- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο «σφυρί» η έπαυλη του Μπομπ Ντίλαν στα Χάιλαντς της Σκωτίας
Το θρυλικό Aultmore House πωλείται έναντι 3 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας
Μπομπ Ντίλαν: Στο «σφυρί» η έπαυλη του στα Χάιλαντς - Το θρυλικό Aultmore House πωλείται έναντι 3 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας
Το Aultmore House, μια ιστορική έπαυλη της οποίας ιδιοκτήτης ήταν για πάνω από 10 χρόνια ο Μπομπ Ντίλαν, προσφέρεται να αλλάξει ιδιοκτήτη αντί 3 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας. Ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός αγόρασε την έπαυλη - βρίσκεται στο χωριό Nethy Bridge στο Cairngorm National Park στη Σκωτία - μαζί με τον μικρότερο αδελφό του, τον David Zimmerman το 2006 αντί 2,2 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας, αλλά δεν την επισκέφθηκε αφότου ενέσκηψε η πανδημία.
«Έως πριν την Covid, ο Μπομπ και ο αδελφός του συνήθως κάθε χρόνο θα πήγαιναν εκεί για λίγες εβδομάδες. Την αγόρασαν επειδή είναι εντυπωσιακά όμορφη, και το πιο σημαντικό, πολύ, πολύ απομονωμένη», είπε, μιλώντας στο BBC, ο Tom Stewart-Moore από την εταιρεία Knight Frank που διαχειρίζεται την πώληση.
Τα 16 υπνοδωμάτια, οι αίθουσες δεξιώσεων και τα μαρμάρινα τζάκια
Δρόμος με δενδροστοιχία οδηγεί στο με εμβαδόν 1.705 τετραγωνικά μέτρα Εδουαρδιανό αρχιτεκτόνημα του 1914, το οποίο διαθέτει 16 υπνοδωμάτια - όλα με θέα στους κήπους - και 11 λουτρά. Οι τέσσερις αίθουσες για δεξίωση επισκεπτών, συμπεριλαμβανομένης και μιας για μουσική, είναι διακοσμημένες με μαρμάρινα τζάκια. Αν και ανακαινίσεις το 2007 εκσυγχρόνισαν τα δίκτυα ηλεκτροδότησης, θέρμανσης και ύδρευσης, η έπαυλη διατηρεί μια σειρά από ιστορικές λεπτομέρειες· μεταξύ αυτών ένα χολ εισόδου με σκάλα από ασβεστόλιθο και κουπαστή από ξύλο και σφυρήλατο σίδηρο. Στους κήπους, αγάλματα, συντριβάνια και πέτρινα γκαζέμπο καθώς και τρεις αγροικίες.
Οι δεσμοί του κατόχου Νόμπελ Λογοτεχνίας με τη Σκωτία δεν περιορίζονται στην εκεί ιδιοκτησία του. Έχει επισημάνει την επιρροή του ποιήματος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου του Σκωτσέζου λαογράφου Hamish Henderson «The 51st (Highland) Division's Farewell to Sicily» στο δικό του ποίημα «The Times They Are a-Changin» καθώς και αυτήν του ποιήματος του 1794 του Robert Burns «A Red, Red Rose». Επιπλέον, η Σκωτία έχει βρει θέση στο σώμα τραγουδιών του Ντίλαν, με το «Highlands» του 1997 στο άλμπουμ Time Out of Mind: «My heart's in the Highlands wherever I roam» τραγούδησε ο Μπομπ Ντίλαν. «That's where I'll be when I get called home».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα είπε η 40χρονη στους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή της
10 μέρες μετά τις πλημμύρες
Πρόταση της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς
Διπλωματικός μαραθώνιος των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου εν μέσω νέων επιθέσεων
Ο Τζιμ Θόρντον τέθηκε αρχικά σε διαθεσιμότητα μετά από καταγγελία επιβάτιδας για συνομιλία σε διαδικτυακό chatroom
Η 5η Σεπτεμβρίου επελέγη επειδή είναι η επέτειος θανάτου της Μητέρας Τερέζας (το 1997), η οποία τιμήθηκε με Νόμπελ Ειρήνης το 1979 για το ανθρωπιστικό της έργο
Το chatbot Grok έχει βρεθεί στο επίκεντρο επικρίσεων
Καταγγέλλει σχέδιο εκβιασμού
Η αθλήτρια των Indiana Fever μιλά χωρίς φόβο, δέχεται επιθέσεις και υπερασπίζεται τις απόψεις της για τον γυναικείο αθλητισμό
Πτώση έως 30% στη σοδειά
45χρονη φέρεται να απήχθη από τον πρώην σύντροφό της και να πετάχτηκε από γέφυρα κοντά στη Φλωρεντία
Τι τους προειδοποίησε ο κυβερνήτης
Ο Μιλέι κλιμακώνει τις διεκδικήσεις
Η συγγραφέας δεν είχε εμφανιστεί δημοσίως πάνω στο σκάφος
Θα ενταχθούν στη γερμανική έκθεση «Η γέννηση των θεών»,
Η υπόθεση που εξετάζει βρετανικό δικαστήριο
Νέα ρήξη μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης με αιχμές προς Μπάιντεν
Το θύμα ήταν σε σχέση με τον Μπερχάν Σιμσέκ για 10 χρόνια
Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται ένα 12χρονο κορίτσι και αρκετά μέλη ιατρικού προσωπικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.