Κοσμος

Δολοφόνος δραπέτευσε από φυλακή ακριβώς όπως ένας άλλος κρατούμενος λίγους μήνες πριν

Μετά την πρώτη απόδραση είχαν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφόνος δραπέτευσε από φυλακή ακριβώς όπως ένας άλλος κρατούμενος λίγους μήνες πριν

Πενσιλβάνια: Δραπέτευσαν με τον ίδιο τρόπο με διαφορά τριών μηνών - Μετά την πρώτη απόδραση είχαν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας

Ένας δολοφόνος που δραπέτευσε από φυλακή της Πενσυλβάνια την περασμένη εβδομάδα σκαρφάλωσε με τον ίδιο τρόπο, τον ίδιο τοίχο που ένας άλλος κρατούμενος σκαρφάλωσε νωρίτερα φέτος για να ξεφύγει, λένε αξιωματούχοι.

Ο Ντανέλο Καβαλκάντε, 34 ετών, η απόδραση του οποίου στις 31 Αυγούστου έγινε πρωτοσέλιδο στην πατρίδα του, τη Βραζιλία, παραμένει ελεύθερος ως σήμερα.

Τα πρόσφατα δημοσιευμένα πλάνα από τη φυλακή δείχνουν τον κρατούμενο να σκαρφαλώνει σαν «καβούρι» πάνω σε δύο τοίχους που χωρίζονται από έναν διάδρομο 1,5 μέτρων.

Είχε τοποθετηθεί συρματόπελγμα μετά την πρώτη απόδραση

Οι αξιωματούχοι λένε ότι τοποθετήθηκε συρματόπλεγμα μετά την προηγούμενη απόδραση, αλλά είναι προφανές ότι δεν ήταν αποτελεσματικό.

Ο αναπληρωτής διευθυντής της φυλακής της κομητείας Τσέστερ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η φυλακή προσέλαβε συμβούλους ασφαλείας μετά την απόδραση του Ιγκόρ Μπολτέ στις 19 Μαΐου, ο οποίος δήλωσε στην αστυνομία ότι βασίστηκε στις γνώσεις του στην αναρρίχηση για να αποδράσει.

Οι σύμβουλοι είχαν «εντοπίσει το πρόβλημα», δήλωσε ο εκτελών χρέη διευθυντή Howard Holland, και τοποθετήθηκε συρματόπλεγμα για να εμποδίσει άλλους κρατούμενους να χρησιμοποιήσουν την ίδια οδό εξόδου.

«Ενώ πιστεύαμε ότι οι μέθοδοι ασφαλείας μας ήταν επαρκείς, αποδείχθηκε το αντίθετο. Και τώρα θα κινηθούμε γρήγορα για να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφαλείας μας», δήλωσε ο κ. Χόλαντ.

Το βίντεο δείχνει πώς ο δραπέτης «περπάτησε σαν το καβούρι πάνω σε έναν τοίχο, μέσα από συρματόπλεγμα», είπε, τοποθετώντας τα χέρια του σε έναν τοίχο και τα πόδια του σε έναν άλλο τοίχο για να σπρώξει προς τα πάνω.

Αφού έφτασαν στην οροφή, και οι δύο κρατούμενοι κατάφεραν να κατέβουν με σκάλα σε ένα άλλο τμήμα της φυλακής και από εκεί να διαφύγουν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ