Κοσμος

Πώς η πορνογραφία οδηγεί τους Βρετανούς εφήβους σε υλικό παιδικής κακοποίησης

Τι παρατήρησαν οι ειδικοί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διαδικτυακή παρενόχληση
© Pixabay / DanFa

Βρετανία: Η πορνογραφία οδηγεί εφήβους σε υλικό παιδικής κακοποίησης - Τι παρατήρησαν οι ειδικοί

Οι ειδικοί σε θέματα παιδικής κακοποίησης και η αστυνομία προειδοποιούν ότι η πρόσβαση σε όλο και πιο ακραία πορνογραφία οδηγεί σε αύξηση της επιβλαβούς σεξουαλικής συμπεριφοράς μεταξύ των νέων, από το sexting μέχρι την παρακολούθηση διαδικτυακής παιδικής κακοποίησης.

Μια φιλανθρωπική οργάνωση που ασχολείται με την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών δήλωσε ότι υπήρξε αύξηση κατά 30% των ατόμων κάτω των 18 ετών που επικοινωνούσαν μαζί τους και αύξηση κατά 26% των ενηλίκων που επικοινωνούσαν μαζί τους επειδή ανησυχούσαν για τη συμπεριφορά ενός νεαρού ατόμου.

Η Rachel Haynes, υπεύθυνη επικοινωνίας στη φιλανθρωπική οργάνωση The Lucy Faithfull Foundation δήλωσε ότι μετά την καραντίνα λόγω του covid η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας Stop It Now! - που αρχικά είχε σχεδιαστεί για ενήλικες - έχει κληθεί από περισσότερους εφήβους.

«Ως υπηρεσία έχουμε παρατηρήσει αύξηση των ατόμων κάτω των 18 ετών που επικοινωνούν μαζί μας για υποστήριξη», δήλωσε η ίδια. «Αρχίσαμε να το βλέπουμε ιδιαίτερα όταν εγκαινιάσαμε μια υπηρεσία συνομιλίας για ενήλικες κατά τη διάρκεια του lockdown».

To Shore και η αύξηση των ανηλίκων που παρακολουθούν ή μοιράζονται παράνομο υλικό παιδικής κακοποίησης

Ως αποτέλεσμα αυτής της αύξησης, έχουν εγκαινιάσει έναν πρωτοποριακό ιστότοπο στο Ηνωμένο Βασίλειο με στόχο να βοηθήσουν τους εφήβους που ανησυχούν για τις δικές τους σεξουαλικές σκέψεις ή τη συμπεριφορά τους.

Ο ιστότοπος ονομάζεται Shore και είναι ο πρώτος του είδους του στην Ευρώπη και ένας από τους τρεις μόνο στον κόσμο. Διαθέτει υπηρεσία συνομιλίας και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για εφήβους ηλικίας 13 έως 18 ετών, οι οποίοι μπορούν να επικοινωνούν ανώνυμα.

Μια από τις πιο ανησυχητικές εξελίξεις για τη φιλανθρωπική οργάνωση και την αστυνομία ήταν η αύξηση των ανηλίκων που παρακολουθούν ή μοιράζονται παράνομο υλικό παιδικής κακοποίησης.

Από το 2020, περίπου τα δύο τρίτα των νέων που επικοινώνησαν με τη γραμμή βοήθειας μίλησαν για άσεμνες εικόνες παιδιών. Οι μισοί από τους νεαρούς που καλούν είναι ήδη γνωστοί στην αστυνομία, αλλά η φιλανθρωπική οργάνωση θέλει να προχωρήσει σε πιο έγκαιρη παρέμβαση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ