Ελλαδα

Πατέρας Ελένης Τοπαλούδη: «Γιατί να μην μπει ο όρος οικογενειοκτονία στον Ποινικό κώδικα;»

«Έχουν δολοφονήσει τις οικογένειές μας» τόνισε

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη κατά τη διάρκεια δηλώσεών του
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Πατέρας Ελένης Τοπαλούδη: Το αίτημα αναίρεσης των καταδικασμένων για τη γυναικοκτονία και ο όρος οικογενειοκτονία

Το τεκμήριο της αθωότητας επικαλούνται οι δύο καταδικασθέντες για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο τον Νοέμβριο του 2018, στην αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου την οποία κατέθεσαν στο δικαστήριο, σημειώνοντας ότι υπήρξε εσφαλμένη εφαρμογή του νόμου, επειδή κατά τη διάρκεια της δίκης τους για τη γυναικοκτονία, η κοινή γνώμη ήταν στραμμένη εναντίον τους. 

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη ξέσπασε κατά των δύο καταδικασμένων για τη δολοφονία του παιδιού του και υποστήριξε ότι «αυτά τα δύο μπουμπούκια ηταν γνωστά στην κοινωνία της Ρόδου». «Με πιάνουν τα γέλια όταν μιλάμε για το τεκμήριο της αθωότητας. Όταν οι εγκληματικές ενέργειες και οι τρόποι με τους οποίους μεταχειρίστηκαν το κορίτσι μας και οι βασανισμοί που δέχτηκε είναι πασιφανείς, τότε για ποιο τεκμήριο της αθωότητας μιλάμε;», είπε ο κ. Τοπαλούδης.

«40 δίκες και 45 μαζί με τον Άρειο Πάγο είναι συνολικά εκείνες που πραγματοποιήθηκαν. Αν αναλογιστείτε επί 2.000 χιλιόμετρα από το Διδυμότειχο, θα ήταν σαν να κάναμε τον γύρο του κόσμου δύο φορές με το αυτοκίνητό μας. Αυτά τα έξοδα κανένας δεν έχει αφήσει κάτι στην οικογένεια μας και ούτε στις υπόλοιπες οικογένειες που δυστυχώς θα βρεθούν και αυτές στην ίδια μοίρα με τη δικιά μας, να φτάσουν οι εγκληματίες μέχρι τον Άρειο Πάγο. Το έχουν αυτό το δικαίωμα, δεν το αρνείται κανένας. Αλλά, όμως επιτέλους η πολιτεία να ενσκήψει και στα προβλήματα και κυρίως στα οικονομικά, δεν μιλάω για τα ψυχικά, που κάθε φορά ζητιανεύουμε για να έρθουμε στην Αθήνα για τα δικαστήρια», είπε ο κ. Τοπαλούδης για την ταλαιπωρία που έχει υποστεί η οικογένειά του και συνέχισε: «Πού είναι αυτό το ρημάδι κράτος για τις οικογένειες των θυμάτων. Καλά κάνει και δέχεται τις ενστάσεις, τα εφετεία και τους Άρειους Πάγος για τους εγκληματίες, αλλά, όμως να υπάρχει μία προϋπόθεση. Να καταβάλλετε εσείς οι εγκληματίες το ποσό για όλα τα δικαστικά έξοδα, για τους αρεοπαγίτες, για τους δικαστές, για τις οικογένειες των θυμάτων και μετά να δέχεστε εσείς σαν κράτος να γίνει ένσταση, το Εφετείο ή ο Άρειος Πάγος. Εκεί θα δοθεί η μαγκιά σας. Όχι να πληρώνουμε και εμείς ως Έλληνες φορολογούμενοι τον δωρεάν δικηγόρο του εγκληματία του παιδιού μας».

«Γιατί να μην μπει ο όρος γυναικοκτονία; Γιατί να μην μπει ο όρος οικογενειοκτονία στον Ποινικό κώδικα; Τι σημαίνει οικογενειοκτονία; Έχουν δολοφονήσει τις οικογένειές μας, όχι μόνο τα παιδιά μας», είπε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του στην ΕΡΤ ο κ. Τοπαλούδης και συνέχισε σχολιάζοντας ότι «υπάρχουν κάποιοι δικηγορίσκοι που μέσα στις δικαστικές αίθουσες δολοφονούν, ξαναβιάζουν τις ψυχές μας, τις ψυχές των παιδιών μας. Να μπει επιτέλους ένας φραγμός σε κάθε τέτοιο δικηγορίσκο που προσβάλει ξανά τη μνήμη του παιδιού μας».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvnlq92k52p5)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ