- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βρέθηκε πίνακας του Βαν Γκογκ που είχε κλαπεί από ολλανδικό μουσείο
Επέστρεψε στο σπίτι του έπειτα από 3,5 χρόνια «Ο κήπος στο Nuenen»
Ολλανδία: Βρέθηκε ο πίνακας «Ο κήπος στο Nuenen», του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, ο οποίος είχε κλαπεί από το μουσείο Groninger στη διάρκεια της πανδημίας.
Βρέθηκε ένας πίνακας του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, ο οποίος είχε κλαπεί από ένα μικρό ολλανδικό μουσείο το 2020 στη διάρκεια του λοκντάουν λόγω της πανδημίας της COVID-19, ανακοίνωσε σήμερα το ινστιτούτο στο οποίο ανήκει το έργο τέχνης.
«Έχουμε εξαιρετικά ευχάριστα νέα. Ο πίνακας “Ο κήπος στο Nuenen” («Lentetuin» ή «Spring Garden») επέστρεψε στο μουσείο Groninger 3,5 χρόνια μετά την κλοπή του», αναφέρεται σε ανακοίνωση του μουσείου.
Ο πίνακας, ο οποίος φιλοτεχνήθηκε το 1884, εκλάπη από το μουσείο Singer Laren, ανατολικά του Άμστερνταμ, όπου είχε μεταφερθεί ως δανεικός για τις ανάγκες έκθεσης.
Η κλοπή πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια των εβδομάδων του λοκντάουν σε όλο τον κόσμο όταν υπήρχε η πανδημία της COVID.
Την εποχή εκείνη, η ολλανδική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας που δείχνει τη στιγμή κατά την οποία οι κλέφτες εισβάλλουν στο μουσείο Singer Laren στις 30 Μαρτίου σπάζοντας τις γυάλινες πόρτες του για να κλέψουν τον πίνακα.
Διακεκριμένος Ολλανδός ντετέκτιβ έργων τέχνης έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαδικασία
Το έργο απεικονίζει τον κήπο της ενορίας του Νούενεν, την μικρή ολλανδική πόλη όπου ζούσαν οι γονείς του Βαν Γκογκ.
«Ο πίνακας έχει ταλαιπωρηθεί, αλλά εκ πρώτης όψεως είναι σε καλή κατάσταση», ανακοίνωσε το μουσείο Groninger και πρόσθεσε ότι το έργο βρίσκεται τώρα στο Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ και θα χρειαστούν εβδομάδες ή μήνες προτού επιστραφεί.
«Η αστυνομία ενεπλάκη σε όλες τις φάσεις (για τον εντοπισμό του πίνακα). Το μουσείο δεν μπορεί να σχολιάσει την συνεχιζόμενη έρευνα», πρόσθεσε.
Το μουσείο επισήμανε επίσης ότι ο Άρθουρ Μπραντ, ένας διακεκριμένος Ολλανδός ντετέκτιβ έργων τέχνης, έπαιξε σημαντικό ρόλο σε όλη τη διαδικασία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα θύματα βιντεοσκοπήθηκαν εν αγνοία τους, σύμφωνα με τις Αρχές
Διέσχισαν τη στρατηγική θαλάσσια δίοδο με κλειστούς πομπούς
Στο πλευρό της ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
«Οι Δημοκρατικοί θα προτιμούσαν να δουν τη χώρα να αποτυγχάνει», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο επικεφαλής της οργάνωσης χαρακτήρισε τη συμφωνία «συνθηκολόγηση»
Παρέμεναν εγκλωβισμένοι στις ουρές των συνοριακών ελέγχων
Τι φέρεται να είπε συνδικαλιστικός εκπρόσωπος
Ο 51χρονος Τοντ Μπλανς αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο μετά την απομάκρυνση της Παμ Μπόντι
Η εμμηνόπαυση στο επίκεντρο νέας επένδυσης 215 εκατ. δολαρίων
Mέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί ένα κρούσμα
Εικόνες καταστροφής από το σημείο της σύγκρουσης με την νταλίκα
Ένα οδοιπορικό της δημοσιογράφου Ολένα Μπαρσουκόβα στο Κίεβο των πυραύλων και της πεισματικής κανονικότητας
Αναλυτές εκτιμούν ότι η Μόσχα αλλάζει τακτική λόγω απωλειών - Στρέφεται σε αεροπορικές επιθέσεις
Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν σe ένα αντίγραφο του Οβάλ Γραφείου σε πλήρη κλίμακα
Η Τεχεράνη θέτει τους όρους της στις ναυτιλιακές και οι ΗΠΑ προειδοποιούν
Νέες διαδηλώσεις οργανώνονται απόψε σε Τίρανα και Αυλώνα
Υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος του ήδη από το 2017
Νέα πυρά κατά της αμερικανικής προπαγάνδας
Τι ακριβώς γίνεται στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.