Κοσμος

Συνελήφθη «οπλισμένος και επικίνδυνος» Βραζιλιάνος δραπέτης στις ΗΠΑ έπειτα από ανθρωποκυνηγητό 13 ημερών

Εκατοντάδες αστυνομικοί, τεθωρακισμένα, ελικόπτερα, drones και σκύλοι επιστρατεύτηκαν για τη σύλληψή του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΗΠΑ: Συνελήφθη Βραζιλιάνος δραπέτης μετά από ανθρωποκυνηγητό 13 ημερών - Πώς κατάφερνε να διαφεύγει ο «οπλισμένος και επικίνδυνος» Ντανέλο Καβαλκάντε.
Συνελήφθη μετά από ανθρωποκυνηγητό 13 ημερών ο δραπέτης Ντανέλο Καβαλκάντε, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές © EPA/Christobal Herrera-Ulaskevich

ΗΠΑ: Συνελήφθη Βραζιλιάνος δραπέτης μετά από ανθρωποκυνηγητό 13 ημερών - Πώς κατάφερνε να διαφεύγει ο «οπλισμένος και επικίνδυνος» Ντανέλο Καβαλκάντε.

Συνελήφθη μετά από ανθρωποκυνηγητό 13 ημερών ο Βραζιλιάνος δραπέτης Ντανέλο Καβαλκάντε, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αστυνομικές αρχές.

Ο 34χρονος Καβαλκάντε χαρακτηρίζονταν από τις αρχές επικίνδυνος και φερόταν ότι ήταν οπλισμένος.

Ο Καβαλκάντε δραπέτευσε στις 31 Αυγούστου από φυλακή της κομητείας Τσέστερ στην Πενσιλβάνια, όπου εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τον φόνο της πρώην φίλης του τον Απρίλιο του 2021.

Το σχολεία κοντά στη Φιλαδέλφεια, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, ανέστειλαν τη λειτουργία τους για μία ακόμη φορά χθες Τρίτη και οι αρχές της πολιτείας Πενσιλβάνια ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς αναζητούσαν για 13η ημέρα τον δραπέτη φυλακών.

Ο Ντανέλο Καβαλκάντε, ένας Βραζιλιάνος 34 ετών, δραπέτευσε στις 31 Αυγούστου από φυλακή της κομητείας Τσέστερ στην Πενσιλβάνια, όπου εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τον φόνο της πρώην φίλης του τον Απρίλιο του 2021. Η φυλακή αυτή βρίσκεται περίπου 40 λεπτά νότια της περιοχής όπου επικεντρώθηκαν οι έρευνες.

Ο Καβαλκάντε εισέβαλε τη Δευτέρα το βράδυ σε σπίτι στο Σάουθ Κόβεντρι, περίπου 50 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Φιλαδέλφειας, από όπου άρπαξε «τουφέκι το οποίο βρισκόταν σε γκαράζ», δήλωσε ο Τζορτζ Μπίβενς της πολιτειακής αστυνομίας της Πενσιλβάνια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού πυροβόλησε εναντίον του δραπέτη χωρίς να τον τραυματίσει την ώρα που διέφευγε.

Καθώς οι έρευνες για τον εντοπισμό του δραπέτη συνεχιζόταν, οι κάτοικοι της περιοχής είχαν κληθεί να κλείσουν τις πόρτες των σπιτιών και των αυτοκινήτων τους και «να παραμείνουν μέσα».

Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης είχαν στήσει οδοφράγματα και ήλεγχα τις κινήσεις των οχημάτων. Τεθωρακισμένα οχήματα και ομάδες άμεσης επέμβασης της αστυνομίας αναπτύχθηκαν επίσης.

Καταζητούμενος και στη Βραζιλία ο συλληφθείς δραπέτης

Την Κυριακή δόθηκαν στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες του Καβαλκάντε, στις οποίες εμφανίζεται καλοξυρισμένος, προφανώς σε μια προσπάθεια να αλλάξει την εμφάνισή του καθώς στις πρώτες φωτογραφίες εμφανιζόταν με μαύρη γενειάδα.

Ο Καβαλκάντε είχε επίσης καταφέρει να κλέψει ένα λευκό φορτηγάκι, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο την Κυριακή, πιθανόν επειδή τελείωσε η βενζίνη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αναζήτησε βοήθεια από δύο γνωστούς του, οι οποίοι ενημέρωσαν τις αρχές. Η αδελφή του, που διέμενε παράτυπα στις ΗΠΑ, έχει συλληφθεί.

Watch live: Escaped prisoner Danelo Cavalcante captured

Η μητέρα του, που ζει σε επαρχιακή περιοχή της Βραζιλίας, είχε δηλώσει στους New York Times ότι δεν την εκπλήσσει η ικανότητα του γιου της να διαφεύγει από τις αρχές των ΗΠΑ, διότι είχε ήδη καταφέρει να πράξει το ίδιο στη χώρα του, όπου κατηγορείται ότι δολοφόνησε έναν άνδρα.

Η Ιρασέμα Καβαλκάντε δήλωσε επίσης στη συνέντευξή της ότι δεν θα ήθελε να δει τον γιο της να πεθαίνει σε μια αμερικανική φυλακή και εκτίμησε ότι θα ήταν καλύτερα «να πεθάνει σύντομα» αντί «να πάει κάπου όπου θα υποφέρει και θα πεθάνει».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ