Ελλαδα

Αναβιώνει στον Άρειο Πάγο η δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

Θα εξεταστούν οι αιτήσεις αναιρέσεως από τους δύο κατηγορούμενους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
topaloudi-diki12
Οι κατηγορούμενοι στη δίκη της Ελένης Τοπαλούδη © EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ελένη Τοπαλούδη: Αναβιώνει στον Άρειο Πάγο η δολοφονία της - Θα εξεταστούν οι αιτήσεις αναιρέσεως από τους δύο κατηγορούμενους

Η υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη το Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο θα αναβιώσει σήμερα, Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου στον Άρειο Πάγο.

Αιτία η συζήτηση στο ΣΤ´ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για τις αιτήσεις αναιρέσεως που έχουν καταθέσει τόσο ο 26χρονος Ροδίτης όσο και ο 24χρονος.

Η εν λόγω συζήτηση θα γινόταν στις 13η Δεκεμβρίου 2022, αλλά αναβλήθηκε λόγω αποχής των δικηγόρων.

Να θυμίσουμε πως οι δύο κατηγορούμενοι είχεν καταδικαστεί τελεσιδίκως ομόφωνα σε ισόβια και 15 έτη κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του ομαδικού βιασμού της νεαρής φοιτήτριας. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δεν τους αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Τι θα υποστηρίξουν οι κατηγορούμενοι

Η πλευρά τους θα υποστηρίξει μεταξύ άλλων πως παραβιάστηκε η αρχή της δίκαιης δίκης και του τεκμηρίου αθωότητας τους. Κι αυτό διότι, όπως φημολογείται πως θα ισχυριστούν, αναγνώστηκαν στο δικαστήριο, επικριτικά δημοσιεύματα σε βάρος τους. Ακόμη, αναμένεται να σημειώσουν πως οι δικαστές δεν έλαβαν υπόψη τους έγγραφο που δεν αναγνώστηκε ούτε στον πρώτο βαθμό ούτε στο Εφετείο.

Καταληκτικά, να σημειωθεί πως ο 26χρονος έχει αιτηθεί να του επιτραπεί η αυτοπρόσωπη παρουσία στη διαδικασία ενώπιον του Αρείου Πάγου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ