: Τρόμος σε εστιατόριο Mc Donald's

Το βίντεο, με λεζάντα «απολαύστε τα μπέργκερ σας για αρουραίους», ξεκινά με έναν άνδρα να κρατά ψεύτικες πινακίδες κυκλοφορίας που έγραφαν «PAIISTN» και «Ελεύθερη Παλαιστίνη» καθώς έφτανε με το αυτοκίνητό του.

Ο άνδρας, φορώντας μια παλαιστινιακή σημαία γύρω από το κεφάλι του, άνοιξε τον αποθηκευτικό χώρο του αυτοκινήτου του και άρπαξε το κουτί με τα τρωκτικά πριν μπει στην αλυσίδα φαστ φουντ, ρίχνοντάς τα στο έδαφος.

Στο βίντεο, δύο γυναίκες τρέχουν να φύγουν έντρομες, καθώς τα ποντίκια περιφέρονται στο πάτωμα του εστιατορίου. Ο άνδρας ακούγεται επανειλημμένα να φωνάζει «Ελευθερώστε την Παλαιστίνη» καθώς επιστρέφει στο αυτοκίνητό του, προσθέτοντας αργότερα «Μποϊκοτάρετε το Ισραήλ» και «F*** Ισραήλ» προτού φύγει.

Στο τέλος του βίντεο, ένα κείμενο στην οθόνη γράφει: «Στοχευμένο μποϊκοτάζ. Οι τρεις μεγάλοι. Ξεκινήστε μποϊκοτάροντας αυτές τις επωνυμίες που εμπλέκονται άμεσα στην υποστήριξη του ισραηλινού απαρτχάιντ».

Προς το τέλος του βίντεο, παίζεται επίσης μια ηχογράφηση μιας τηλεφωνικής κλήσης, καθώς ακούγεται ένας άντρας να καυχιέται: «Όλοι οι συναγερμοί ηχούν και οι πόρτες είναι κλειστές». Μια δεύτερη φωνή προσθέτει στη συνέχεια: «Επιτυχημένη αποστολή».

Ένας εκπρόσωπος των McDonald's είπε στη MailOnline: «Γνωρίζουμε σχετικά με το περιστατικό στο εστιατόριο μας στο Birmingham Star City σήμερα το απόγευμα. Το εστιατόριο έχει απολυμανθεί πλήρως και οι συνεργάτες μας για την καταπολέμηση παρασίτων έχουν κληθεί να πραγματοποιήσουν πλήρη επιθεώρηση».

(Με πληροφορίες της Daily Mail)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ