- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μήνυση στον τραγουδιστή των Placebo, Mπράιαν Μόλκο, από τη Τζόρτζια Μελόνι
Την είχε αποκαλέσει σε συναυλία του «φασίστρια, ναζίστρια και ρατσίστρια»
Ιταλία: Η πρωθυπουργός Μελόνι κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του τραγουδιστή του συγκροτήματος Placebo - Μήνυση κατέθεσε και η αδελφή της Μελόνι κατά σκιτσογράφου
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αποφάσισε να καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του τραγουδιστή του βρετανικού συγκροτήματος Placebo, Mπράιαν Μόλκο. Την είδηση αποκάλυψε η ιταλική εφημερίδα La Stampa.
Να θυμίσουμε ότι ο Μόλκο, κατά τη διάρκεια συναυλίας του στο Τορίνο, στις 11 Ιουλίου, είχε χαρακτηρίσει τη Μελόνι «φασίστρια, ναζίστρια και ρατσίστρια». Η εισαγγελία του Τορίνο, μετά τη συγκεκριμένη συναυλία, ξεκίνησε έρευνα για εξύβριση των θεσμών του ιταλικού κράτους.
H Τζόρτζια Μελόνι -η κυβερνητική εμπειρία της οποίας είχε περιοριστεί σε μία θητεία ως υπουργός στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι το 2008- έγινε επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης μετά τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2022.
Το κόμμα της είναι οι κληρονόμοι του Ιταλικού Κοινωνικού Κινήματος (MSI), ενός νεοφασιστικού κόμματος που δημιουργήθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο από το οποίο πήρε την τρίχρωμη φλόγα το κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» όταν ιδρύθηκε στα τέλη του 2012.
Μήνυση κατά σκιτσογράφου από την αδελφή της Μελόνι
Παράλληλα, η Αριάνα Μελόνι, αδελφή της Ιταλίδας πρωθυπουργού, κατέθεσε επίσης μήνυση στη Ρώμη, κατά του σκιτσογράφου Μάριο Νατάντζελο, της εφημερίδας Il Fatto Quotidiano.
O σύζυγος της Αριάνα Μελόνι, Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα, είναι ο νυν υπουργός Γεωργίας της Ιταλίας. Ο σκιτσογράφος, στις 20 του περασμένου Απριλίου είχε «εμπνευστεί», με σκίτσο του, σε δηλώσεις του Λολομπρίτζιντα περί κινδύνου «εθνικής αντικατάστασης» των Ιταλών πολιτών, από μέρους των μεταναστών.
Το συγκεκριμένο σκίτσο παρουσίαζε την Αριάνα Μελόνι, σε ένα κρεβάτι δίπλα σε ένα μαύρο άνδρα. Εκείνος την ρωτούσε «ο σύζυγός σου;» με την αδελφή της Ιταλίδας πρωθυπουργού να απαντά: «μην ανησυχείς, ασχολείται όλη την ημέρα με την εθνική αντικατάσταση».
Τον Νατάντζελο υπεράσπισε ο διευθυντής της εφημερίδας Il Fatto Quotidiano, Μάρκο Τραβάλιο ενώ πειθαρχική διαδικασία που ξεκίνησε η Ιταλική Ένωση Συντακτών, τελικά ετέθη στο αρχείο. Οι δε συντάκτες της εφημερίδας, με αναφορά στην μήνυση σε βάρος του σκιτσογράφου, έκαναν λόγο για «επικίνδυνη απόφαση, η οποία αποσκοπεί στον περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου».
Η Αριάνα Μελόνι, όμως, μετά την δημοσίευση του σκίτσου, έγραψε στο Facebook ότι «κάποιοι, προκειμένου να επιτεθούν στους αντιπάλους, αποσταθεροποιούν την ζωή ανθρώπων και οικογενειών». Η Τζόρτζια Μελόνι, τέλος, είχε βγάλει «σέλφι» με την αδελφή της και σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε γράψει: «ψηλά το κεφάλι, μαζί, ανέκαθεν και για πάντα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν ιρανικά μέσα
Η ανάρτηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
Κατέρρευσε πεζογέφυρα στην παραλία El Bocal - Επτά έπεσαν στο νερό και τους βράχους
Το Ιράν απείλησε αυτή την εβδομάδα να επιτεθεί σε όσα σκάφη διέρχονται από την περιοχή
Ισχυρές εκρήξεις και πυκνοί καπνοί προκάλεσαν αναστάτωση στην περιοχή του προξενείου
Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει ρίξει πάνω από 4.000 βόμβες σε επιθέσεις εναντίον του Ιράν
Το Arctic Metagaz καίγεται ανοικτά της Μάλτας - Σενάρια για ουκρανική επίθεση
Επαφές με Κούρδους ηγέτες και περιφερειακούς παίκτες εν μέσω κλιμάκωσης
«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν φέρει την ευθύνη για αυτήν την κατάσταση», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος
Οργή στο Οβάλ Γραφείο για Λονδίνο και Μαδρίτη, κλιμάκωση στην τέταρτη ημέρα επιθέσεων
Συναγερμός και στο κτήριο του Παλάτσο Γκρατσιόλι
Ανησυχητικά υψηλά ποσοστά κακοποίησης και διαδικτυακής παρενόχλησης στην Ευρώπη
Συνεχίζονται βομβαρδισμοί σε όλη τη χώρα
Δικαιώνονται τέσσερις μεγάλες νομικές φίρμες που αρνήθηκαν να συμβιβαστούν με τις κυρώσεις της κυβέρνησης
«Είμαστε πλήρως προσηλωμένοι στην ασφάλεια της Κύπρου», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός
Κλιμάκωση στον Κόλπο μετά τις ιρανικές επιθέσεις και τις εκτιμήσεις ισραηλινών πηγών
«Η Τεχεράνη εξαντλεί τα όπλα της», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προαναγγέλλει κλιμάκωση με στοχοποίηση υποδομών βαλλιστικών πυραύλων
Σε πλήρη εξέλιξη οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ
Ο διαβόητος αρχηγός του καρτέλ ναρκωτικών οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία με μουσική και χιλιάδες λουλούδια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.