Κοσμος

Πέθανε στη φυλακή «το τέρας της Χένοβας» - Είχε σκοτώσει 170 παιδιά

Ο Luis Alfredo Garavito παρίστανε τον ιερομόναχο και δελέαζε τους ανήλικους με δώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε στη φυλακή «το τέρας της Χένοβας» - Είχε σκοτώσει 170 παιδιά
Ο Luis Alfredo Garavito βίαζε και δολοφονούσε παιδιά, ενώ τους έκοβε και τα γεννητικά όργανα © Youtube / Evil Among Us

Luis Alfredo Garavito - «Τέρας της Χένοβας»: Από τους χειρότερους κατά συρροή δολοφόνους παιδιών, η σύλληψη και ο θάνατος στη φυλακή της Κολομβίας

Ένας από τους χειρότερους δολοφόνους παιδιών κατά συρροή σε όλο τον κόσμο, ο Κολομβιανός Luis Alfredo Garavito, γνωστός επίσης με το προσωνύμιο «το τέρας της Χένοβας», που δολοφόνησε τουλάχιστον 170 ανηλίκους, πέθανε χθες Πέμπτη, εκτίοντας την ποινή του, σε ηλικία 66 ετών, ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικές αρχές.

Φυλακισμένος από το 1999, μετά τη σύλληψή του για απόπειρα απαγωγής παιδιού, πέθανε σε κλινική στο βόρειο τμήμα της χώρας εξαιτίας «πολλαπλών παθολογιών». Τον Μάιο, κολομβιανά ΜΜΕ ανέφεραν πως έπασχε από καρκίνο και λευχαιμία. Το 2000, ο Luis Alfredo Garavito (Λουίς Αλφρέδο Γκαραβίτο) καταδικάστηκε να εκτίσει 835 χρόνια κάθειρξη για τους βιασμούς και τις δολοφονίες τουλάχιστον 170 ανηλίκων, κυρίως αγοριών, μεταξύ του 1980 και του 1999. Πάντως, η μέγιστη ποινή που προβλέπεται στη χώρα είναι τα 40 χρόνια κάθειρξης.

Ομολόγησε εξάλλου πως διέπραξε φόνους σε γειτονικές χώρες, στη Βενεζουέλα και στον Ισημερινό. Σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από έρευνες που διενεργήθηκαν στην Κολομβία, ο Luis Alfredo Garavito παρίστανε τον άστεγο, τον ιερομόναχο ή τον πλανόδιο πωλητή και δελέαζε παιδιά προσφέροντάς τους δώρα ή χρήματα προτού στις περισσότερες περιπτώσεις τα βιάσει και τα δολοφονήσει.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, γνωστός επίσης ως «Το Κτήνος», ο άνδρας, γεννημένος στη Χένοβα, μικρή κοινότητα στο κεντροδυτικό τμήμα της χώρας, συνόδευε τις δολοφονίες με πράξεις ακραίας βαρβαρότητας. Έκοβε τα γεννητικά όργανα των θυμάτων του και τα έβαζε μέσα στο στόμα τους.

Σε συνέντευξή του το 2004 στο κολομβιανό τηλεοπτικό δίκτυο RCN, δήλωνε πως έγινε χριστιανός. «Έχω πλέον συγχωρεθεί (...) Ό,τι έγινε έγινε. Δεν θα βασανίζομαι», είχε πει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ