Ελλαδα

Συνεχίζεται ο δικαστικός Γολγοθάς για την οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη

Για τον Σεπτέμβριο αναβλήθηκε η αίτηση αναίρεσης των ποινών στον Άρειο Πάγο

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
topaloudi
Ελένη Τοπαλούδη

Αναβολή στην αίτηση αναίρεσης των ποινών από τους δύο κατηγορούμενους για τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη - Οι δηλώσεις του πατέρα της στην Athens Voice

Αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβρη του 2023 η εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης των ποινών στους δύο καταδικασθέντες για τη δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο. Η νεαρή κοπέλα είχε βρεθεί νεκρή σε ερημική παραλία της Ρόδου τον Νοέμβριο του 2018.

Οι δύο νεαροί που κρατούνται στις φυλακές, αφού σε πρώτο και δεύτερο βαθμό καταδικάστηκαν σε ισόβια και 15 χρόνια, υπέβαλαν αίτημα αναίρεσης της ποινής τους.

Το αίτημα, αναμενόταν να συζητηθεί σήμερα στον Άρειο Πάγο. Όμως, ο νομικός παραστάτης ενός εκ των κατηγορουμένων και συγκεκριμένα του Αλβανού υπηκόου, δήλωσε κώλυμα και για αυτόν τον λόγο, η εκδίκαση της αιτήσεως τους αναβλήθηκε για τις 23 Σεπτεμβρίου του 2023. Το κώλυμα, αφορά την αποχή των δικηγόρων της νομικής βοήθειας, των δικηγόρων δηλαδή που διορίζει το κράτος σε άπορους και οικονομικά αδύνατους πολίτες που κατηγορούνται για κάποιο αδίκημα. Οι δικηγόροι της νομικής βοήθειας δεν πληρώνονται και από τον Νοέμβριο έχουν προχωρήσει σε αποχή από τα καθήκοντά τους, όσον αφορά τις υποθέσεις που τους έχουν ανατεθεί.

Η απόφαση για νέα αναβολή εξαγρίωσε τους γονείς της άτυχης φοιτήτριας αφού, όπως ανέφεραν, με δεδομένη την αποχή του δικηγόρου, ο Άρειος Πάγος θα μπορούσε να είχε ενημερώσει την οικογένεια να μην έρθει από το Διδυμότειχο.

«Μας ρώτησε κανείς εαν έχουμε την οικονομική δυνατότητα κάθε λίγο και λιγάκι να κατεβαίνουμε στην Αθήνα;», αναρωτήθηκε σε δηλώσεις του στην Athens Voice ο πατέρας της άτυχης Ελένης, Γιάννης Τοπαλούδης.

«Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις την δικαιοσύνη. Πρόκειται για έναν νομικό γολγοθά. Εγώ και η μητέρα της Ελένης, εάν και γνωρίζαμε εξαρχής πως νομικά δεν είχαμε την άδεια να μιλήσουμε κατά την εκδίκαση αυτής της υπόθεσης, ωστόσο ήρθαμε μήπως και μας δινόταν ο λόγος να το τονίσουμε πως αυτή η υπόθεση πρέπει να λήξει, διότι ο πόνος μας, είναι αβάσταχτος», δήλωσε ο κ. Τοπαλούδης.

Ο πατέρας της νεκρής φοιτήτριας μίλησε για τεράστιο οικονομικό πρόβλημα με όλη αυτή την κατάσταση και ευχαρίστησε τους δύο δικηγόρους του, τους κ.κ. Γιουγκή και Κούγια οι οποίοι δεν τους ζήτησαν ποτέ αμοιβή.

«Όλη αυτή η κατάσταση είναι θέατρο του παραλόγου, κάποιοι κάνανε θεατρινισμούς κατά την εκδίκαση των υποθέσεων, κάθε ένας δείχνει το ποιόν του με την στάση της ζωής του», κατέληξε μιλώντας στην Athens Voice ο πατέρας της δολοφονημένης Ελένης Τοπαλούδη.

Από την πλευρά της, η μητέρα της φοιτήτριας, Κούλα Αρμουτίδου, με αρκετή πίκρα αρκέστηκε να σχολιάσει πως «δεν υπάρχει σεβασμός απέναντι στα πρόσωπά μας, όλα υπερ των φονιάδων, δεν πάει άλλο».

Σε δηλώσεις του στην Athens Voice ο συνήγορος του 26χρονου Έλληνα κατηγορούμενου από την Ρόδο, Χαράλαμπος Αμπράζης, υποστήριξε ότι ο πελάτης του, δηλώνει αθώος: «Είναι ένας αριστερόχειρας και το έγκλημα έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά πως έχει διαπραχθεί από δεξιόχειρα. Και δεν είναι μόνο αυτό το στοιχείο που αποδυκνείει την αθωότητά του. Μάλιστα, σε όλες τις εκδικάσεις ήταν παρόν, ακόμα και όταν ήταν βαριά άρρωστος, ώστε να δείξει πως δεν είναι αυτός που σκότωσε την άτυχη Ελένη».

Η τελευταία φωτογραφία της Ελένης Τοπαλούδη

Η Κούλα Αρμουτίδου δημοσίευσε την τελευταία φωτογραφία της κόρης της, Ελένης Τοπαλούδη, η οποία βιάστηκε και δολοφονήθηκε τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο. Η φωτογραφία της φοιτήτριας είναι από τον Αύγουστο του ίδιου έτους και συνοδεύεται από ένα μακροσκελές κείμενο.

Σημειώνεται ότι αφορμή για την ανάρτησή της στάθηκε η απόφαση των δολοφόνων να προσφύγουν στον Άρειο Πάγο.

«Αύγουστος του 2018. Η τελευταία φωτογραφία. Πετάχτηκε η Ελένη για να μας συναντήσει. Πού να ήξερα μετά από λίγο διάστημα τι θα ζούσα. Τίποτε δεν προμήνυε όλη αυτή την τραγωδία. Και τώρα οι βασανιστές, οι βιαστές, οι στραγγαλιστές, οι στυγνοί δολοφόνοι προσφεύγουν στον Άρειο Πάγο. Στις 13 Δεκεμβρίου του 2022. Θα μου πείτε τι δουλειά έχουν; Αφού τους δίνει το δικαίωμα η ευνομούμενη Πολιτεία και το Κράτος Δικαίου, γιατί να μην το κάνουν;» γράφει στην ανάρτησή της η Κούλα Αρμουτίδου.

«Και εγώ πρέπει να παραστώ για την ιερή μνήμη του παιδιού μου και ξανά να πληρώνω 6.000 ευρώ. Πού θα τα βρω; Αυτό το Κράτος Δικαίου μας δολοφονεί ξανά, ξανά και ξανά. Δεν ντρέπεται κανείς τους. Μια ζωή ζούσαμε μέσα στην αξιοπρέπεια και τώρα μας κατάντησε επαίτες. Γιατί; Γιατί; Γιατί;» αναρωτιέται στη συνέχεια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ